0-6個月

跳至

首頁

尾頁

洋房

真係好無奈…B仔早排中左流感,好返未到2個月又中左手足口,勁辛苦先養返肥小小有返個肚腩仔,而家又瘦返…

水晶宮

邊個湊? 成日出街?

複式洋房

過來人...屋企記得一定要定期清潔,特別係bb野要勤力清潔,留意冷氣機隔塵網有冇洗,空氣清新機filter有冇準時換新,當然bb本身個免疫力都好緊要,可以多啲帶佢落街曬下太陽,煲下湯水補身,補下益生菌

複式洋房

可以由食入手…我女2號仔轉左飲雅培心美力,聽媽媽group講雅培係對bb免疫力幾好,而且差唔多6個月大就可以開始加固,吸收得好左,又真係會無咁易病

子爵府

而家太多菌啦BB都要增強免疫力,手仔時刻要保持清潔。試下由食方面入手可以揀啲奶粉增強抵抗力,我仔食開皇家美素營養幾全面,免疫力build up得唔錯,touchwood冇乜病痛

大宅

虎到金來勳章 減齡達人勳章

回覆 jigi 的帖子

你可以試下出去行下公園,曬下太陽,同揀隻營養好啲嘅奶粉,我BB 都飲緊皇家美素都好少病,幫到BB 增強免疫力.

大宅

BB 好快儲肥返,唔使太擔心,最緊要飲得訓得,同簡岩奶粉,增加免疫力。

大宅

可以比BB食多啲含維他命C嘅水果呀,榨汁飲,增強抵抗力。另外,我bb飲人奶補皇家美素既,又真係好少病。

大宅

回覆 jigi 的帖子

小朋友人多地方真係要帶返口罩,同埋要成日提佢哋要去洗手或者清潔雙手。最好多D去室外活動同曬太陽,飲食方面都要注意,避免食煎炸同埋糖類食物,因為對腸胃有負擔。可以食益生菌或接骨木補充劑。如果小朋友冇胃口可燉肉汁,容易吸收營養。

複式洋房

siuk1 發表於 24-4-16 19:46
過來人...屋企記得一定要定期清潔,特別係bb野要勤力清潔,留意冷氣機隔塵網有冇洗,空氣清新機filter有冇 ...
奶粉揀返啲有益生菌&HMO就最好, 唔使特登額外補, 只要BB腸胃好, 免疫力就會慢慢好

男爵府

我見到有人病,但又唔載口罩….唯有自己保護自己,唔好去人多的地方…bb未夠兩個月甘細個,我b個時係飲皇家美素,貪佢有第一層乳脂精華,補充豐富的營養,同時加强返免疫力….

複式洋房

Zinto 發表於 24-4-16 23:32
可以由食入手…我女2號仔轉左飲雅培心美力,聽媽媽group講雅培係對bb免疫力幾好,而且差唔多6個月大就可以開 ...
阿B都係轉左飲雅培心美力之後咳少左! 我個陪月話好多人奶BB轉飲呢隻之後都冇咁易病, 主要都係有HMO同NTS呢啲可以幫到BB免疫力, 好似多左班兵團同細菌打仗咁

別墅

kwokchun30 發表於 24-4-17 20:32
回覆 jigi 的帖子

你可以試下出去行下公園,曬下太陽,同揀隻營養好啲嘅奶粉,我BB 都飲緊皇家美素都好少病, ...
我兒子都係飲呢隻奶粉 冇乜病痛 好健康 而且日日都有便便 腸胃好好

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊