自由講場

跳至

首頁
45678...10

尾頁

琥珀宮

traeh 發表於 24-4-1 00:47
謝謝分享旅遊靚相

銀鈪相有無得睇埋呢?

全部影俾你睇。

斷重量去計價,最貴係把梳,隻杯買嚟可放水煲中煲,30度或以上會釋放銀離子殺菌。
attach0/tmp/phpx5C36D

一罐可樂    發表於 24-4-1 17:42
traeh    發表於 24-4-1 16:54

琥珀宮

Cindy 發表於 24-4-1 12:39
有興趣與家人同往雲南旅行,請pm 旅行社資料。謝謝

已pm。

琥珀宮

canies 發表於 24-4-1 13:25
不如開新貼啦,可以寫1 2 3 4 5等於姊妹方便睇返,另外真係想睇下你隻呱
銀手鐲靚唔靚。
...

請看#101樓

珍珠宮

琥珀宮

panda361 發表於 24-4-1 14:10
有冇團友有高山症?

冇,一個都冇。

panda361    發表於 24-4-1 14:28

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

mami2000 發表於 24-4-1 12:13
我2月尾去完麗江、瀘沽湖、香格里拉、大理、昆明,周圍風景都好靚,但未有櫻花,我地2個人去到包團,全程 ...

嚟緊都plan去雲南,請問可唔可以介紹包車私機, 佢包咩嘢,收費如何?

水晶宮

回覆樓主:

你部華為相機影相真係好正

我個女尋日睇演唱會,佢坐山頂,隔離女仔係大陸人,佢用華為手機zoom過去,我個女話清到不得了

琥珀宮

回覆樓主:

候鳥灣,好多打卡位,好靚,似幅油畫咁。

與一團港人團相遇,佢地冇行入去影相,被昆話入面整梗,冇嘢好影,應該係想佢地快快離開去食中午飯。

下面相片大部份都有人像,用咗華為消除功能移除了人物。
attach0/tmp/phpxfLgkU
attach1/tmp/phpxN5chm
attach2/tmp/phpfgTteO
attach3/tmp/phpDmC1bg
attach4/tmp/phpPh9L9H
attach5/tmp/phpD1AE79
attach6/tmp/phpTJWD5B

一罐可樂    發表於 24-4-1 17:37

琥珀宮

wcandtt 發表於 24-4-1 14:25
你部華為相機影相真係好正

我個女尋日睇演唱會,佢坐山頂,隔離女仔係大陸人 ...

華為影相功能 有個超微距拍攝功能,好遠的物件都可放大睇。

仲有消除功能頂瓜瓜,上面候鳥灣啲相,連水裡倒影都可以消除,不留痕跡。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

回覆樓主:

最近睇滇西小哥個妹亞霞d youtube片,攪到我都好想去一轉大理

公爵府

一罐可樂 發表於 24-3-31 12:55
風景好靚呀, 等睇jm 你sharing 更多靚相

好靚

水晶宮

牛年勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

SandyKL 發表於 24-4-1 14:30
候鳥灣,好多打卡位,好靚,似幅油畫咁。

與一團港人團相遇,佢地冇行入去影相,被昆話入面整梗,冇嘢好影 ...

我用緊m50p,都有果個人像消除功能,但如果要消既范圍太大,其實消完會糊晒的,唔太好用,叫做好過無

琥珀宮

回覆樓主:

第二部份已開。

https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=23733857

男爵府

SandyKL 發表於 24-4-1 14:17
冇,一個都冇。

我c6全程吸左5支氣,喺玉龍雪山同香格里拉果2日有高反。
喺香格里拉最辛苦,可能天氣又最凍,高反最嚴重,另外好多餐廳室內都冇暖氣。

男爵府

alicemic 發表於 24-4-1 14:18
嚟緊都plan去雲南,請問可唔可以介紹包車私機, 佢包咩嘢,收費如何?

我團費差唔多每人人仔¥4800,9日8夜,由佢揀酒店,我覺得自己搵埋酒店先好,佢揀果啲酒店一般啦。
我經旅行社搵司機,你可以直接搵個司機,一定再平啲。

琥珀宮

mami2000 發表於 24-4-1 15:31
喺香格里拉最辛苦,可能天氣又最凍,高反最嚴重, ...

可能係領隊安排得好,佢由昆明最低海拔,慢慢上高海拔,路線如下:
深圳--->昆明--->大理--->麗江--->香格里拉--->麗江--->玉龍雪山--->麗江--->深圳

尾二果日至上玉龍雪山,我地一早食定紅景天或我與家中男人食西藥抗高反海拔適。

我地係出發玉龍雪山時每人派一支氧氣樽,導遊話氧氣要預早吸,所以在大巴車上吸,在山腳等電瓶車上山時吸,在搭纜車中又吸,上到去雪山4506高,好大風大雪。

後來開通山上俾人再上到46xx,放棄了上,俾雪連風一巴扲埋嚟我塊面,好討厭,本身已不喜歡雪,即落返山。

伯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

SandyKL 發表於 24-4-1 09:36
已pm,但係是深圳旅行社,不是香港的。

咩月份去好就要上網搵吓,或問吓我俾你嘅旅行社嘞。我都係圍威喂 ...
可否pm埋我旅行社資料,謝謝你幫忙

琥珀宮

mami2000 發表於 24-4-1 15:31
喺香格里拉最辛苦,可能天氣又最凍,高反最嚴重, ...

我地團去年曾經上四川九寨溝黃龍,3900,有一個人高反,佢一邊行一邊錄影講嘢,佢又發燒又嘔又頭痛,冇胃口;今次佢都有去,學乖了,不拍片,少說話,慢行。我地團有個直情咩藥都唔食,慢行不說話,一樣冇高反。

琥珀宮

okeymama 發表於 24-4-1 15:55
可否pm埋我旅行社資料,謝謝你幫忙

已pm

伯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

alicemic 發表於 24-4-1 14:18
我都plan去雲南,請問可唔可以介紹包車私機資料作參考,謝謝你幫忙

首頁
45678...10

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊