自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

上年十號風球、極端天氣事件,佢哋好似搶錢咁以前冇得call車,喺街度截停問價。而家call 車就鬥嗌高價!荃灣去梨木樹$200!
仲有!極端天氣在取消後,我企咗喺條街半小時,全部都係冚旗最後我去咗等小巴!
其實佢哋洗乜申請加價啫!喺個app度唔應機,d客心急就會自動加價啦
有朋友的另一半係的士9,佢哋圍內人講嘅說話好寸㗎!好似拜山日子咁,d客以為仲有折,佢哋會喺吹水谷度鬧,咩日子呀?折?千足金都未必有車啦!
嚟緊又到風季雨季,唔批加價咪等打風囉!8百蚊一位入屯門元朗

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

小心用詞
等陣正義R又出黎嘈你

我就好少打的,真係難評價佢地
我都有親戚X2做呢行
不過同佢地唔熟

珍珠宮

回覆樓主:

我喺呢度都有講過
有一次放工時間趕去醫院QE,好急
架架com旗,加錢都唔係架架去,到終於有一架肯俾我加錢
上車仲要俾說話我聽,係佢好人先車我

我嬲到想喊
我已經急住去醫院(非喜事),仲要求人,仲要受氣

不過,我都有遇上過唔少好人嘅司機。
我信行行有仆_,都有好人。
最仆_係炒貴哂啲牌嘅大鱷⋯⋯

子爵府

回覆樓主:

唔係全部司機都咁衰,我遇過大部分司機係正正常常,所以我唔會叫人哋做狗。

男爵府

係收租個位想加價,加價個車主咪加返車租

反而少左人坐的士

水晶宮

BK Milk勳章

clyl03 發表於 24-4-8 21:14
上年十號風球、極端天氣事件,佢哋好似搶錢咁以前冇得call車,喺街度截停問價。而家c ...

8號打風另收費就真係唔怪得人,
無保險人哋都係搵命博,
唔合理你可以吾搭,

利申:依家我都好怕搭的士,
上車仲揸住支煙都搭過,
我即落車

伯爵府

bongbongpatty 發表於 24-4-8 21:56
8號打風另收費就真係唔怪得人,
無保險人哋都係搵命博,
唔合理你可以吾搭,

我明吖!但係上年真係好猖狂!加一百幾拾係非常合理!但800蚊一位泥蜢的,叫人點接受?我都明白,呢啲唔係單方面。
即係在當時咁嘅情況,個個都想返屋企,咁就call車,a乘客填+100,b乘客填+200,咁司機都會㩒+200嗰個啦!咁a乘客等吖等都冇人應機,就填+200,如是者就演變成價高者得因為當晚我在家,個同事走唔切,去到西鐵站落咗閘,我朋友都有幫佢㩒call車當晚夜啲稍後嘅時間有人出嚟義載

複式洋房

真係好難先可以遇到正常的士司機

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊