自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

上次JM話我唔應該只讚港島食店
但我真是好少去九龍
今日因有事要往東九龍,所以就順便去下新商場:啟德Airside
商場有點似黃竹坑的Southside,但呢度大好多
Pet friendly ,周圍都是寵物車
行街都係港島比較啱我
試咗間「京都勝牛」,服務好,職員會主動講解各種汁醬,又主動提出可以refill
主動告知有個鐵板可以燒牛
$178/餐
第一次來啟德,原來樓下面是食肆,有點像內地既模式

attach1_sign/tmp/phpluqtw9
attach2_sign/tmp/phpkbgsFC
attach3_sign/tmp/php9LuZO5

登陸火星    發表於 24-4-14 16:04

伯爵府

我上次去Airside食翡翠拉麵小籠包,招呼、服務十分之好,個套餐好抵,好多野食,雖然質素比較平庸

公爵府

回覆樓主:

我想讚油麻地沙嗲王,二人枱的枱面面積合理,而且側面擺多張有背的椅,可以擺袋,我覺得好好。
枱與枱之間距離都闊,坐得幾舒服,又唔會趕客走

大宅

chadtanner 發表於 24-4-14 15:14
我上次去Airside食翡翠拉麵小籠包,招呼、服務十分之好,個套餐好抵,好多野食,雖然質素比較平庸
...

其實新餐廳一般服務都好

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

...

下次去試吓,其他分店體驗好差,基本上個個職員都唔到位。

翡翠宮

piv 發表於 24-4-14 15:30
我想讚油麻地沙嗲王,二人枱的枱面面積合理,而且側面擺多張有背的椅,可以擺袋,我覺得好好。
枱與枱之間 ...

伯爵府

pauline_c 發表於 24-4-14 15:43
下次去試吓,其他分店體驗好差,基本上個個職員都唔到位。

咁我講我之親身經歷耶,其他分店以前也去過,記憶中無咩特別唔好,除咗好耐以前,去太古城元祖店,叫我搭枱,令我唔高興無食,走咗無幫襯

水晶宮

chadtanner 發表於 24-4-14 16:43
咁我講我之親身經歷耶,其他分店以前也去過,記憶中無咩特別唔好,除咗好耐以前,去太古城元祖店,叫我搭 ...

疫情之前經常幫襯,間間分店都好好,疫後去過旺角 Moko,blacklist。我信你經歷,所以打算去 Airside 試吓 ~

伯爵府

剛剛午餐時間,去北角的青藏牛肉麵,應該開咗起碼十幾年,服務OK呀,除咗三位女服務員有時係度大聲傾閒計,無限時,自己揀枱坐,冇叫客搭枱,$56包一碗牛/羊肉湯麵,(有小量選擇的)飲品和小食,平民食肆,(唯一唔好)反而我覺得無以前咁好食,比較鹹

伯爵府

pauline_c 發表於 24-4-14 16:48
疫情之前經常幫襯,間間分店都好好,疫後去過旺角 Moko,blacklist。我信你經歷,所以打算去 Airside 試吓 ...

或者我要求低啦

伯爵府

mybeebee 發表於 24-4-14 15:36
其實新餐廳一般服務都好

咁都係嘅,但我係公正評價,唔自己去估計佢好或者唔好的原因

子爵府

2024年龍年勳章

...

黃埔嗰間各方面非常不錯
食物熱辣辣又快上
招呼好

伯爵府

liverpool2023 發表於 24-4-14 14:48
但我真是好少去九龍
今日因有事要往東九龍,所以就順便去下新商場:啟德Airs ...

呢間我之去過荃灣店,食物賣相價錢都理想
都會去airside呢間,冇咁多人

水晶宮

chadtanner 發表於 24-4-14 16:53
或者我要求低啦

我要求已經好低嫁啦 ~ 我喺門口排隊等咗成粒鐘,佢不停放其他人入去,忘記咗我,原來無記錄排隊嘅客,比 menu 我嗰個,講錯晒 menu 內容,催促埋單,食到勁急 …

大宅

piv 發表於 24-4-14 15:30
枱與枱之間 ...
沙嗲王的白咖哩真係冇得輸,諗起都流口水

珍珠宮

2024年龍年勳章 睛靈勳章

liverpool2023 發表於 24-4-14 14:48
但我真是好少去九龍
今日因有事要往東九龍,所以就順便去下新商場:啟德Airs ...

銅鑼灣嗰間京都勝牛都幾好食
上次Airside試過呢間都幾relax
attach0/tmp/phpa2NnsR
attach1/tmp/phpJOSIST
attach2/tmp/php27BjjW
attach3/tmp/phpfWNbKY

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

啱啱去左上水 成kee茶餐廳, 一入去老闆娘同員工真係好好態度 : 你好呀餐排呢度,慢慢睇丫,見佢同客傾計都好好態度, 仲要牛腩同雲吞我覺得係好食, 可惜我唔係住附近, 唔係一定會成日去

水晶宮

但我真是好少去九龍

陌生人講既野唔駛上心
不過都好,等你周圍去食好野
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

伯爵府

pauline_c 發表於 24-4-14 17:05
我要求已經好低嫁啦 ~ 我喺門口排隊等咗成粒鐘,佢不停放其他人入去,忘記咗我,原來無記錄排隊嘅客,比 m ...

唉!不過我很少排隊等位的,我無耐性

男爵府

Anka 發表於 24-4-14 17:10
銅鑼灣嗰間京都勝牛都幾好食
上次Airside試過呢間都幾relax

我睇open rice,銅鑼灣嗰間已經執咗了!
我响google map發現原來京都嗰間個和牛只係¥40000,我暑假咁啱去京都,到時試下分別係咪好大先

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊