自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

有冇發覺依家hk express on line check in打散啲位嚟派,以前一早做check in多數都係相連位,最近幾次都係散派

子爵府

2024年龍年勳章

我通常冇比錢買位都會係機場check in, 次次都安排一齊坐
Be Happy

瑪瑙宮

大廚勳章

hellotop 發表於 24-4-10 16:01
有冇發覺依家hk express on line check in打散啲位嚟派,以前一早做check in多數都係相連位,最近幾次都係散 ...

我多數set alarm 劃位。。。。佢無分開我們。。。但有一次遲了大半天就天各一方了。。局加了錢。。。
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

侯爵府

有冇發覺依家hk express on line check in打散啲位嚟派,以前一早做check in多數都係相連位,最近幾次都係散 ...

係呀我早排 online check in 打散哂,我 reject 再試多幾次有兩行單邊位(隔條走廊,好過冇)反而回程我索性到機場 check in 反而有相連位

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

我聖誕冇加錢, 有連位.

公爵府

牛年勳章

回覆樓主:

我復活節online check in 都有連座位 ,返嚟去到機場check in,都係連坐的

珍珠宮

我同老公張機票係各自買, 仔嗰張係打上hotline用我名買. 後來HKE做劃位特價, 但仔嗰張不知原因買唔到座位, 我唯有只買自己位, 用老公戶口再買旁邊個位, 打算到時其中一人同仔調位.
點知2月當日上機前do boarding pass時過唔到機, 佢地搞左一輪話因為系統見小朋友一個坐, 幫我地劃左位一齊坐, 要換過另一張boarding pass.
浪費左我劃位的錢, 仲要坐後左十幾行, 真是唔該晒

珍珠宮

虎到金來勳章

回覆樓主:

我都試過準時check in打散

珍珠宮

虎到金來勳章

seaheart88 發表於 24-4-10 16:20
我多數set alarm 劃位。。。。佢無分開我們。。。但有一次遲了大半天就天各一方了。。局加了錢。。。
...

即係check in發覺分開坐先加錢?

瑪瑙宮

大廚勳章

polliebb 發表於 24-4-10 18:06
即係check in發覺分開坐先加錢?

係。。。online check in 發現一個7a 一個28b咁上下。。。我就睇下仲有無孖位。即加錢。。。

我不算旺季。。。如果大旺季有機會一早已比人加錢買晒孖位。。。變左想加錢都無得孖
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

子爵府

上星期3人
去程兩個一齊坐,另一個打散
回程3個打散
去回都一夠鐘就check in

公爵府

2024勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

疫前前已經係咁啦,不過算啦,廉航有廉航規矩,大家明買明賣無局你要俾錢劃位。

扶老攜幼就唔該俾多少少錢劃位啦,唔好上到機周圍乞/情緒勒索其他乘客調位咁乞兒,咁做好醜死怪

大宅

seaheart88 發表於 24-4-10 18:11
係。。。online check in 發現一個7a 一個28b咁上下。。。我就睇下仲有無孖位。即加錢。。。

我不算旺季 ...

想借問一下,如果keep住7a唔郁,只付錢買7b, 即係轉買28b去7b, 可以嗎?

子爵府

2018復活節勳章

我2月尾搭完,兩程都係online check in。四個人去,去程前後兩行兩個兩個,回程就三個一齊另一個就前排

瑪瑙宮

大廚勳章

minnanotabo3030 發表於 24-4-10 18:42
想借問一下,如果keep住7a唔郁,只付錢買7b, 即係轉買28b去7b, 可以嗎?

我諗唔得啩

因為我記得當時係見到個位唔啱心水,我就即刻揀咗付費選機位。。。佢就出咗另外一個圖比我
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

子爵府

12月和一月不加錢online check in 都可以連埋一齊坐
但四月去程同回程都全部打散
呢個係佢哋公司的新規矩,局住一定要加錢先可以一齊坐

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

polliebb 發表於 24-4-10 18:04
我都試過準時check in打散

4月頭online check in 2大2小
派A C D F

越早check in 越衰
仲要唔會比你睇左位先
即下焗你要
但可以WhatsApp CS 加錢買返連位

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

seaheart88 發表於 24-4-10 18:48
我諗唔得啩

因為我記得當時係見到個位唔啱心水,我就即刻揀咗付費選機位。。。佢就出咗另外一個圖比我

而家唔得
佢show 到位比你睇時= check in 完成
只可以加更高價去買位

瑪瑙宮

大廚勳章

LedTV 發表於 24-4-10 21:29
而家唔得
佢show 到位比你睇時= check in 完成
只可以加更高價去買位

我最近嗰次就係1月6號坐囉

應該1月4號就check 。。。但係因為屋企人喺醫院有急事,所以我冇辦法夠鐘就check-in遲咗大半。。。冇護照喺手,所以焗住差唔多深夜先check。。。結果就天各一方。。。即場加錢囉,每人65
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

瑪瑙宮

seaheart88 發表於 24-4-10 21:31
我最近嗰次就係1月6號坐囉

應該1月4號就check 。。。但係因為屋企人喺醫院有急事,所以我冇辦法夠鐘就che ...

而家無得比你預覽左個位。再係check in 完成前加購選座

我4/2 飛
4/1零晨check in
4/1 下午WhatsApp 佢地
原先$60 嘅位
都要$100 先可以換返

應該係復活節呢轉先改左個系統

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊