自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

jollynoven 發表於 24-4-4 13:32
見廚房啲電器
電煲

淘過
風扇
風扇燈
洗衣機
雪櫃
抽濕機
養生壺
熱水壺
魚缸套缸
燈膽
電腦屏幕
電視機
路由器
電飯煲

大宅

2024年龍年勳章

jollynoven 發表於 24-4-4 13:32
見廚房啲電器
電煲

選擇大品牌冇覺有問題

大宅

回覆樓主:

電飯煲應該可以,只係要換插頭

珍珠宮

減齡達人勳章

回覆樓主:

我只係淘香港買唔到的電器,通常係因size只係淘寶搵到啱:

洗碗機Panasonic 細機(10年前淘,香港而家好似有啦)

風扇燈

叉電衣櫃小光管

子爵府

dmyoyo 發表於 24-4-28 14:05
九陽絞肉機好用嗎? 請問喺邊間淘,Thx!

我淘的絞肉機不是九陽的, 是不銹鋼盤的, 我已經淘了三個( 幫屋企人淘埋),绞肉十分快,搞 蒜蓉十分細緻, 你有興趣,我給你連接

子爵府

blackberry 發表於 24-4-28 13:57
你講開美的,我要推介吓部美的凍櫃,100公升連運費約1200,一級能源標籤,用左2年了,可以放好多急凍食物: ...

thx

大宅

lyh80115 發表於 24-4-4 16:54
全屋小電器、中電器都係內地網購,十幾年冇喺香港買啦 ,香港又貴又選擇少!

電飯煲我最近買嘅九 ...

九陽係大牌子,我買慢磨机都係九陽

子爵府

kennwl 發表於 24-4-4 13:55
有淘過:蒸汽拖把,養生壺,吸塵機,塵螨機,攪拌機都無咩問题。當然要睇下評價,電器亦有時碰運氣!同一款 ...

想請問哪一款蒸氣拖把,好用嗎?thz

子爵府

天貓 發表於 24-4-28 10:34
我淘/拼風扇燈,蒸焗爐,天花板風扇,抽油煙機,慢磨機,豆漿機,枱燈,光管燈,電磁爐枱,血壓計,血氧機 ...

罐頭刀就算喺香港買都好容易壞 或者生鏽, 買過好多把,最後買咗 孖x 用咗好多年

珍珠宮

sjssjssjs 發表於 24-4-28 17:06
罐頭刀就算喺香港買都好容易壞 或者生鏽, 買過好多把,最後買咗 孖x 用咗好多年
...

我其實用緊插電嗰啲好多年,不過開始生鏽,就貪得意買啲細細擺入電池,四把壞兩把,但係如果開到,個蓋唔介不特止,罐頭蓋可以吸返住,放入雪櫃….

大宅

patpat234 發表於 24-4-4 17:23
揀返大牌子ok呀
蒸焗爐,焗爐,氣炸鍋,洗碗碟機,破壁機,洗衣機,投影機,吸塵機,水煲,打蛋器,手提攪 ...

same
我連乾衣機也是京東
Haier

laptop Lenovo 也是京東買

侯爵府

2024年龍年勳章

cccchun 發表於 24-4-28 15:31
電飯煲應該可以,只係要換插頭

我跟呢度個會員買咗九陽, 不銹鋼膽, 我覺得好好用! 今日先用嚟翻熱啲糭!

大宅

回覆樓主:

淘過吸塵機ok呀,好多年都未壞 ,係插頭麻煩d

子爵府

sjssjssjs 發表於 24-4-28 16:58
我淘的絞肉機不是九陽的, 是不銹鋼盤的, 我已經淘了三個( 幫屋企人淘埋),绞肉十分快,搞 蒜蓉十分細緻 ...

好吖! thank you!

男爵府

醒目開學勳章

sjssjssjs 發表於 24-4-28 17:03
想請問哪一款蒸氣拖把,好用嗎?thz

蒸氣拖把係十一年前買,當時BK好多人用,現在又唔多覺有人用!
小田牌我覺得夠蒸氣,仲介绍比朋友用,但缺點係有線拖到另一度就要轉插頭,同必須先吸塵再拖地就好乾淨!當時都5百幾人仔!我買個款已經無咗!

大宅

D..D 發表於 24-4-28 14:51
淘過
風扇
風扇燈

子爵府

天貓 發表於 24-4-28 10:34
我淘/拼風扇燈,蒸焗爐,天花板風扇,抽油煙機,慢磨機,豆漿機,枱燈,光管燈,電磁爐枱,血壓計,血氧機 ...

蒸焗爐有冇介紹?

珍珠宮

2024年龍年勳章

patpat234 發表於 24-4-4 17:23
揀返大牌子ok呀
蒸焗爐,焗爐,氣炸鍋,洗碗碟機,破壁機,洗衣機,投影機,吸塵機,水煲,打蛋器,手提攪 ...

係呀,美的,格力,TCL跟本幫好多大公司代工,小米 亦好有實力。

珍珠宮

baby-bath 發表於 24-4-28 20:16
蒸焗爐有冇介紹?

我用凱度,casdon, 2年幾,但上兩日試過唔着,我用咗兩年幾,但我開熄多幾次,佢又用得返….

我其實同佢啲客服講過,佢又叫我配返個配件130,又俾埋啲安裝面板嘅video我,但後來我話佢唔襟,佢係肯$50俾我買個配件,仲應承如果我換完都唔着,件零件完全會退返款,我兩年幾之前買千三人仔….值唔值得佢買?你真係諗吓,但我用得返佢又真係幾好用。…

不過老實講,拼多多好多都七百幾八百幾,一部,已經有齊蒸焗功能,我本身都睇緊部

https://mobile.yangkeduo.com/goods1.html?refer_share_id=q2JeaVjoxWgVVR5vUFMe9P6k8cAjPwUB&refer_share_channel=copy_link&_oak_share_detail_id=0&pxq_secret_key=V5PWNFXQLDRNL2JQRR6ONTD57P6CAOMYF2XDRPE5DXSTUJSPBLTA&_wvx=10&_oak_share_time=1714310445&_wv=41729&share_uin=I5QXE46R4D3D6WQ6WIVVCZMUJA_GEXDA&_x_query=%E8%92%B8%E7%84%97%E7%82%89%E5%AE%B6%E7%94%A8&page_from=23&refer_share_uin=I5QXE46R4D3D6WQ6WIVVCZMUJA_GEXDA&goods_id=423695173334&_oak_share_snapshot_num=79300&_x_org=2

同我嗰部差唔多….

attach1/tmp/phpqBrHeb

珍珠宮

baby-bath 發表於 24-4-28 20:16
蒸焗爐有冇介紹?

另外一個,九陽,都有埋發酵功能,上下管獨立溫控…

https://mobile.yangkeduo.com/goods1.html?refer_share_id=dJMuPvyhzchCdwWLs0vQztVYOUJtBobo&refer_share_channel=copy_link&_oak_share_detail_id=4702832024&_x_msgid=8285690736369-msg-2023-oVBUTYnfu-ios0-UyFPb773&pxq_secret_key=V5PWNFXQLDRNL2JQRR6ONTD57POWT6YX4JRJGKF5ISDSXFEMDMQQ&_oak_share_time=1714312107&_wvx=10&_wv=41729&share_uin=I5QXE46R4D3D6WQ6WIVVCZMUJA_GEXDA&page_from=203&refer_share_uin=I5QXE46R4D3D6WQ6WIVVCZMUJA_GEXDA&_x_campaign=delivered_ios_2&goods_id=558088502361&_oak_share_snapshot_num=77414&_x_resource_show=normal_notification

attach1_sign/tmp/phpxqv1ZZ
attach2_sign/tmp/phpgppGsZ
attach3_sign/tmp/phpNEGJVY

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊