婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

由結婚到而家,一直知道99霸道野蠻!所以同佢少接觸為妙!
最近剛做完一個大手術,冇麻煩過佢,因為唔係一齊住,出院後都係老公、阿仔、我嘅阿妹照顧我。
有一日,99打俾老公,講咗一陣話要搵我,老公隊咗電話俾我聽…痴筋99叫我:唔好成日瞓,要郁下做下家務,我即刻反白眼,真心想講粗口鬧佢當然我唔會回應,嗱嗱臨收線!
佢同老公講:叫我休息下,唔好郁咁多。
同我講就另一套
之後我同老公講:我唔會再接佢電話,費事激到我爆傷口!
點解做人可以做到咁賤格

珍珠宮

2024年龍年勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

purple_lily 發表於 24-4-10 08:22
最近剛做完一個大手術,冇麻煩過佢,因為唔係一 ...

下次開speaker一齊聽

大宅

Mimmy 發表於 24-4-10 10:30
下次開speaker一齊聽

過咗幾日,佢又打電話俾老公,講兩句就話搵我,我硬係唔聽啦!
老公話:我開咗speaker,你而家講嘢佢聽到架!
99竟然話:咁算啦!

即係又想搞小動作啦

大宅

purple_lily 發表於 24-4-10 15:07
過咗幾日,佢又打電話俾老公,講兩句就話搵我,我硬係唔聽啦!
老公話:我開咗speaker,你而家講嘢佢聽到 ...

醒目!呢招掂!做完手術仲叫人做家務
冇人性!以後知道點對佢!
樓主休息多啲,祝早日康復

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

下次錄佢音
不要從別人的嘴裡去認識我

複式洋房

真係好難想像點解呢個世界有呢啲咁無聊嘅人

公爵府

你99應該係那些刻薄奶奶,娶人哋個女返嚟諗住服侍自己個仔,樓主你唔好嬲,佢對你咁,將來佢有病你都唔使太上心。

我62太99 都係呢類,唔會俾飽飯俾新抱食嗰啲。

多些休息,祝你早日康復

大宅

好好休息
別為無關痛癢嘅人 影響心情

複式洋房

真係顛窩,個健健康康個個反而乜都唔使做,叫個做完手術既人郁?

大宅

你們分開住已經好好了。她下次不要再聽電話

琥珀宮

佢應該都幾悶下,成日想揾人開拖
比我會大聲將佢講嘅野重覆多次,直接講比佢個仔知

珍珠宮

你99都算做戲差,只少咁容易就俾你同老公看穿咗,
有啲最佳女主角,做到連佢自己都呃埋,明明自己係搞事者,竟然做咗受害者!遇著呢啲仲慘過乜

複式洋房

啲99雙標嘅代表,對住啲仔一個標準,對新抱另一個標準。新抱做乜都錯睇唔順眼,個仔串佢幾句仲烚熟狗頭咁同個仔傾計

伯爵府

Carol516 發表於 24-4-19 18:31
啲99雙標嘅代表,對住啲仔一個標準,對新抱另一個標準。新抱做乜都錯睇唔順眼,個仔串佢幾句仲烚熟狗頭咁 ...

講得太好
個仔點樣話佢佢都可以冇嘢
我哋有時答咀,即刻急不及待反駁,顯示自己嘅威勢,佢咁樣對我,正常人諗法,我又點會對佢好?恨不得日日都見唔到佢,我結婚唔係嫁俾佢啊

複式洋房

flowerbabe 發表於 24-4-23 07:38
講得太好
個仔點樣話佢佢都可以冇嘢
我哋有時答咀,即刻急不及待反駁,顯示自己嘅威勢,佢咁樣對我,正常 ...

係答又話駁咀,唔答費事講多幾句自已勞氣,又話人唔應佢,動不動話人無家教,最無家教由此至終得佢一個
做人已經好難,遇着呢啲麻Q煩,做人更難

伯爵府

Carol516 發表於 24-4-23 07:46
係答又話駁咀,唔答費事講多幾句自已勞氣,又話人唔應佢,動不動話人無家教,最無家教由此至終得佢一個
做 ...

我都忍咗奶奶好耐,不過俾面我老公先唔爆佢一鑊,最好大家唔好成日見,甚至唔見。

見得多佢唔會珍惜

複式洋房

flowerbabe 發表於 24-4-23 07:48
我都忍咗奶奶好耐,不過俾面我老公先唔爆佢一鑊,最好大家唔好成日見,甚至唔見。

見得多佢唔會珍惜

見得多唔多都唔會珍惜

大宅

flowerbabe 發表於 24-4-23 07:48

見得多佢唔會珍惜

認同「最好大家唔好見」
佢又要喺個仔面前扮好人,我又費事爆佢,大家都辛苦

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊