夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

洋房

有冇律師可幫忙(emoji)(emoji)?
拍拖8年 剛剛結婚3個月,未有孩子,發現老公一路同工作拍檔有路,結婚同住後發現更多;佢地一齊左有幾年了,我好想同佢分開,但真是深深不忿!想問下如果我離婚能分到佢幾多錢?如何能取得最多贍養費?佢不是富豪,我只想比個大既教訓佢!唔想佢以後同小妖精咁順利快樂!畢竟我都幫助過佢揾錢! 為佢沒回報地付出過地揾錢!

複式洋房

heartdaymoon 發表於 24-4-3 12:44
拍拖8年 剛剛結婚3個月,未有孩子,發現老公一路同工作拍檔有路,結婚同住 ...

結婚一年先可离婚

洋房

拍拖8年 剛剛結婚3個月,未有孩子,發現老公一路同工作拍檔有路,結婚同住 ...

請問大家有沒有解決辦法?

男爵府

婚齡咁短,慳返啖氣好過,我老友係做資產配置的Director,佢結婚兩年離婚,心知肚明婚齡短係唔會有身家分,無謂枉花律師費
律師一定會同你講有得打,如果唔係點賺你律師費?

珍珠宮

2024年龍年勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

婚齡短無小朋友=慳返啖氣
香港政府又好得意, 要婚姻滿一年先可以申請離婚
但可以申請婚姻無效, 你自己去了解下

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

即係佢未知你已知道件事?咁唔離住。cap水先
不要從別人的嘴裡去認識我

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Mimmy 發表於 24-4-5 09:46
婚齡短無小朋友=慳返啖氣
香港政府又好得意, 要婚姻滿一年先可以申請離婚
但可以申請婚姻無效, 你自己去了 ...

以前有人講結婚好容易
離婚好難

洋房

crystal媽咪 發表於 24-4-5 21:24
以前有人講結婚好容易
離婚好難

我都成日聽人咁講,其實難喺邊(emoji)唔係簽個紙ok?

洋房

crystal媽咪 發表於 24-4-5 21:24
以前有人講結婚好容易
離婚好難

寶石宮

heartdaymoon 發表於 24-5-4 22:44

好似仲要出咩暫準離婚令
起碼都半年至九個月以上

別墅

回覆樓主:

如果三個月都可以
會係一門唔錯既生意

侯爵府

發表於 6 天前 |只看該作者
其實又冇小朋友,點解你覺得人地要比贍養費?

複式洋房

發表於 6 天前 |只看該作者

你應該好似何太咁cap咗水先, 買撈買鑽戒買金先啦

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊