自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

牛年勳章

有客人日前(9日)在社交平台群組發文,指自己光顧太子一間茶餐廳的「芝士雞扒撈公」,直斥「難食、當食客白痴」,更指「埋單方式要靠估」、質疑只收現金是「玩嘢」。疑似餐廳負責人昨日(10日)發文「還擊」,更公開CCTV片段,「開樣」駁斥顧客。私隱專員公署表示,如安裝閉路電視作非保安之用,例如在網上公開披露,相關披露可構成違反保障資料第3原則的規定。就上述事件,公署表示會作出跟進。

邊間餐廳咁離譜?

別墅

公開人地個樣咁無品

珍珠宮

D人更加吾去果道食

珍珠宮

kaing08 發表於 24-4-11 11:39
有客人日前(9日)在社交平台群組發文,指自己光顧太子一間茶餐廳的「芝士雞扒撈公」,直斥「難食、當食客 ...

店主咁做,就算冇犯法,人地見到都怕咗佢啦,仲邊有客敢幫襯?!

個食客又係衰格,除非間店有嚴重過失,如果食物難食,可以係好主觀感覺,唔可以blame別人過錯,何必網上唱人?人地仲駛做生意嘅?!佢難食自然冇客架啦!

別墅

難食唔檢討,仲要開樣駁斥顧客,唔怪得咁多人返大陸食

水晶宮

被公開嗰個kol 嚟,專踩香港,捧深圳食肆
點都好,擦到流量,目的已達!
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

水晶宮

重要被公開其實食哂,唱人間食肆只收現金,其實佢又八達通俾,好衰格吓喎
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

版主

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

bmuimami 發表於 24-4-11 12:29

原來如此
生離死別, 並不可怕, 可怕的是自私的靈魂

珍珠宮

尼d人都好黑人憎,甘中意反大陸食不如上埋去做野生活,吾好反香港,間餐廳又over左但系我知邊間,佢d芝士撈丁都出名,我又覺得吾系甘難食

水晶宮

angiehouse 發表於 24-4-11 12:40
尼d人都好黑人憎,甘中意反大陸食不如上埋去做野生活,吾好反香港,間餐廳又over左但系我知邊間,佢d芝士 ...

老實講,兩邊都有唔啱!但係我覺得個kol衰啲

珊瑚宮

有客人日前(9日)在社交平台群組發文,指自己光顧太子一間茶餐廳的「芝士雞扒撈公」,直斥「難食、當食客 ...

兩邊都有唔啱,开人哋個樣起底更加差

侯爵府

咩叫非保安之用
元朗有間好紅嘅生果舖
放好多cctv 相係舖頭,
除咗話人偷野
仲有話人試食、無管好小朋友
咁做得唔得?唔得的話,我舉報佢呀

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

兩邊都有唔啱 幫唔落

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

回覆樓主:

個KOL 賤D! 明明用八達通比錢但話間餐廳只收現金! 其實餐廳老闆反駁並無不當,只係唔應該公開KOL 個樣者 呢間餐廳D嘢食ok 喎!

子爵府

Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

bmuimami 發表於 24-4-11 12:44
老實講,兩邊都有唔啱!但係我覺得個kol衰啲

餐廳公開人哋樣理虧,但KOL就似細細粒反骨

公爵府

牛年勳章

我同情老闆, 他想反駁KOL, 一個唱衰, 影響人家生意, 他只想求公道

瑪瑙宮

咁边个差啲

子爵府

Lopopo 發表於 24-4-11 12:48
咩叫非保安之用
元朗有間好紅嘅生果舖
放好多cctv 相係舖頭,

咁都係保安之用呀

子爵府

牛年勳章

最近有咩片,可以望望

水晶宮

紅酒 發表於 24-4-11 13:23
最近有咩片,可以望望

去youtube搵吓,唔幫佢宣傳

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊