親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

話説月中去箱根旅行,之前酒店已email聯系我叫我1700前到強罹站的information centre打電話比佢地接送,點知information centre原來1600已關門,無法打電話。那天又下大雨,本來打算搭的士去酒店,突然想起可以用wechat out 打電話,於是我用share code比我朋友,即有8hkd通話費(打咗1分鐘左右,扣咗0.7hkd)。最後打咗比酒店,成功叫到車來接。那刻好開心,多謝收看!

各位jm有無其他旅行心得分享一下?

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

回覆樓主:

我地都有試過喺日本用 WeChat 打本地電話,壞車 call 車行,講咗好耐,收費好平。我係增值落 WeChat,有時喺香港會打長途電話。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

pauline_c 發表於 24-3-30 09:39
我地都有試過喺日本用 WeChat 打本地電話,壞車 call 車行,講咗好耐,收費好平。我係增值落 WeChat,有時 ...
即係點, 一定要wechat錢包有錢先可以打?
放下自在

伯爵府

pauline_c 發表於 24-3-30 09:39
我地都有試過喺日本用 WeChat 打本地電話,壞車 call 車行,講咗好耐,收費好平。我係增值落 WeChat,有時 ...

真係好好!希望多D人知道,撓起手可以打世界各地的電話,以備不時之需。

始終大家都是用數據多,但要打電話時就要記得wechat out呢樣野。

伯爵府

cattz288 發表於 24-3-30 12:52

你在wechat out 有$顕示度增值就可, 正常係掛咭或本身錢包有$。佢會比你揀增值幾多。

如果唔想增值,只要你有兩個人有wechat ,對方share (推薦)比另一方,即可免費有8元電話通話。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

hennyyoyo 發表於 24-3-30 13:31
你在wechat out 有$顕示度增值就可, 正常係掛扣咭或本身錢包有$。佢會比你揀增值幾多。

如果唔想增值, ...

謝謝
放下自在

水晶宮

cattz288 發表於 24-3-30 12:52

唔使,喺 wechat out 增值

象牙宮

pauline_c 發表於 24-3-30 13:45
唔使,喺 wechat out 增值

Thx, 剛網上睇,好似唔可以打返國內
放下自在

水晶宮

cattz288 發表於 24-3-30 13:47

國內唔清楚,我唔使打電話返國內

伯爵府

cattz288 發表於 24-3-30 13:47

應該得,佢有得比你揀!
attach0/tmp/phpkXVRcP

象牙宮

hennyyoyo 發表於 24-3-30 16:01
應該得,佢有得比你揀!
好, 等我教下亞媽用先, thx
放下自在

伯爵府

cattz288 發表於 24-3-30 16:03
好, 等我教下亞媽用先, thx

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

謝謝分享我bookmark低先

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

好有用

伯爵府

yuyu.c 發表於 24-4-2 00:39
好有用

真心希望多D人知!
就算打回香港比家人(老人家)都好!

水晶宮

hennyyoyo 發表於 24-4-2 13:37
真心希望多D人知!
就算打回香港比家人(老人家)都好!

打返香港,我用 King傾王,有 WiFi 嘅地方就可以打電話返香港。King 傾王係 CSL,用 CSL 月費就可以免費用。

伯爵府

pauline_c 發表於 24-4-2 16:30
打返香港,我用 King傾王,有 WiFi 嘅地方就可以打電話返香港。King 傾王係 CSL,用 CSL 月費就可以免費用 ...

我中移動就無計

男爵府

pauline_c 發表於 24-4-2 16:30
打返香港,我用 King傾王,有 WiFi 嘅地方就可以打電話返香港。King 傾王係 CSL,用 CSL 月費就可以免費用 ...

呢個點用架?

水晶宮

bearbb5 發表於 24-4-3 12:23
呢個點用架?

裝個 app,login CSL 個 account,喺收到 Wifi 嘅地方,就好似打枱頭電話咁打。對方都唔會察覺你喺海外打返嚟。
attach1/tmp/phpPQ2PwO

bearbb5    發表於 24-4-3 14:35

子爵府

請問WeChat可以點樣打?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊