自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

牛年勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

疫情時換了新回鄉卡,上年10月第一次用,排自動過關唔得,要去番人工櫃台,請問是否新回鄉卡都要喺大陸關口登記先可以用自動?

PS : 舊回鄉卡都冇登記過,以前一直喺人工櫃台過

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

minniemouse131 發表於 24-3-27 09:11
疫情時換了新回鄉卡,上年10月第一次用,排自動過關唔得,要去番人工櫃台,請問是否新回鄉卡都要喺大陸關口 ...

係,要去關口採集你嘅個人資料同埋手指模之後先至可以用

公爵府

BK Milk勳章

回覆樓主:

舊卡都冇登記過,新卡點會有你指紋。

凌陵綾    發表於 24-3-27 09:20

大宅

牛年勳章

要去採集中心登記

各個關口都設置快捷通道訊息採集中心

皇崗口岸|1樓出境大廳,開放時間:8am-6pm

福田口岸|3樓出境大廳,開放時間:8am-6pm

羅湖口岸|2樓出境大廳,開放時間:8am-6pm

深圳灣口岸|2樓出境大廳,開放時間:8am-6pm

蓮塘口岸|3樓出境大廳,開放時間:8am-6pm

廣深港高鐵西九龍站口岸|B3層入境大廳,開放時間:8am-6pm

文錦渡口岸|2樓出境大廳,開放時間:星期一至五8am-6pm

珍珠宮

2024年龍年勳章 玩具勳章 冬日勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

auhiyo 發表於 24-3-27 09:15

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

係因為你舊果張冇登記,一直行人工

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

auhiyo 發表於 24-3-27 09:15

好搞笑,無做過點會有資料,而且有jm分享舊卡有做,到新卡都唔用得,要再做。

伯爵府

牛年勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

waiwaiii 發表於 24-3-27 09:17
要去採集中心登記

各個關口都設置快捷通道訊息採集中心
唔該晒你

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

minniemouse131 發表於 24-3-27 10:18
唔該晒你

整好快
去到拿飛 坐一陣就會叫你入去打指模
整完就閃得
我上次同老公一齊係落馬洲整左

minniemouse131    發表於 24-3-27 11:00

珍珠宮

minniemouse131 發表於 24-3-27 09:11
疫情時換了新回鄉卡,上年10月第一次用,排自動過關唔得,要去番人工櫃台,請問是否新回鄉卡都要喺大陸關口 ...
從來都冇登記過你又點會期望突然用到呢?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊