在職全職

跳至

首頁

尾頁

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

yanyan-mummy 發表於 24-3-28 15:15
吾得呀,大風燒唔着,而且好容易會縮手

潤老買嗰個又唔會喎

侯爵府

yanyan-mummy 發表於 24-3-28 15:29
老人院堅貴,環境好d都皮幾2皮架
有錢請2個姐姐喎

我冇睇果個新聞, 只係憑你地講嘅資料

雲母殿

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

pomanlife 發表於 24-3-28 15:32
潤老買嗰個又唔會喎

火槍先吾會吹熄,買左啦

雲母殿

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

大小同價 發表於 24-3-28 15:33
有錢請2個姐姐喎

我冇睇果個新聞, 只係憑你地講嘅資料

住九龍塘house,好似話美亞廚具創辦人咁上下,個老公8x老婆7x,半夜工人去換片發現老婆殺左老公再自殺

侯爵府

yanyan-mummy 發表於 24-3-28 15:37
住九龍塘house,好似話美亞廚具創辦人咁上下,個老公8x老婆7x,半夜工人去換片發現老婆殺左老公再自殺
...
貢好大機會真係悄緒病抑鬱症

雲母殿

大小同價 發表於 24-3-28 15:39

係照顧者頂唔順爆煲,果種壓力真係好大,我自己有少少經驗,真係崩潰架,一晚要起幾次身,完全瞓吾到

伯爵府

大小同價 發表於 24-3-28 15:39

係架,情緒病,抑鬱症真係唔好睇小,禾扮工都見色過幾位...

伯爵府

yanyan-mummy 發表於 24-3-28 15:42
係照顧者頂唔順爆煲,果種壓力真係好大,我自己有少少經驗,真係崩潰架,一晚要起幾次身,完全瞓吾到
...

明白既,禾99已經係咁,好彩有個好遮遮,同埋有個弟婦唔洗返工,加埋佢D仔超孝順,大家互相扶持下...叫好D

雲母殿

99-01 發表於 24-3-28 15:50
明白既,禾99已經係咁,好彩有個好遮遮,同埋有個弟婦唔洗返工,加埋佢D仔超孝順,大家互相扶持下...叫好D
...

可能佢哋係空巢老人,你奶奶好福氣,好多老人家都係獨居或者老伴患病,真係你靠我,我靠你,所以我都草錢第時請個姐姐照顧

伯爵府

yanyan-mummy 發表於 24-3-28 15:55
可能佢哋係空巢老人,你奶奶好福氣,好多老人家都係獨居或者老伴患病,真係你靠我,我靠你,所以我都草錢 ...

據禾豬,企地應該唔係空巢老人,錢是有的,估計真係婆婆情緒病睇唔開 禾都覺 99 算好好福氣啦... D人話大難不C哇,企幾年前大步纜過左哇...

雲母殿

99-01 發表於 24-3-28 16:02
據禾豬,企地應該唔係空巢老人,錢是有的,估計真係婆婆情緒病睇唔開 禾都覺 99 算好好福氣啦... D ...

我奶奶身體都吾好,90啦,獨居,五個仔女都冇人能照顧,所以你奶奶呢啲真係福氣

伯爵府

yanyan-mummy 發表於 24-3-28 16:18
我奶奶身體都吾好,90啦,獨居,五個仔女都冇人能照顧,所以你奶奶呢啲真係福氣
...

係,真係唔知要修幾多世先修到咁

雲母殿

99-01 發表於 24-3-28 16:30
係,真係唔知要修幾多世先修到咁

吾知我老左有冇人照顧

伯爵府

yanyan-mummy 發表於 24-3-28 16:31
吾知我老左有冇人照顧

有既! 禾感覺

雲母殿

99-01 發表於 24-3-28 16:41
有既! 禾感覺

承你貴言

侯爵府

yanyan-mummy 發表於 24-3-28 16:31
吾知我老左有冇人照顧

我覺得我仔佢搵到錢都仲可能會請個工人照顧我,
搵唔到錢就啋我都傻

伯爵府

大小同價 發表於 24-3-28 16:44
搵唔到錢就啋我都傻

大家咁話

雲母殿

大小同價 發表於 24-3-28 16:44
搵唔到錢就啋我都傻

你仔咁孝順點會,我諗住自己請工人咋,不過依家啲工人越嚟越貴,唔知會唔會未死得,但係已經冇錢請

雲母殿

早晨

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 陪月勳章

各位早晨

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊