夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

嚟講一講。重有,真係一日可以唔記得呢種痛苦?宜家好難捱,一諗抖唔到氣

男爵府

用尼个心情la,,,善有善報,惡有惡報,,若然未報,下世報,,祝佢下世,双倍,十信奉还la

別墅

我觀察傷害另一半或者破壞人地感情嘅人好多都冇報應. 無奈.

大宅

Ella6677 發表於 24-4-13 16:11
嚟講一講。重有,真係一日可以唔記得呢種痛苦?宜家好難捱,一諗抖唔到氣 ...

有!
發生意外斷骨。(我覺得係)

大宅

Sweetsis 發表於 24-4-13 21:27

我覺得時間未到啫

男爵府

2024年龍年勳章

要自己學習釋懷 ,有時換個角度諗 ,佢離開左你地是件好事,你哋更加要好好生活,呢樣野先係比佢最好的報復

複式洋房

YYChannn 發表於 24-4-13 21:59
要自己學習釋懷 ,有時換個角度諗 ,佢離開左你地是件好事,你哋更加要好好生活,呢樣野先係比佢最好的報復 ...

贊同。無謂在意佢哋係咪有報應,過得好唔好,自己同家人健康快樂係最重要嘅!

子爵府

初時會想對方有報應
好正常
過得幾年,你會慢慢放下

複式洋房

不過,JM我知你宜家幾痛,我都係睇見身邊由細到大嘅朋友經歷好多先知呢種痛好似個心俾刀剜。但,悲傷之後你都要堅強落去,唔好俾人睇死。

複式洋房

YYChannn 發表於 24-4-13 21:59
要自己學習釋懷 ,有時換個角度諗 ,佢離開左你地是件好事,你哋更加要好好生活,呢樣野先係比佢最好的報復 ...

道理我識得,但係要做好唔容易,點解可以唔去諗?一諗就抖唔到氣,真係好辛苦

複式洋房

LamCheung116 發表於 24-4-14 00:11
不過,JM我知你宜家幾痛,我都係睇見身邊由細到大嘅朋友經歷好多先知呢種痛好似個心俾刀剜。但,悲傷之後你 ...

你朋友宜家點?我唔諗俾屋企人同朋友知,費事叫佢哋擔心,係要一個人捱著

複式洋房

Sweetsis 發表於 24-4-13 21:27

帶俾我同仔嘅傷害真係好大!我希望有報應,有天理!個仔喊到好惨情

複式洋房

Ella6677 發表於 24-4-14 13:49
帶俾我同仔嘅傷害真係好大!我希望有報應,有天理!個仔喊到好惨情
...

變咗心,特別係同第三者熱戀期,佢哋嘅大腦係處喺腦瘋期。唔係佢份人好壞,係所謂嘅「爱情」分泌激素,讓人哋變短視自私,六親唔認,完全唔顧及屋企人感受,唔擇手段去選擇「爱情」。宜家你唔好理佢,等腦瘋期過去再睇一睇。千祈唔好影響到細路!

別墅

好媽媽勳章

回覆樓主:

未拋妻棄子,但已經有現眼報,仲累了一條小生命。
一個人妻同人夫出軌,東窗事發後話分手,而戲劇性地分手後又同人夫講話有左,最後問人夫攞錢落仔,事隔一年,都唔知係咪仲藕斷絲連,報應應該繼續有。
人妻都係BK會員,已見佢刪除晒BK啲留言,可惜自作孽係刪除唔到,慢慢受啦。

男爵府

嚟講一講。重有,真係一日可以唔記得呢種痛苦?宜家好難捱,一諗抖唔到氣 ...

通常老左有病,二奶頂唔順唔肯照顧,隻佬就會走返去搵原配同細路求照顧

then,報復時刻就降臨

珍珠宮

回覆樓主:

有!俾雷打中,又中風,不過都死唔去,繼續禍害身邊人!

複式洋房

我都好希望呢啲人會有報應。你有無返工呀?搵啲嘢做分散注意力,吾好諗太多。時間流逝,會令你好過啲嘅

子爵府

貓狗褓姆 DHA勳章 畀面勳章

Kubi 發表於 24-4-14 16:48
未拋妻棄子,但已經有現眼報,仲累了一條小生命。
一個人妻同人夫出軌,東窗事發後話分手,而戲劇性地分手 ...

人妻都係bk不如介紹下佢出嚟指教吓,點樣可以做到(落仔)個個小三都話自己有左,真係有咁好生養咩,就唔洗做小三啦!

伯爵府

sasa615 發表於 24-4-14 18:13
通常老左有病,二奶頂唔順唔肯照顧,隻佬就會走返去搵原配同細路求照顧

then,報復時刻就降臨

我親眼見過一個。係親戚嚟⋯⋯

呢個男人搭上老婆(下稱A)的閨密。個閨密本來已婚有個仔,同自己個老公離婚。A見閨密剛離婚心情唔好,比個閨密喺自己屋企住,有個照應。點知個閨密同自己老公搭上。

A有三個仔女,所以唔肯放手,三角關係糾纏十幾年。最終都係離婚。攞咗一大筆錢同三個仔女。

個男人同個賤閨密最後得償所願一齊。一齊咗幾年,報應來臨⋯⋯個男人患上睪丸癌。賤三悉心照顧,衣不解帶。最後個男人做咗手術康復。賤三繼續日日辛苦照顧,親自下廚日日做營養餐單。據聞個男人對賤三呼呼喝喝,唔太尊重。

三個仔女對個老豆無乜感情,體現喺個賤佬病咗時,三個仔女鮮有照顧探訪,亦一直唔接受賤三,尤其二仔好幫阿媽。呢D我覺得都係報應。

最後,呢個男人癌病復發,仔女唔多理佢,佢個賓賓乘機示好,照顧周到,賤男竟然同個賓賓搭上!呢下真係連賤三都得到報應!賤男同賤三因賓賓介入而分開。

而家,賤男同賓賓卿卿我我。我就食花生睇戲,睇吓賓賓點趁佢病謀曬佢副身家。

真人真事。

男爵府

Ella6677 發表於 24-4-14 13:34
你朋友宜家點?我唔諗俾屋企人同朋友知,費事叫佢哋擔心,係要一個人捱著
...

咁到底咩事? 如果一個人有事, 連家人朋友都唔講得, 好易屈出病, 使唔使揾社工傾下, 最少有人可以聽你講, 你個仔仲要靠你, 加油

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊