自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

係大xx食早餐,號碼顯示攞得,等極未出,阿姐話前後兩個餐一樣,叫我攞返佢個餐,原來少咗件雞扒,好彩發現攞返,啲人咁鬼貪心。

伯爵府

畀面勳章

有啲人好心急,圍住個counter,見到同自己嘅餐一樣就拎咗去,唔對號碼,之後又話杯嘢飲太甜或者唔夠甜,又要拎返去換,個餐根本就唔係佢嘅!

登陸火星    發表於 24-3-30 08:50

公爵府

牛年勳章

人生百態

大宅

我試過顯示牌有我號碼,咁我去拎餐,但出到去完全見唔到我個餐,餐同單都冇左

伯爵府

回覆樓主:

有啲人係好貪心。
有少部份直情係駁慒偷餐。
試過係大快活手機外賣兩個燒鴨瀨,落去拎時,職員話已有人拎咗,呢次肯定職員疏忽冇對單號。任啲博慒偷餐嘅偷餐賊有機可乘

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Nevaeh72 發表於 24-3-30 08:21
係大xx食早餐,號碼顯示攞得,等極未出,阿姐話前後兩個餐一樣,叫我攞返佢個餐,原來少咗件雞扒,好彩發現 ...

大家。以前晚餐見過
有人比人攞左個餐(煲仔飯)
不要從別人的嘴裡去認識我

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

唔關我事~ 發表於 24-3-30 09:43
我試過顯示牌有我號碼,咁我去拎餐,但出到去完全見唔到我個餐,餐同單都冇左

...

我都試過見出佐號碼,去到counter又見唔到個餐,原來已經俾人取走

大宅

回覆樓主:

疫情時見過,X臨冇人理外賣,我試過被人攞咗外賣,等極都冇,要同收銀講番,原來被人攞咗,又再等多半粒鐘,到拎時,个外賣又突然出現番,我唔理,拎新做嗰個算!買个外賣搞左超過一个鐘

水晶宮

回覆樓主:

D人真貪心, 真係要小心D睇住自己個餐幾時出

男爵府

我樓下麥當勞,大快活嘅員工都唔對單,我用app落單,比電話佢哋都唔願睇

象牙宮

係大xx食早餐,號碼顯示攞得,等極未出,阿姐話前後兩個餐一樣,叫我攞返佢個餐,原來少咗件雞扒,好彩發現 ...

make sure 自己餐里係咩。 即時同台上負責人 對單。少咗件雞扒
我未試過 餐內多左咗件物。少就時時撞。帶回家先發現。 少咗件雞扒

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我試過老麥app叫外賣
做少少自己嘢去老麥,咁啱叫到前後嘅號碼,咪等等
唔對路點解一直叫後面號碼,我問佢xxx係咪仲整緊,佢咦一聲叫我俾電話佢睇,佢而家幫我整
即係話我嗰份已俾人拎咗,而職員亦見到慣

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 畀面勳章

回覆樓主:

我都試過幾次。
明明個號碼唔係佢,都照攞,好彩我企係度叫住佢

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

可能係心急啫,又未必一定係貪心!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

見得多 話返果個人,職員就費事多事心比返你,如果已經攞走 佢就盡量配合返你,總之佢地以和為貴

但果d 人真係好黑人憎囉,唔係自己既可以攞左去,質素超差

公爵府

2024年龍年勳章

堂食定外賣?

外賣可能見到自己個號碼
走去見到有份嘢就直接拎咗

子爵府

Charlotte_mom 發表於 24-3-30 11:28
我試過老麥app叫外賣
做少少自己嘢去老麥,咁啱叫到前後嘅號碼,咪等等
唔對路點解一直叫後面號碼,我問佢x ...

我附近老麥整咗個架放外賣,如果外賣落完單就企系個出餐處睇住,一出餐就拎,否則一旦比職員放咗系個架就唔理啲食物,任由啲人去拎,最憎系啲人用手摷入面啲嘢食,有啲人又唔睇個號碼,或者個張號碼紙跌咗落地,個餐用手摷好唔衛生。

珍珠宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我試過叫完外賣去隔離買少少嘢先,返轉頭比飛職員問有未,結果發現比人攞咗了,職員再整返比我,d人真係好貪心

珍珠宮

ychan^ 發表於 24-3-30 12:10
我附近老麥整咗個架放外賣,如果外賣落完單就企系個出餐處睇住,一出餐就拎,否則一旦比職員放咗系個架就 ...

我試過麥當勞早餐外賣被人偷餐,點解我肯定佢係偷?

因為佢冇放低張自己張號碼紙,連同枱面上張號碼紙一同攞走,高速離開,我&職員嗌佢都唔停,我地呆左

子爵府

lingw. 發表於 24-3-30 12:25
我試過麥當勞早餐外賣被人偷餐,點解我肯定佢係偷?

因為佢冇放低張自己張號碼紙,連同枱面上張號碼紙一 ...

咁狼死叫住都唔停

我都試過唔見咗個外賣餐,職員話做過比我。

我估連鎖快餐店比人偷餐都好普遍。啲人咁鬼貪心,不過餐廳繁忙時間職員都唔得閒捉佢,所以造就到呢班賊人成日去偷當系理所當然!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊