自由講場

跳至

首頁
34567...12

尾頁

別墅

natnatbaby 發表於 24-3-30 18:46
我從未試過吾買,一家人出遊開開心,買廉航巳預計埋呢筆數,若計過條數,差不多就改買傳統包劃位行理的。或 ...

Me too

伯爵府

比惡晒收購後越來越衰

珍珠宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

bhamcy 發表於 24-3-30 17:58
吓,咁㗎咩,我朋友話快運唔駛買位,因為係順住派位的,所以我今次都冇買。
...

我一家4口撘過兩次,無劃位同無講明都編咗我哋兩個兩個咁坐,但今個月頭同朋友兩個人去,佢就隔開我哋九丈遠

公爵府

回覆樓主:

疫情後坐過好幾次,兩公婆都係一齊坐,無試過分開。
以前帶埋小朋友,一定俾錢劃位,唔會承擔分開坐嘅風險。jm 講嘅case又長老又手抱b,唔俾錢劃位係無腦。上到機要人調位,係道德綁架。如果我個位係俾咗錢劃嘅,我係唔會調嘅。

翡翠宮

回覆樓主:

係,勁賤,用盡方法要你加錢劃位!

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

CrabPincers 發表於 24-3-30 23:27
芽莊都是得hke 有直航

好多航線都係得廉航

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

見係咁做promo幾百蚊單程
都知有鬼
唔會理呢啲
太多伏

伯爵府

2024年龍年勳章

Ritzmary 發表於 24-3-30 18:19
要!月頭坐快x返香港,同機有兩公婆帶2個長老+1個手抱無機位嘅BB,5個人4個位各散東西,個兩公婆在機上四處 ...

如果是加錢才能預book連位的話,都仲要問其他人可唔可以同自己換位,真係要面皮要好厚先至開到聲。

男爵府

轉左玩法,咁真係會多左人揀位既,搵人調位真係唔好意思。

子爵府

剛坐大媽區返港,坐位好舒服,仲有usb頭同水送,好過uo
attach1/tmp/phpaSkSg4
attach2/tmp/phpBB2kXe
attach3/tmp/phpMbP8Dp

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

jyjy1684825 發表於 24-3-30 05:04
... 我未搭過廉航. 世界上, 貴過香港嘅地方屈指可數, 真係唔駛慳依D, 仲要俾人當乞衣咁舞.
...

係,一家人去旅行,慳呢d錢何必?你唔加錢你就唔好介意坐邊,你介意就應該自己上機前搞掂,你話我衰都好我唔係唔會換位的,上星期搭國泰後面個女人又係咁叫人將佢個女換返前面同佢坐,佢女至少都十歲,我聽到只覺得煩,根本係群眾壓力迫人有「同情心」,國泰呢d你一早已經知坐邊㗎啦

子爵府

mickey2013 發表於 24-3-30 15:15
見到佢特價果時做到既價錢,我對佢坐位方法無投訴

伯爵府

Simsim12 發表於 24-3-30 14:07
為咗迫人俾錢買位,set到個系統故意將同一booking嘅人d位分開晒,online checkin無得揀位,同一行全部隔開 ...

旺季係咁㗎啦!
有冇諗過機上面可能已經啲位被其他乘客揀咗?

伯爵府

Ritzmary 發表於 24-3-30 18:19
要!月頭坐快x返香港,同機有兩公婆帶2個長老+1個手抱無機位嘅BB,5個人4個位各散東西,個兩公婆在機上四處 ...

好心啦!
又老人家又BB, 就就唔好慳埋啲咁嘅錢!

仲要騷擾到其他乘客。

搭飛機唔係坐地鐵話讓就讓!

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

rayrayus 發表於 24-3-31 06:13
係,一家人去旅行,慳呢d錢何必?你唔加錢你就唔好介意坐邊,你介意就應該自己上機前搞掂,你話我衰都好我 ...

國泰48小時前可以自己上網劃位架,點解仲要搵人掉?

瑪瑙宮

大廚勳章

Bloomberg 發表於 24-3-31 07:06
旺季係咁㗎啦!
有冇諗過機上面可能已經啲位被其他乘客揀咗?

成日覺得個系統玩Q你。。。

樓主真係未必有諗過好多人一家人出門係一早劃位俾晒錢。。。旅行,最緊要開心。。

又有啲單人出門買咗窗口位和路口位咁咪卡啦有啲中間位俾晒冇加錢揀位又遲check-in嘅人囉。。。不過被拆散嗰啲就會覺得一定係個系統玩鬼佢逼佢加錢。。。

喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

瑪瑙宮

大廚勳章

vivibabyvivi 發表於 24-3-31 07:30

可能遲check-in或者去到counter先check-in俾人打散掛

或者奢望遲check-in搏upgrade去商務。。。點知係分插入去啲卡拉位
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

男爵府

BK Milk勳章

mercurycc 發表於 24-3-30 18:28
小小錢都唔願比去乞求人,
真係唔係人人可以做到.
有jm都話佢有中童有買位

如果自己畀錢買嘅位,我會講聲。。唔好意思我係畀錢買嘅所以唔會調位。我唔會同佢調囉!!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

vivibabyvivi 發表於 24-3-30 17:30

我都唔明,係鬼婆來的,佢諗好哂向邊個人入手,指手劃腳咁問其他旅客話你調去呢個位,你去嗰個,連埋佢囡三個人咁調位,thank you so much 咁。雖然係15 個鐘long haul, 我覺得呢d嘢你上機前一早搞啦,上到機阻人時間又煩擾到人,我心諗係我真係睬你都傻

象牙宮

shareen1109 發表於 24-3-31 08:06
如果自己畀錢買嘅位,我會講聲。。唔好意思我係畀錢買嘅所以唔會調位。我唔會同佢調囉!!
...
有無睇過呢單?

大碼網紅買2個飛機座位想坐得舒服 拒絕讓座給小孩 網民批評:你好自私

文章版權為新傳媒集團所擁有,原文請按: https://www.gotrip.hk/987289/?utm_campaign=GOtrip_ContentCopy&utm_source=Web-inventory&utm_medium=Content-Copy_GOtrip

首頁
34567...12

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊