自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

虎到金來勳章

茶走 發表於 24-4-11 23:43
請問邊到黎架?

錢塘潮
attach0/tmp/phpGKNNjH
attach1/tmp/php81AOYY

別墅

回覆 上校車 的帖子

北上真係平好多

大宅

uhtcl2006 發表於 24-4-12 00:02
深圳有2間分店,你就咁打大鴿飯就搵到,如果要搵廣州既大鴿飯分店,就先將地點改做廣州再search

...

請問咩係必點架

子爵府

無話可說 發表於 24-4-9 14:04
唔記得叫咩…係近壹方城,又無寫可以加麵喎

係蟹一品,其實無想像中咁好食,至少蟹粉不會好多(做YouTube宣傳的見到好吸引,份量多啲,足料,但街外人去食,份量至少無電視效果的三成份量,計返車費價錢,時間,只可以說過得去,未到非食不可的層次。

專程去食就無必要,去開果頭就去試下就ok

子爵府

noodle_noodle 發表於 24-4-9 18:33
我講就講過,但大仔唔明白果種俾人睇唔起嘅感受,俾錢佢學大提琴,好激氣,明明平時都醒目人,佢一個小學 ...

其實而家大學生讀到書都唔一定有好工做,你兒子讀不成書,日後做廚,有體能的,考紀律部隊好過係私人市場做文職。

大學畢業好睇讀邊一科,非專科畢業,其實都不會搵到大$ ?

水晶宮

牛年勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

martens 發表於 24-4-13 18:08
請問咩係必點架

乳鴿,鴿腎煲仔飯,沙薑豬手,虎皮尖椒

伯爵府

noodle_noodle 發表於 24-4-9 10:02
因為飲食業最俾人睇唔起,唔識字無文化先做嘅行業,所以自以為是嘅西客咪唔洗俾面你班人,俾得起少少錢洗 ...

冇人睇唔起佢哋, 係佢哋吊高嚟賣, 自己內心夠強大, 根本唔會比人講句說話就影響到! 唔好成日話點解啲人北上, 香港啲從業員完全唔諗下自己咩態度, 點解冇人幫襯!
今日去酒樓買盒燒肉雞飯比我老父食,
買完攞咗張飛, 行到去燒味部我好有禮貌咁問個阿叔, 叔叔使唔使交飛比你?問咗兩次唔答我, 我仲以為佢聽唔到, 我就話使唔使交飛嘅呢?跟住佢就答我, 你見唔到我好忙做緊嘢, 我話因為我唔知係咪要交飛定就咁排隊攞就得, 佢話你咪自己諗下囉! 我第一次買唔知先問啫, 因為大家樂大快活有時又話唔使交飛, 睇number咁我咪就係問一句都唔得, 我等咗成十分鐘佢做曬佢手頭上嘅嘢就好冇禮貌咁問我攞張飛嚟啦! 我如果唔係趕住買飯返去比老父食, 我真係想鬧爆佢, 我已經唔係冇禮貌, 係好好禮貌咁問你, 反而比你得到一面屁!
我做乜買盒飯要受氣?你唔識字就可以咁冇禮貌咁待人?
而家啲人根本就精神病, 多嘢做就嫌多嘢做, 少嘢做就話人哋令佢冇嘢做!
完全唔係路!
我係土生土長香港人, 我絕對唔想香港唔好, 我今日同我老公講點解香港會變成咁衰!

男爵府

capricornbb 發表於 24-4-9 10:07
拍攝視覺唔同,兩樣介紹都好,TVB拍得仲靚啲

昨天深圳皇庭廣場..粵集
attach1/tmp/phpBhp4S5

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

iamlovingit 發表於 24-4-14 12:44
昨天深圳皇庭廣場..粵集

謝謝推介,請問係咪新開架?

男爵府

capricornbb 發表於 24-4-14 12:59
謝謝推介,請問係咪新開架?

唔係呀…都有一段日子…,價錢230+,2人坐四人枱,唔趕你走,仲隨時幫你加水….,真係無投訴(emoji)(emoji)

capricornbb    發表於 24-4-14 14:21

大宅

歌莉亞 發表於 24-4-13 20:06
冇人睇唔起佢哋, 係佢哋吊高嚟賣, 自己內心夠強大, 根本唔會比人講句說話就影響到! 唔好成日話點解啲人北 ...

香港服務業唔係而家變成咁,一向都係咁㗎,以前無咩北上飲食要硬食,無比較啫

大宅

香港部分服務業其實衰左好耐好耐㗎啦,唔止大陸,港人熱門旅遊地方例如日本、泰國等都好過香港啦,賴乜鬼北上吖。 仲係賴北上呀、人工貴、租貴呀,根本代表冇得救, 因為連反省下丶改善嘅心都冇,只會越嚟越俾人拋離。

男爵府

lamlamdad2009 發表於 24-4-14 15:28
香港部分服務業其實衰左好耐好耐㗎啦,唔止大陸,港人熱門旅遊地方例如日本、泰國等都好過香港啦,賴乜鬼北 ...

香港食肆d服務真係不敢恭維

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊