自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

李露眉 發表於 24-4-5 11:16
好明顯而家target 係香港人,
你睇下深圳動物園,

邊個樂園唔係全部要錢?

真心覺得深圳呢個好抵玩,好玩過迪迪尼多多聲

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

變成一首歌 發表於 24-4-5 15:25
唔係掛?深圳動物園好玩過迪士尼?

我覺得係喎,可能我鍾意動物多過果堆卡通人物,我女一樣,所以我地寧願去動物園

翡翠宮

Forgetmenot999 發表於 24-4-5 17:25
好難想像竟然有小朋友唔鐘意卡通人物

我女鍾意動漫卡通,玉桂狗。
迪士尼佢唔鍾意。
真動物佢勁like, 前幾日先同佢去左擼貓

翡翠宮

MissMaMa 發表於 24-4-7 00:01
外國的動物園,入場後好多都唔使點用錢

自費錢有限,買食物餵食都係10蚊份,小朋友已經餵得好開心。
內地動物園重點有熊貓 外國有冇先?

翡翠宮

回覆樓主:

唔計其他,淨計我最鍾意飲既果茶,香港大陸我都會買,香港一杯36,內地奈雪,喜茶都係16,7蚊

仲有星巴克,我香港飲4x蚊。內地小程式成日有優惠,扣卷2x蚊一杯:wah

翡翠宮

MissMaMa 發表於 24-4-7 08:43
嗱, 我唔係貶低國內動物園, 你唔需要比較有乜嘢動物嘅。Btw,熊貓喺海洋公園都睇過, 真係冇乜興趣睇喇
...

咁我又好似國內睇過樹熊喎,仲幾多隻添,Panda係我個人鍾意,海洋公園我去3次都睇唔到囉

翡翠宮

乖寶寶布布 發表於 24-4-7 12:06
廣州長隆野生動物園&珠海海洋王國好正,必去

聖誕啱啱去完珠海,酒店露台望落去就見到海豚,望住鯨魚食飯,超正
廣州好多年冇去,又係正,我一定會再去

翡翠宮

MissMaMa 發表於 24-4-7 12:10
重點唔係有乜野動物,樓上JM係講緊入場後樣樣計錢呢一點,話入場費+樣樣要錢,其實一 d都唔平。冇比較冇 ...

唔覺得樣樣計錢喎,我去珠海長隆除左食飯,其他都冇另外收費。
而且每個動物園都唔同,內地好多動物園5蚊人仔入場費添,香港動植物公園夠免費啦,邊有得只用一個深圳動物園做指標

翡翠宮

MissMaMa 發表於 24-4-7 14:13
你講講下又拉埋其他嘢黎講,我由頭到尾,都係講緊深圳動物園樣樣計錢 一直係回應緊 12 樓嘅留言, ...

深圳動物園我都去左N次,就算玩乜都要計錢,總計都係俾多一百幾十,我覺得好抵喎,去外國國動物園都有呢類收費啦,至少我去東南亞果啲都要俾。你硬要外國月亮特別圓我都冇計架

翡翠宮

乖寶寶布布 發表於 24-4-7 14:15
佢個煙花先正,先進到....我真係大開眼界

嘩,我勁鍾意睇Iron Man水上飛

翡翠宮

Pa123 發表於 24-4-7 14:28
其實不是取巧,是用者自付,也防止濫用保質素。

係囉,你有權唔買呢啲額外野,都可以睇哂所有動物架,又冇強逼,真係咁唔捨得就唔再去囉。
我年尾仲去左另一個農莊,俾錢買瓜子餵松鼠,佢地有啲都飽到唔想理我

翡翠宮

polliebb 發表於 24-4-7 14:32
係囉,我覺得深圳動物園好抵玩,去過新加坡個動物園,餵一次好貴,唔捨得餵。
...

最搵笨係泰國動物園,啲動物又老又殘,騎大象又貴,仲坐到pat pat 痛

翡翠宮

MissMaMa 發表於 24-4-7 14:36
我冇去過深圳動物園,但我好多朋友去過,comment都係相若,話樣樣計錢 。其實,我只係話外國動物園抵玩啫 ...

講左咁耐原來未去過,咁人云亦云就唔好啦,樓上都有JM話抵玩,各有喜好,你自己衡量囉

翡翠宮

MissMaMa 發表於 24-4-7 14:38
我冇話外國月亮特別圓,只係議事論事, 你唔使咁大反應嘅, 你咪繼續去囉
...

你都冇去過就唔好同人拗啦,真實用家意見又唔鍾意聽,又屈人激動
下次教你的朋友上淘寶買飛,可以慳返20蚊買草餵長頸鹿

翡翠宮

MissMaMa 發表於 24-4-7 14:47
其實我由頭到尾都冇話深圳動物園唔好喎,你真係要留心人哋講乜 我只係71樓話,外國動物園抵玩。講 ...

你愛唔愛國關我乜事,我都唔係淨玩國內樂園,我唔得閒理你幾樓講過乜,不過你都聽朋友講,睇樓上講,咁就唔好攞嚟講到事實咁

翡翠宮

MissMaMa 發表於 24-4-7 14:49
謝謝,留返你慢慢餵喇
我諗我朋友真係冇太大興趣,佢話日本動物園抵玩
...

去奈良餵鹿都要錢啦,你朋友真係双標

翡翠宮

MissMaMa 發表於 24-4-7 15:00
喺你回應之前,你都要睇下人哋講乜,如果唔係就會搭錯線 我重申,我冇話深圳動物園唔好㗎,係你咁 ...

你有時間睇下你打字多定我多啦 奈良都係隨便講下,我去玩啦,唔同你吹

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊