單親天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

lq769 發表於 24-4-6 17:22
一個八歲,一個九月十二歲升中一,好擔心單親家庭兩個女自卑啊

只要她們返學"企企理理"唔講冇人知。何況現在半間學校都單親或更複習。
企返起身,唔好令年青人有情緒病。

複式洋房

回覆樓主:

對方唔識珍惜、思想不成熟,繼續沉迷賭海只會對你和家庭有百害而無一利,你決定離開絕對是好事,無話咩甘唔甘心。
我當年被離婚時都有不甘心,嫖賭飲吹全不碰,最後又是綠帽又頭粒到落腳。初初幾年是難熬的,慢慢就可以走出霧霾的了,小朋友健康成長很重的,將來她們長大後,就是你享福的日子。

別墅

zozozozo 發表於 24-4-7 00:39
回覆 lq769 的帖子

離咗婚仲好,因為爛賭真係可以好大鑊,陣間比人淋紅油咪仲嚇親兩個女,離咗婚咪重新出 ...

多謝你既鼓勵!以前佢出去賭電話唔開機,有時幾日幾夜聯絡唔到,輸曬先返屋企。我為左佢問我細妹,細佬,身邊可以借既人全部都借左錢,每次都以為係最後一次,但係爛賭既人係戒唔到既,仲難過戒毒。我一次又一次原諒佢,點解佢一點都唔珍惜,你話如果佢有一日重新揾我,我要唔要原諒佢!(emoji)(emoji)(emoji)

別墅

Parlos 發表於 24-4-29 13:57
對方唔識珍惜、思想不成熟,繼續沉迷賭海只會對你和家庭有百害而無一利,你決定離開絕對是好事,無話咩甘唔 ...

多謝你既鼓勵。我已經無數次原諒左佢,你話如果佢返來揾我,要我原諒佢多一次,你話我還應該再相信嗎?我內心好想同佢一齊生活,因為我真係好愛佢,但係我又好驚過返以前既生活,每日生活係驚恐中(emoji)

複式洋房

離開咗仲想返轉頭

別墅

zozozozo 發表於 24-4-29 19:43

離開咗仲想返轉頭

我單方面想法(emoji),我覺得自己好傻,一個爛賭既人又點唔會有感情呢?

複式洋房

lq769 發表於 24-4-29 18:29
多謝你既鼓勵。我已經無數次原諒左佢,你話如果佢返來揾我,要我原諒佢多一次,你話我還應該再相信嗎?我 ...

你原諒過佢肯定唔止一次吧?空口承認無實際改善的情況亦已經出現了不少吧?既然已經下定了決心,就不要回頭了。
純個人意見,我們已經不是十八廿二,不會再以戀愛大過天、不能再自信愛情能征服任何難關障礙,要顧及的事比後生時多。有了孩子,就更要先為孩子著想。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊