親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

有打算去韓國Legoland , 見KKday / KLook 就算有門票+來回接送都要$521一位,4人要$2084, 但門票Trip.com 只係$233.- ,如果來回坐的士/Uber 好似容易就時間,唔駛4:30pm 咁快走!

想問問坐Uber / Taxi 可行嗎?

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章

wang88 發表於 24-4-16 11:50
有打算去韓國Legoland , 見KKday / KLook 就算有門票+來回接送都要$521一位,4人要$2084, 但門票Trip.com ...

如果係我安排, 一落機搭機場巴士直入春川 Legoland 入住園區酒店( 或春川附近酒店),
該區住兩三晚酒店玩埋附近景點南怡島, 之後再出返首爾市區酒店住.

侯爵府

好媽媽勳章

wang88 發表於 24-4-16 11:50
有打算去韓國Legoland , 見KKday / KLook 就算有門票+來回接送都要$521一位,4人要$2084, 但門票Trip.com ...
我3月尾4月頭剛剛就係跟kkday / klook去Legoland,我自已就建議跟車去,印象中來回車程都成4個鐘,坐大巴會舒服少少!另外你話唔想4點半咁快走,其實我印象中我地係5點半集合,其實個樂園本身都6:00就close,我地5點半左右集合都已經有講播提我地要走,同埋加上我覺得4點半都差唔多,都夠時間玩。

大宅

我復活節假期去左,我係join左一日k look團去羊駝世界+rail park,之後春川book左間酒店住一晚,第二日一早去Legoland,10:00準時入,18:00走,但走呢程我地就坐鐵路返首爾,大約2小時。
我覺得難得去春川,可以留一至兩晚玩下舒服d,即日來回有d辛苦

大宅

小小熊貓 發表於 24-4-22 14:32
我復活節假期去左,我係join左一日k look團去羊駝世界+rail park,之後春川book左間酒店住一晚,第二日一早 ...

唔該晒兩位回覆!
咁你join KLook一日團之後,自己坐車去春川嘅酒店?第二日容唔容易搵車去Legoland ?另外,睇到Legoland只係收卡,唔收現金。想問問可唔可以用T-Money卡俾錢?還是直接用信用卡比較好?會唔會用信用卡匯率差好多?

我仍然猶豫緊,係咪要整WOWPASS卡或者T Money卡?因為去完之後可能5年都唔會去,擔心WOWPASS 卡或者T Money卡會作廢。

大宅

wang88 發表於 24-4-22 18:29
唔該晒兩位回覆!
咁你join KLook一日團之後,自己坐車去春川嘅酒店?第二日容唔容易搵車去Legoland ?另 ...

係呀 我個日係先去羊駝世界,再去rail park, rail park有公車去我住既酒店,酒店去Legoland打的約十分鐘。我原本book左Legoland酒店,但諗諗下其實我地玩到咁攰都係訓,第二日又一早起身,所以我就取消左無住,改左附近一間住。
Legoland我買野同食野都係用visa , 我用渣打smart card ,大約1:171 ,個陣明洞唱大約1:173,我覺得都差唔多,我無留意可唔可以用T money呀

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊