自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

你 name 得好好, 真係雞肋婚姻

我同你情況好似, 有2個小朋友

個C6淨係會滿足自己欲望, 之前鍾意種花, 無端端買個架返嚟, 種滿花, 霸咗半間屋。而家又發癲咁鍾意養雀, 一養就半打, 又嘈, 又通地雀粟, 又有屎。全部無經我同意。由朝到晚攞住部電話打機, 帶住仔女出街, 一邊行一邊打, 教壞晒。半夜三更唔瞓覺, 喺度打機睇動漫, 一邊食嘢, 公仔面, 飲甜嘢。由日頭, 仔女要人睇, 佢就死下死下咁瞓。已經三高, 死唔戒口, 唔減肥。無諗過要保住條命照顧我哋。

叫佢幫手跟一跟仔女功課, 又白痴, 又食屎咁鬧D仔女。前幾日個仔話唔要用隻叉, 要換第二隻, 出晒粗口鬧個仔。為咗呢D嘢都同佢嘈唔少。一嘈親, 佢就有心大聲咆哮, 我覺得佢係想我怕比鄰居聽到自己收聲。

對住佢, 我只有個心好攰, 心淡同眼火爆。唔知點解當初會揀佢, 仲要生仔。但係講到離婚, 你話唔影響小朋友就假嘅。呢個軟肋, 我始終未過到。

大宅

Onlok 發表於 24-3-26 04:21
係咪男人更年期????

我哋都覺得c6好煩,煩過啊媽,梳無擺好,地下有頭髮,功課無放好,唔小心倒瀉少 ...

你情況同我朋友好似呀, 佢老公又變態架, 滴咗滴水喺地下又鬧, 屋企開窗開窗簾又唔比. 佢老婆整親腳, 行到跛下跛下, 佢又鬧話行得咁核突

大家係咁幫樓主個老公諗原因, 又話工作問題, 又話更年期, 仲講到係樓主有問題在先

我朋友千依百順, 食親就都驚死佢老公唔夠飽, D嘢唔啱食, 有重嘢就自己攞, 我成日話佢好似奴隸咁。佢老公咁對佢, 佢一粒聲都唔出, 自己忍到忍唔住出街, 喺街大嗌, 咁點解佢老公又咁樣

我成日都問我朋友, 佢老公幾時係第一次咁發癲鬧佢, 點解第一次發生嗰陣唔鬧番佢, 呢D人好明顥得寸進尺, 見鬧你唔反擊, 下次就再嚟, 又無事, 就將件事常態化。

大宅

auhiyo 發表於 24-3-26 09:04
唔同情況woo,樓主係突然間,你朋友應該一開始係咁,樓主情況係好似冇理過老公個情緒就想離,點都要知個主 ...

呢d點會係一開始吖,如果拍拖嗰陣就咁款就唔會同佢結婚啦,總有一個改變嘅時候,差在真係樓主講突然間,定係慢慢變到咁

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊