自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

回覆樓主:

幾年前我出過的post,檳城係我鐘意去hea嘅地方
https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=21323303

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

DICSIK 發表於 24-4-6 17:30
計劃五六月去檳城,見YouTube 大多數講食嘢,有冇jm可以分享下除咗食,仲有甚麼地方值得去?六日五夜足夠嗎 ...

留毛

公爵府

DICSIK 發表於 24-4-6 17:30
計劃五六月去檳城,見YouTube 大多數講食嘢,有冇jm可以分享下除咗食,仲有甚麼地方值得去?六日五夜足夠嗎 ...

你是什麼年代的?我是7O後,我超鍾意馬來西亞,好有7,8O時代的香港味道,
好懷勉!由南至北玩,再由北至南玩一次,超充實,好有人情味!

我最鐘意浮羅交怡。

珍珠宮

KINGMAX 發表於 24-4-6 19:22
什麼渡海輪?
目的地?

檳島碼頭就在姓氏橋旁 搭船去北海 航程大約10分鐘左右 船仲系可以上埋汽車 我當時系怡保搭大巴回檳城 車既總站到北海 所以搭船回檳城

侯爵府

出入用 grab
有小朋友嘅可以去水上樂園同 escape
Butterfly farm 都值得去
周圍都有室外food court , 可以食印度薄餅, 檳城laksa, 蝦面, 馬拉版雲吞湯面/撈面,入面有叉燒
搭纜車上升旗山睇檳城全境
Gurney plaza shopping
Gurney plaza 出面夜市掃街
手信一定要買龍珠餅, 好好味

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊