美容扮靚

跳至

首頁
12345...7

尾頁

別墅

接受唔到自己去到188磅,目標用10個月嘅時間減到115磅,10年前跟過營養師減肥,好成功地4個月減32磅,現在跟返佢個方法減,希望成功

16/4/2024 減15/2/2025,漫漫長路
16/4,188
1/5,180.2
1/6
1/7
1/8
1/9
1/10
1/11
1/12
1/1
1/2
1/3

attach1_sign/tmp/phpvrzFEq
attach2_sign/tmp/phpGpoCkG

別墅

回覆樓主:

減肥係為咗食多啲嘢,呢幾年好多野都唔夠膽去多食,我減肥成功後一定要食返呢啲嘢,
臘肉,臘腸,紅燒肉,雞腳,豬手,腩肉炒菜,牛腩,豬骨湯,炒雞,蜜糖雞,雞湯,豬手湯

象牙宮

Tungbk 發表於 24-4-16 02:57
減肥係為咗食多啲嘢,呢幾年好多野都唔夠膽去多食,例如,臘肉,臘腸…….
...

其实零食。甜品, 最易肥。
2-3个月, 唔多照顧自己餐, 每天求其食, 唔夠飽就食其它。結果又肥左。N磅。
磅數字大, 用 kgs 來記。小數字。心理好過D。 hahaha
要照顧的事太多, 時間不夠用。有時易令自己做傻子, 被美容C 欺騙。

keep fit 一生的事業。
皮膚保養 一生的事業。
活的有D累。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

複式洋房

Tungbk 發表於 24-4-16 02:54
接受唔到自己去到188磅,目標用10個月嘅時間減到115磅,10年前跟過營養師減肥,好成功地4個月減32磅,現在 ...

加油!妳一定得

別墅

Tungbk 發表於 24-4-16 02:54
接受唔到自己去到188磅,目標用10個月嘅時間減到115磅,10年前跟過營養師減肥,好成功地4個月減32磅,現在 ...

最緊要戒咗碳水

別墅

333s 發表於 24-4-16 08:50
其实零食。甜品, 最易肥。
2-3个月, 唔多照顧自己餐, 每天求其食, 唔夠飽就食其它。結果又肥左。N磅。
磅 ...

見到你好開心,十年前在bk都見到你(emoji)

別墅

Kiana_H 發表於 24-4-16 09:25
加油!妳一定得

謝謝你鼓勵

別墅

Scarlettttt 發表於 24-4-16 10:17
最緊要戒咗碳水

我唔戒碳水,戒左易反彈,我應該會根據食物金字塔去減

別墅

早餐
attach1/tmp/phpGcq53k
attach2/tmp/phpCGXk3o

別墅

Tungbk 發表於 24-4-16 11:01

因人而異,加油jm

別墅

加油,注意身體健康

大宅

回覆樓主:

樓主努力呀!
我都開始減,現在79kg,短期目標希望去到65kg先,醫生話我已經糖尿病,空腹血糖6.6,唔減唔得,我試過唔食澱粉質兩日好辛苦,而家會食藜麥燕麥代替飯

別墅

roseangel 發表於 24-4-16 12:10
樓主努力呀!
我都開始減,現在79kg,短期目標希望去到65kg先,醫生話我已經糖尿病,空腹血糖6.6,唔減唔得 ...

一齊加油

別墅

回覆樓主:

午餐
琴晚食剩啲燒肉,剪咗皮同最肥個部份,唔食好似好浪費,下次次唔買

attach1_sign/tmp/phpuX4SIw

別墅

加油!

別墅

回覆樓主:

晚餐,因為小朋友出去學野,要等佢1.5小時,所以要外出食,歎下冷氣,食到好飽好滿足

attach1_sign/tmp/phpUeeXnb
attach2_sign/tmp/phpJLZ6sx

男爵府

Tungbk 發表於 24-4-16 11:01

贊成, 戒碳水只會令你短時間見到效果,唔係一個長遠嘅減肥方法, 碳水要食夠先會有氣力工作或做運動。

戒甜食零食油炸食物,3餐唔好過量,8成飽,多飲水, 最好一星期有3日30-45分鐘嘅運量,唔洗跑,快行都可以,你會見到成績的。

唔好心急要落好多磅,習慣左呢個生活模式先,加油

別墅

回覆樓主:

14歲發育狂食開始肥145磅

17歲食康寶萊半年,從145磅到130,係一,兩個月減下來,跟住繼續食4個月唔落磅,冇錢再食,反彈到150磅

18歲到30歲食大陸減肥藥,維持持125至140之間,因為隻減肥藥M到係要停嘅,幾日可以反彈10磅加便秘,M完繼續食又減返肥左嘅10磅。我一邊食減肥藥一邊食坊間減肥餐。食肉減肥,生酮減肥,斷食,絕食,鄭秀文減肥,液體(豆漿,黑咖啡),黃瓜雞蛋減肥,等等,但都瘦唔到我想要嘅目標100磅。

30歲開始停減肥藥,係因為呢隻藥市面上冇得賣,然後又反彈到145磅,當時失業左幾個月,再用黃瓜蛋減肥同其他減肥法,成功125磅,125磅就像魔咒一樣,落唔到磅,落左都升返上125磅

32歲,30-32歲維持125,又突然食到145磅,我辭職在屋企用黃瓜蛋減,一個月減到125,找到工作升返上135磅,很傷心

32歲果年去搵營養師,我好想減到100磅,所以食方面跟到好足,運動就一星期跑一至二日,又比我成功4個月由135減到104,過多半個月到100磅,當時太瘦,身體冇曬脂肪,好凍,d紋出曬黎,個胸好細,估唔到我用左十幾廿年減35磅都唔成功,估唔到跟營養師4個月就成功左。

100 磅維持唔到太耐,去到110 ^115就維持到幾年

生完bb後就去到160磅,加上疫情去到今日188磅,當然我呢斷其間都有用坊間減肥法,貪快,用唔食澱粉,食肉減肥,很快落到20磅,當出去食一碗米線同珍珠奶茶時,可以肥7磅,再食就慢慢升返上去,當然又失敗,所以今次用慢慢減,希望我可以堅持到,腳踭超級痛,每當行完坐下來食野嗰陣時,食完嘢再企起身走時,係痛到行唔到,太重了

別墅

dice_hk 發表於 24-4-16 18:10
贊成, 戒碳水只會令你短時間見到效果,唔係一個長遠嘅減肥方法, 碳水要食夠先會有氣力工作或做運動。

...

係,我就想習慣左先

別墅

回覆樓主:

16/4
Day1
188磅
早,一個飯團,一片方包,一杯脫脂奶,2個紅奇異果

午,燒肉炒通菜,2片方包

晚,(元気)5 件壽司,6件小卷,2條蟹柳,一碗海鮮蒸蛋

全曰8杯水

圖片在上面