婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

洋房

兩個月前聽到這個可怕報告 成個人都麻木咗 即刻搵醫生做咗手術,而家等緊睇腫瘤醫生。

好驚,唔知接下來係需要咩治療?心情時好時壞,一睇網上嘅資訊就開始胡思亂想擔心復發(emoji)(emoji)(emoji)

有同路人可以分享一下嗎?多謝(emoji)

大宅

Mandy_66 發表於 24-3-27 18:21
兩個月前聽到這個可怕報告 成個人都麻木咗 即刻搵醫生做咗手術,而家等緊睇腫瘤醫生。

好驚,唔知接下來係 ...

其實好多人同你一樣,乳腺癌同乳癌基本上係好普遍。只要盡快醫,基本上問題不大,除非你係去到第四期。我係乳癌康復者,當時我做咗兩次手術,再做電療及化療,而家食緊荷爾蒙藥,已經安全過咗四年。最緊要自己嘅心態,唔好成日諗埋一邊,只要記住盡快醫好佢,咁一切都雨過天青。(emoji)(emoji)

洋房

Naughty917 發表於 24-4-4 19:05
其實好多人同你一樣,乳腺癌同乳癌基本上係好普遍。只要盡快醫,基本上問題不大,除非你係去到第四期。我 ...

多謝妳嘅經驗分享。我要慢慢調整自己嘅心態,冇諗埋最衰一邊。聽到妳嘅呢番話,希望一定會有的,我要加油,盡快走出而家嘅心理障礙。

大宅

Mandy_66 發表於 24-4-4 22:10
多謝妳嘅經驗分享。我要慢慢調整自己嘅心態,冇諗埋最衰一邊。聽到妳嘅呢番話,希望一定會有的,我要加油 ...

最緊要唔好當自己仲係病人,醫生亦都講癌症病人唔係長期病患者,所以一醫好,記得當自己系一個普通人。你既路我都行過,而家醫療好先進,最緊要搵到個好醫生,所以唔洗太擔心
祝福你一切安好

洋房

Naughty917 發表於 24-4-4 23:55
最緊要唔好當自己仲係病人,醫生亦都講癌症病人唔係長期病患者,所以一醫好,記得當自己系一個普通人。你 ...

看到妳嘅尼段話,面對即將的治療,對於我來講,增添了許多信心❤️❤️好多謝妳的鼓勵,我下個星期見腫瘤醫生,希望我的治療順利!唔好再過於擔心,也祝妳一切安好!謝謝師姐。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊