自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

洋房

有媽媽同我講老師以前是黑社會童黨,因為大家都是該區長大,所以認得出來。眼神的確是比較兇狠,其實一d細微既動作就睇到佢無愛心,小朋友走慢一點都會被她很大力拉前,小朋友們表現很好很乖但她就顯得很不耐煩,不單對小朋友惡,對家長態度都唔好,作業衣服成日掉亂。其實幼稚園老師門檻有這麼低嗎?不用讀過沒經驗也可以當老師嗎?跟學校反映過但校方認為很平常,我想聽聽各位家長的意見,還是乾脆轉校好了。

侯爵府

Ammielee1221 發表於 24-3-26 13:27
有媽媽同我講老師以前是黑社會童黨,因為大家都是該區長大,所以認得出來,眼神的確是比較兇狠。其實幼稚園 ...

點解知道人地冇讀過?

伯爵府

或者已經改邪歸正呢
冇案底係可以做老師

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

女大十八變,你覺得佢會入去收(emoji)!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

又咁,佢以前係童黨,可能佢大左改左變好呢,係唔係?

這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

最最重要係:佢而家好唔好吖,教得好唔好吖,對小朋友好唔好吖?

如以上都係好既,咁就ok喇。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

洋房

回覆 華妹妹 的帖子

有人認識佢,20歲做過很多不同行業經常轉工,當然是聽返黎。

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

哦!

男爵府

Ammielee1221 發表於 24-3-26 13:27
有媽媽同我講老師以前是黑社會童黨,因為大家都是該區長大,所以認得出來,眼神的確是比較兇狠。其實幼稚園 ...

可能已經改過自新,你自己介意可以轉校
同埋無實際證據,只係憑一個媽媽講係冇乜用

水晶宮

2024年龍年勳章

童黨都係童年發生的事了,若佢係改邪歸正,何不給予機會?
從天空到大地, 心臟在持續著令人眩暈的擺動, 那是初戀

水晶宮

佢考到讀到就做得㗎啦

洋房

回覆 my005 的帖子

感覺唔好,唔出聲,對小朋友就好惡。

洋房

回覆 sasalic 的帖子

一個講我未必信,但係幾個咁講啊!

別墅

有乜咁出奇老鼠先,記得以前中學有啲同學俾人趕出校,原來係出面跟大佬,後來知有幾個做咗師兄添,入職師兄要查三世,陳浩南都可以做師兄?幼師基本入職中五係咪?無背景審查係咪?

大宅

回覆樓主:

咁你打算點處理?我地除咗八卦之外,幫唔到你喎

公爵府

Ammielee1221 發表於 24-3-26 13:41

人言可畏
唔好聽人講咁多
覺得老師唔順眼
你大可退學

珊瑚宮

Ammielee1221 發表於 24-3-26 13:38
回覆 my005 的帖子

感覺唔好,唔出聲,對小朋友就好惡。

咁你問下小朋友鍾唔鍾意佢?

如果唔鍾意,咁你幫小朋友轉校,容唔容易?小朋友又肯唔肯?適唔適應?

RAA    發表於 24-3-26 14:50

珍珠宮

Ammielee1221 發表於 24-3-26 13:41

既然你咁驚, 咁你仲唔同小朋友轉校?

公爵府

如果佢細個恰過你,你同個女轉校啦!

侯爵府

Ammielee1221 發表於 24-3-26 13:32
回覆 華妹妹 的帖子

有人認識佢,20歲做過很多不同行業經常轉工,當然是聽返黎。 ...

教學冇問題咪得囉,理得佢之前做過乜啫。
英雄莫問出處。
好多做左社工,以前都係黑社會。呢啲人反而做青少年case會做得更出色。
教師我有個親戚親係以前壞到透,一樣跟黑社會,而家做左個好老師。

首頁
12345...8

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊