自由講場

跳至

首頁
45678...11

尾頁

男爵府

MMVV 發表於 24-3-31 16:34
棄塑膠產品的新法例4月22日起實施,涵蓋即棄餐具及其他塑膠產品,很多小食店或食肆今次執笠粒。政府唔識時 ...

政府而家個垃圾徵費都擾民, 啲小商戶賣唔晒, 掉出街都要比錢 。 到時可能更多店做到心灰意冷唔做

子爵府

2024年龍年勳章

一雞死一雞鳴
想冇咁多吉鋪,就留港消費啦
喺度講好多鋪執,冇意思

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

香港租金太貴,業主唔肯減唯有結業,香港要向前行租金一定要大幅下跌,當然有人會唔開心,但都賺左十幾年啦,回吐係必然的事,再加上匯率問題,北上消費更化算,但當租金下調加上匯率逆轉,就係香港向前的時機。

伯爵府

想生BB熱投

mandy952 發表於 24-3-30 21:07
業主肯減一半租,應該冇咁多舖執嘅

所以我成日覺得街鋪啲小店好佛心。送錢俾業主,仲免費勞動同供貨咁。真心業主先係贏家。

I am Agent P

珍珠宮

回覆樓主:

唔覺多野執
疫情時就明顯
而家開返哂

大宅

檸檬檸檬 發表於 24-3-31 08:22
執笠都開group,班人都無聊。執咗無咗重講來做乜!廢物!

人地日日開門做生意唔去關注吓,執咗笠先去關注,多鬼餘

男爵府

回覆樓主:

廢曱甴最叻四圍行,反正無所事事,建議關注埋空置房屋

男爵府

回覆 147741 的帖子

呢度D老粉紅睇唔到架,一味話冇咁嘅事。自欺欺人。

男爵府

she007 發表於 24-3-31 12:27
我睇denman話佢早兩日book都有位,應該都係少左人食,咁佢假日中午都688都係比較貴。
我去富麗敦食300已包 ...

上次假日食過九龍君綽海逸酒店自助晚餐,去佢地官網訂位,如果頭100個,就有七折優惠,可以用$57×就可以享用到晚市自助晚餐, 但我唔肯定依家中午自助餐仲有無呢個優惠,若果中午有七折,即同你富麗敦三百幾呢個價差唔多。記得上次食佢地有日本松葉蟹同紅楚蟹仲有煎鴨肝,嗰次質素都食得過。
attach0/tmp/phpApnAj3
attach1/tmp/phpWi9xJD
attach2/tmp/phpuTAJ9d
attach3/tmp/phpI9ObAO

珍珠宮

D..D 發表於 24-3-30 20:59
要開番個新開張關注組

一雞死一雞鳴

水晶宮

Forgetmenot999 發表於 24-3-31 16:04
Denman之前好幸運,用$47× 就book倒Tiffin Lounge ,佢話幾個鐘就賣哂!講鵝肝佢係咁多間酒店之中最大嚿,不 ...

我都係主力食蟹,好在個蟹都ok同食甜品,主菜只食一碟,已經食唔落,其實啲優惠自助餐係抵食,我記得十年前食k11 hyatt openrice 折左係260左右,而家最近做優惠又係呢個價,真係抗通脹 ,但佢已經冇蟹食,得半隻龍蝦,甜品都少左啲。
其實我去富麗敦係想食埋個環境

大宅

KenChung_FB 發表於 24-3-31 17:27
回覆 147741 的帖子

呢度D老粉紅睇唔到架,一味話冇咁嘅事。自欺欺人。

曱甴更加扮睇唔到啦,百幾萬人外遊啫,明明仲有5百幾6百萬留港,乜果5百幾6百萬人唔肯喺香港消費咩???

每人使20蚊都有成億喎

侯爵府

回覆樓主:

d虫唔係興罷工咩, 岩晒

子爵府

回覆 namnamnamlolo 的帖子

唔係wor, 你睇尖東,銅鑼灣,上水都執咗好多

子爵府

I square都成個悶場

大宅

回覆 anan84 的帖子

佢邊有行街,見到唔係佢認知當睇唔到
街市都吉得好勁就知咩事啦

莫講油尖旺,I square,ifc, times Square 嗰啲場啦

樓上講得啱,呢度有好多小粉紅,睇到都扮睇唔到

珍珠宮

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章 畀面勳章

anan84 發表於 24-3-31 20:25
回覆 namnamnamlolo 的帖子

唔係wor, 你睇尖東,銅鑼灣,上水都執咗好多

尖東不嬲無野行, 不嬲個邊得食店, 2019 年黑暴開始 , 加連威老道個邊d 舖摺咗大半之後,
加埋covid-19 , 尖東當時更加淨返唔多舖係到

上水新冠疫情開始, 都摺咗好多舖,
個時有無乜x 關注組關注吓呢又?

銅鑼灣又好多吉舖? 上個星期六晏就我至行完, 由sogo 行過去time square , 係好鬼多人
旺丁唔旺財, 乜x 關注組有乜提議, 可以旺丁又旺財呢又?

乜x 關注組咁關注人地d 舖執, 關注組去開多d 舖囉, 搞旺吓香港d 場喇

珍珠宮

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章 畀面勳章

anan84 發表於 24-3-31 20:26
I square都成個悶場

去I square 都係搵野食多, 不嬲都係悶場
你到宜家至知?

大宅

Hehehahagogogo 發表於 24-3-31 20:30
回覆 anan84 的帖子

佢邊有行街,見到唔係佢認知當睇唔到

舊區街市吉,我呢邊D冷氣街市冇吉舖啊。Great同Citysuper唔少人,唔信去睇下

ISquare同Time Square係死埸喎。K11 Artmall,K11 Musea, 同銅鑼灣希慎人頭湧湧。中午既旺角Moko,葵芳新都會,觀塘APM,全部停車場要排隊等位,不如去睇睇?

問題係復活節假期,仍有5,6百萬人冇外遊,唔多願消費?

執笠原因唔係經營不善咩

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

Rita 發表於 24-3-31 07:12
講明執笠關注組當然只講執笠,其他新舖開張果D佢地唔講。即係有D人成日話條街冇人,好靜,香港變空城,甚 ...

黃店.....執笠關注組~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

首頁
45678...11

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊