自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 開心吸收勳章 大廚勳章 爸B勳章 BK Milk勳章

剛新買左部歐洲上置式金章,用第二日,想問問洗7kg應用邊個標準模式呢?係咪新機都較嘈架,我覺得去水,入水都好嘈,啲聲同我之前部西門子比好嘈真係啲聲又怪都唔知係正常定有問題
attach0/tmp/phpUaLUNg

子爵府

wai0824 發表於 24-4-10 20:34
剛新買左部歐洲上置式金章,用第二日,想問問洗7kg應用邊個標準模式呢?係咪新機都較嘈架,我覺得去水,入 ...

金章用過一次都怕,我又係向上嘅滾筒洗衣機,每次洗衫嘈到拆天,疫情期間一日洗三轉,部機三年就送去堆填區,從此永不再用這個牌子

珍珠宮

2024年龍年勳章 睛靈勳章

剛新買左部歐洲上置式金章,用第二日,想問問洗7kg應用邊個標準模式呢?係咪新機都較嘈架,我覺得去水,入 ...

上一部金章歐洲上揭式洗衣機法國製造
用咗4年幾壞咗個掣
搵代理整好再用多11年

通常用合成衣物
衫褲擺7成滿

脫水時好似飛機引擎we we聲
如果覺得入水聲好嘈
可以試下入水龍頭開一半
新機安裝師傅話唔好開到盡

大宅

呢部係垃圾,好嘈又易壞,三年貨仔

大宅

我剛用了一星期,我覺得唔嘈,比我之前部西門子靜好多,之前部西門用了唔夠三年就開始壞,同埋西門子都唔出上置式,所以我都唔維修,換過另一部,但上置式冇乜選擇,惠而浦又話唔得,所以先選金章,希望唔好咁快壞。

珍珠宮

mikau 發表於 24-4-11 21:32
我剛用了一星期,我覺得唔嘈,比我之前部西門子靜好多,之前部西門用了唔夠三年就開始壞,同埋西門子都唔 ...

買金章不如買同廠伊萊克斯
平的保養期又長

伊萊克斯旗下的一些著名電器品牌包括金章牌
香港都係同一代理大昌

雲母殿

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我都係用呢部,不過我1200轉,我較mix20,凍水,吾嘈,用左一年左右

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 開心吸收勳章 大廚勳章 爸B勳章 BK Milk勳章

mikau 發表於 24-4-11 21:32
我剛用了一星期,我覺得唔嘈,比我之前部西門子靜好多,之前部西門用了唔夠三年就開始壞,同埋西門子都唔 ...

我就係西門子轉金章,我覺得金章嘈過西門子好多呀 佢入水去水都好嘈,洗緊時總係有啲滋滋滋聲咁,我之前部西門子無咁嘅聲架

伯爵府

Anka 發表於 24-4-11 21:46
平的保養期又長

我本身就係想買伊萊克斯,但無貨所以先買金章,出曬事,真係好嘈部野,已約代理師父上嚟睇機

伯爵府

Anka 發表於 24-4-11 18:45
上一部金章歐洲上揭式洗衣機法國製造
用咗4年幾壞咗個掣
搵代理整好再用多11年

係呀,就係脫水有咁嘅聲,洗緊時佢部機總係有啲滋滋滋再加轉滾桶聲

伯爵府

baby668 發表於 24-4-11 18:27
金章用過一次都怕,我又係向上嘅滾筒洗衣機,每次洗衫嘈到拆天,疫情期間一日洗三轉,部機三年就送去堆填區,從 ...

我而家用左3日都怕 啲唔知摩打聲定磨擦聲,總之洗衫部機係咁滋滋滋聲加滾桶轉聲,脫水又係咁we we we聲再加轉聲真係頭痛,我唔知係咪部機有問題,打返豐澤佢地搵代理師父上嚟睇機喎,趁仲有10日包換叫師父嚟睇咩事

大宅

用過一年壞三次,轉Miele 了

大宅

Anka 發表於 24-4-11 21:46
平的保養期又長

我都有睇過伊來克斯,但要5千幾,俾金章貴差不多2千,我驚用幾年又壞,不如買部平d,壞咗唔要都無咁肉赤。

伯爵府

mikau 發表於 24-4-11 22:31
我都有睇過伊來克斯,但要5千幾,俾金章貴差不多2千,我驚用幾年又壞,不如買部平d,壞咗唔要都無咁肉赤。
...

豐澤有部4700平啲架,但無貨話要到4月尾先有,要現貨果部就要58xx,咁個sales話預期買部咁貴都只能用4年,不知買金章加延長保養啦,咁就中伏

子爵府

wai0824 發表於 24-4-11 22:19
我而家用左3日都怕 啲唔知摩打聲定磨擦聲,總之洗衫部機係咁滋滋滋聲加滾桶轉聲,脫水又係咁we ...

所以佢啲質素真係好差,我換咗部candy相比之下安靜好多

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

wai0824 發表於 24-4-11 22:19
我而家用左3日都怕 啲唔知摩打聲定磨擦聲,總之洗衫部機係咁滋滋滋聲加滾桶轉聲,脫水又係咁we ...

洗衫有聲好正常喎,尤其係fing乾果陣
算嘈?
放下自在

珍珠宮

wai0824 發表於 24-4-11 22:15
係呀,就係脫水有咁嘅聲,洗緊時佢部機總係有啲滋滋滋再加轉滾桶聲

高速脫水時嗰一兩分鐘實有聲
金章就we we高頻聲
伊萊克斯就隆隆低頻聲

洗衫時行近洗衣機
洗衣滾筒轉動用有輕微聲
係客廳聽唔到

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

winRicerice 發表於 24-4-11 21:24
呢部係垃圾,好嘈又易壞,三年貨仔

我媽上一部用左6年,未壞,今年買部新既都話要用返金章
放下自在

珍珠宮

wai0824 發表於 24-4-11 22:14
我本身就係想買伊萊克斯,但無貨所以先買金章,出曬事,真係好嘈部野,已約代理師父上嚟睇機
...

睇過網上用家評論呢部機未夠三年滾筒軸心移位報銷
同埋生鏽

不過唔知佢用完有冇打開個蓋吹乾
同埋係咪放得好滿洗衫

侯爵府

2023年兔年勳章

7kg只係有兩個選擇

https://www.zanussi.com.hk/globalassets/5-support/manuals/zh-hk/zwq71036se-cn-um.pdf
attach1/tmp/phpIwP2xW
親子王國日誌以外之網誌連結已被刪除

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊