時政擂台

跳至

首頁

尾頁

公爵府

sogreen 發表於 24-4-15 10:13
TVB嗰啲就係。

冇睇過十二xx全院滿座嘅奇景?

公爵府

sogreen 發表於 24-4-15 10:23
你講嗰個,咁有錢包場要票房收入有咩所謂,係BK先會唔係TVB先會萬事踩,只要係TVB嘅話全球華人捧場。
...

人哋講緊神功戲就係指呢件事,TVB有出現過?我講嘅唔係事實?同埋呢個係好現象?
呢個post人哋係講緊Viu,係你哋啲咩都都要嗱埋TVB嚟講啫!
我自己睇外國劇多,唔係成日睇TVB㗎,甚至Viu都間唔中有睇,不過一講Viu不是就變TVB fans。其實係你哋自己容唔到人哋講Viu啫,even講嘅係事實! 跟住即刻衝出嚟講TVB,即係俾人襲擊就即係推身邊人出去擋嗰種!

公爵府

sogreen 發表於 24-4-15 11:01
你哋咪一樣咩都拉鏡拉Viu嚟講。咁係邊個話人係神功戲先?用錢包場唔得嘅?電影要咩?票房!票房點嚟?用錢 ...

我一向都係咁講,韓劇陸劇睇得最多,Viu都有睇不過真係唔多嘢啱睇,係事實有咩醜?你估好似某啲人咁係又唔敢/唔肯認?
用錢包場梗得㗎!不過用錢包場同戲院場面似神功戲冇衝突呀!
正常票房就有用,宜家咁樣不如直接課金叫埋戲院唔駛開嗰場,環保呀!又唔駛俾人話似神功戲!

公爵府

sogreen 發表於 24-4-15 11:07
係咩?講尼啲,你驚就驚啦,等睇你報國安拉TVB喎。

你咁僧TVB你快啲去報啦!支持你呀~

公爵府

sogreen 發表於 24-4-15 11:13
睇你呢段嘢都知道你真係唔知嗰個字嘅,抱歉怪錯咗你。

冇嘢可以反駁就係講呢啲㗎啦!
我都經歷過小學雞程度,明晒!

公爵府

sogreen 發表於 24-4-15 11:25
睇你呢段嘢都知道你更加明,唔係成日睇TVB又會盲踩,你話到俾我聽原來小學雞原來就係你呢種。

Good Good ...

盲踩甚麼?Viu?唔睇TVB唔可以批評Viu?你啲邏輯係唔係有啲問題呀? 仲有,全院戲票賣晒但院內空冇一人唔係事實?唔可以講?
小學雞永遠唔會認自己係小學雞嘅!如果你冇理由或者証明去反駁就算吧啦!算你爭贏啦!係咁啦!

公爵府

tinlong22 發表於 24-4-15 11:27
包場包到一個人都無入場既神功戲都咁自豪
所以話人不要臉, 真係天下無敵架

你冇睇佢講咩?票房嚟㗎!成套戲嘅票房就係靠班鏡粉咁樣撐起,點可以唔自豪呀!
真心建議不如下次直接課金抽見面機會,唔駛浪費咁多資源!

公爵府

sogreen 發表於 24-4-15 11:44
你自認好了。

係嘅,小人知錯,我唔應該刺激到……

公爵府

tinlong22 發表於 24-4-15 11:56
你真係唔岩, 又攪到人嬲嬲係咁不停編輯勒

我知衰㗎啦!一嘢就道出左殘酷嘅事實真相,俾人追住咬都冇得怨

公爵府

polliebb 發表於 24-4-15 11:58
有啲咁嘅事?啲粉唔係1人睇幾10場架咩?買晒飛唔去咁嘥呀

好似話係要抽唔知咩見面會定謝票會嘅入場券,又或者套戲太精彩,啲粉自己都頂唔順!

公爵府

Ftmagic 發表於 24-4-15 13:12
係咪因為bk多上咗年紀嘅人?
我奶奶都好buy tvb 日日開住電視不停loop舊嘢
...

鬼咩?講一句鏡/Viu的不是,就有人跳掣鬧你盲撐TVB,路人甲乙丙丁全部都變晒TVB fans,我都唔知究竟係邊個容唔到第二把聲音?

公爵府

nancy29 發表於 24-4-15 16:59
喺呢度真係平行時空,根本以前大部分yc都係因潮流而做yc,而家又因潮流而返大陸玩,有幾多係真係出於政治 ...

我之前都忘記左TVB點解會俾人話係藍,今日有jm提起我先諗起,就係因為當日佢如實報導暴徒惡行,就俾某類人記恨針對至今。
今次呢個post同你講嘅情況相反喎,人哋個post一開始就係講Viu同電影,係有個傻嘅一出嚟就要咬吓TVB,我講左一句鏡套戲垃圾啫,就變左係盲撐TVB囉,唔知我撐左啲咩呢? 根本個post就係俾某人攪到變左質!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊