自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

子爵府

BK Milk勳章

回覆 idyleelok 的帖子

見你分開寫以為去完one day tour 再殺落outlet

大宅

5/4 : 篝去六本木分店, 銀座好少位, 要排好耐
6/4 : 落車位付近睇定食咩, 應該又餓又累
7/4 : 雷門條商店街冇咩野好行/ 好食, 如果你想打卡影景, 就早去.
建議你去盡D , 6am 去影相, 影完返酒店訓. 中午出發去橫濱, 橫濱紅磚屋果頭比較 chill, 又靚, 唔使行咁多路
8/4 : 中目黑 > 原宿 (地鐵更順路). 加插一個代代木公園賞櫻. 自己再付近搵D 野食
9/4 : 呢日先去上野, 基本上就係深水寶. 買D 零食打爆箱 再去domremy outlet 執D 平價甜品上skyliner 食

大宅

carolizaton 發表於 24-4-1 12:12
回覆 idyleelok 的帖子

見你分開寫以為去完one day tour 再殺落outlet

吾係呀
tour已經包去outlet啦
180分鐘吾知夠吾夠行

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

idyleelok 發表於 24-4-1 12:09
已經book左4晚都住淺草田原町站前APA飯店
因為吾想搬酒店
咁行程有少少辛苦,玩得開心些啦!

大宅

awless 發表於 24-4-1 12:47
7/4 : 雷門條商店街 ...

謝謝晒你的建議
咁六本木有野行嗎?
諗住喺雷門門口位影一影咋
主要想去淺草寺同淺草食下小食
但返酒店再瞓,我通常瞓吾番
8/4 原宿其實多吾多野買?
我shopping主要想睇north face,porter同買衫

大宅

seaheart88 發表於 24-4-1 10:07
睇到有啲眼花,因為好細隻字

不過我覺得一日裏面有點累。。。

吾好意思,我喺公司excel 整!
好!咁我再改改

大宅

ichigolatte 發表於 24-4-1 11:30
8號你去竹下通其實似女人街甘一條巷仔 中。你下午去就會好多後生仔迫爆未必睇到咩野 ,原宿睇下你好唔好潮 ...

咁想問下通常竹下通要幾點去好?
潮牌?我主要想買north face 同川保久玲同porter或者波鞋
其實係咪喺御殿場outlet已經有?

大宅

awless 發表於 24-4-1 12:47
7/4 : 雷門條商店街 ...

9/4上野?你既意思淺草寺應該呢日朝早去?

複式洋房

bonbonyy 發表於 24-3-31 23:55
我覺得每日行程都好緊密!
我都覺得有少少chur

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

新宿百貨公司收8點,伊勢丹都有Comme des Garcons, 但你local tour 回程到新宿西口已經8點,冇時間,可以去吓附近ABC mart, bic camera 同埋歌舞技町,夜遊新宿+晚飯

大宅

idyleelok 發表於 24-4-1 13:02
謝謝晒你的建議
咁六本木有野行嗎?
諗住喺雷門門口位影一影咋

六本木冇野行, 你當係中環吧. 有個櫸樹街, 夜晚影相幾靚

淺草D野真心唔係幾好食. 如果你唔返酒店, 咁我建議你10- 11a 去到.
但當日唔應該加插行程, 去完就直奔橫濱

原宿多野買

御殿場 outlet 好大, 得3個鐘, 建議你mark好去路線, 冇 porter 同 久川

上野留返last day去

象牙宮

bonbonyy 發表於 24-4-1 11:18
當年我喺室堂住左1晚,可以睇吓星,又唔使咁趕,我覺得立山玩兩日一夜啱啱好,跟返佢啲交通順序玩!
...
唔該你,研究下先.

象牙宮

idyleelok 發表於 24-4-1 12:51
吾係呀
180分鐘吾知夠吾夠行

要重點睇買,其實好趕的,
3月都參加一日團,無去outlet ,
返來塞車,原本6點幾回程,解散要差唔多8點才到.

珍珠宮

gzilla 發表於 24-4-1 04:03
我見你落咗機酒店都唔check-in就去東京鐵塔?

咁辛苦我勸你唔好,老實講你4:00先落機,入境攞行李,第一 ...

你唔講都唔記得,去東京鐵塔如果搭Metro好似唔係一條路咁去,好似要轉兩次車(都係Metro),不過我唔記得係邊個站上車,出左站行一陣再上斜路,真係唔適合未放低行李就去

伯爵府

awless 發表於 24-4-1 14:02

淺草寺D野真心唔係幾好食. 如果你唔返酒店, 咁 ...

御殿場真心大,又要上山落山,你當去海洋公園啦!起碼4個鐘(仲要唔計你食晏喎!)
唔知jm最update既行程係點,但第一日落機,基本上8點先到酒店,就要skip左東京鐵塔同loft ,要直接食拉麵啦!
Btw我覺得行程太走馬看花啦,好辛苦,又唔盡興

大宅

awless 發表於 24-4-1 14:02

淺草寺D野真心唔係幾好食. 如果你唔返酒店, 咁 ...

但我主要想試篝 拉麵,但銀座要等,如果特登去六本木食個拉麵再去東京鐵塔係咪好冇謂

大宅

pinky-peach 發表於 24-4-1 14:40
御殿場真心大,又要上山落山,你當去海洋公園啦!起碼4個鐘(仲要唔計你食晏喎!)
唔知jm最update既行程 ...

但我4點落機喎6點攪得掂掛
坐skyliner 返酒店check in
但我見東京鐵塔都開到好夜
冇理由第一晚落機食完野就冇左一日行程

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

idyleelok 發表於 24-4-1 12:51
吾係呀
180分鐘吾知夠吾夠行

180分鐘,要預先睇咗行邊間舖,要有策略咁行

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

idyleelok 發表於 24-4-1 15:18
但我4點落機喎6點攪得掂掛
坐skyliner 返酒店check in
但我見東京鐵塔都開到好夜

Check in 咗睇時間再決定,自由行就係有彈性。你第二日跟 local tour,好早出發,之前嗰晚玩幾夜,到時決定。

大宅

pauline_c 發表於 24-4-1 15:25
180分鐘,要預先睇咗行邊間舖,要有策略咁行

好!明白謝謝你的建議!

首頁
12345...7

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊