美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

冇晒命意思。

我近年開始骨膠原流失去做機,對方就話你問題唔係太大,所以做完個效果冇咁明顯。我心諗其實係咪應該未係好嚴重時要做機keep?
唔通等虎紋眼紋都出晒先去做機補救?
我近40。

象牙宮

miss321 發表於 24-4-16 12:48
冇晒命意思。

我近年開始骨膠原流失去做機,對方就話你問題唔係太大,所以做完個效果冇咁明顯。我心諗其實 ...

效果冇咁明顯就各式各樣賴人。
A. 面對年輕狀态好: 你問題唔係太大,所以做完個效果冇咁明顯。或者
B. 面對年長狀态差: 你問題係太大,所以做完個效果冇咁明顯。 10次 當你無言, 就改至少 3-5次。 佢都係嘗試中。吾肯定。

虎紋眼紋出。"皮肤衰老"。定律。更年期衰老 定律。不管45岁还是54岁的更年期
衰老率更多地取决生活方式和自己的心态。任何醫美。最重係自己都要養肤。 40+ 不做。45+去做。50+ 做。

美容院做機 :
當佢係 細心+有心+ 打足發數 + 做足厂家指定層次。不偷工減料。佢都係嘗試中。"机械式工作"。冇記底一切。
"嘗試" 人人可以。
a.. 佢幫我選擇療程 / B...我自己去選擇
通通大家都係"嘗試" 貴/平 都係嘗試式。不如我自己選擇嘗試。自己研究下。結果自己負責。主動權係自己手。
由佢選擇, 決定, 佢有冇承旦?。

見太多 做高價 thermage/ulthera /針/ 其它。效果冇咁明顯。
你可以自己 observe 那些网紅。

40+ 做完個效果冇咁明顯, 放棄。工作比被美容玩更有價值。
55+ 再做效果冇咁明顯。自己 "嘗試" A. B. C. D
對付 衰老松垂跨: 有DD成果。水光做完。試黃金射頻。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

別墅

個人認為都要睇係做咩treatment?
好似針劑填充類既,咁就梗係皮膚老態,有凹陷先做
但如果係醫美機,當regular保養既,就梗係越早開始做就越好,keep住個狀態嘛

複式洋房

我35已經有眼紋,其實家用機有冇邊部有用

洋房

回覆 miss321 的帖子

一定係越早做越好!本人已過40,但10年前已經KEEP住去美容院做機
TOUCH WOOD到現在都算KEEP得幾好,
好多人都話睇唔出我已過40!

洋房

回覆 KarisLo1 的帖子

其實大部分家用既美容機效果都唔會太明顯,除非要好勤力成日用先會見到效果~

男爵府

km_ay_jp 發表於 24-4-17 19:25
回覆 miss321 的帖子

一定係越早做越好!本人已過40,但10年前已經KEEP住去美容院做機

請問你做邊種機?

象牙宮

KarisLo1 發表於 24-4-16 16:22
我35已經有眼紋,其實家用機有冇邊部有用

眼紋 botox
搜下 youtube / facebook

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

複式洋房

當然係未出現前開始Keep喇
我自己27歲先開始keep都後悔太遲

我覺得keep住做機真係比其他唔keep的睇落後生幾多下
at least 無咩人估到我已經30尾
d同事都以為我20頭

複式洋房

27歲先開始keep唔遲呀

首頁

尾頁

跳至