自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

牛年勳章 2018復活節勳章

德望學校去年10月發生易服男潛入校園女廁偷拍事件,31歲城巴高級營運主任早前承認3項窺淫罪。裁判官高偉雄今於九龍城裁判法院判刑指,被告有目的地進入學校偷拍未成年人,易服本是自身選擇,但以易服去犯罪及滿足性慾是不可容忍,認為被告重犯機會高;法庭需反映社會對控罪的厭惡,以及保護未成年人士私隱,判處被告監禁6個月,最後又籲被告要好好控制自己。

抵佢啦

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

咁鬼大膽!

公爵府

應該開樣啦!咁變態

公爵府

tet123 發表於 24-4-17 12:52
德望學校去年10月發生易服男潛入校園女廁偷拍事件,31歲城巴高級營運主任早前承認3項窺淫罪。裁判官高偉雄 ...

有病

男爵府

TATEYAMA 發表於 24-4-17 13:09
應該開樣啦!咁變態

所以另一個post d女仔原來吾介意俾人喪望,就助長某d變態佬進一步行動law

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

諗起愛回家

伯爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

有另一單係醫生, 睇下到時又判幾多

https://www.hk01.com/%E7%AA%81%E7%99%BC/964067/%E7%94%B7%E9%86%AB%E7%94%9F%E7%9D%80%E6%A0%A1%E8%A3%99%E6%BD%9B%E6%A0%A1%E8%A2%AB%E6%8D%95-%E4%BD%9B%E6%95%99%E5%A4%A7%E9%9B%84%E4%B8%AD%E5%AD%B8-%E7%96%91%E4%BA%BA%E9%80%B2%E6%A0%A12%E5%88%86%E9%90%98%E5%B7%B2%E8%A2%AB%E8%AD%98%E7%A0%B4

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

littlesheep123 發表於 24-4-17 14:48
有另一單係醫生, 睇下到時又判幾多

https://www.hk01.com/%E7%AA%81%E7%99%BC/964067/%E7%94%B7%E9%86%AB% ...

收好多求情信,相信重犯機會唔大,社會服務令
放下自在

公爵府

vkm2014 發表於 24-4-17 14:22
所以另一個post d女仔原來吾介意俾人喪望,就助長某d變態佬進一步行動law
...

呢D人就係會得吋進尺,勁望唔介意咪試下碰下你手仔,都唔反抗咪摸下你掂下你!不過可能又有人衝出嚟話叫你件校服加件紗網,唔好引人望!

水晶宮

回覆樓主:

着埋校服扮女學生潛入學校,個膽真係好大,好得人驚。

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

31歲的被告張晉康,報稱是城巴高級營運主任,他被控去年10月在德望學校3樓女廁,暗中為了性目的而觀察或拍攝3名女童。警方拘捕他後,在他的住所搜出16套不同女校的校服、大量女裝內衣褲和化妝品。

https://www.881903.com/news/local/2528973

案件編號:KCCC2870/2023原文網址: 易服男涉女校偷拍|城巴主任准20萬元保釋 不得走近德望50米範圍 | 香港01 https://www.hk01.com/article/975 ... articlecopy&utm_medium=referral

複式洋房

水晶宮

回覆樓主:

咁都係判得6個月咁輕
生得積極, 老得開心
病得舒服, 死得安樂

大宅

回覆樓主:

喺香港真係要教識自己個女保護自己
見過好幾次地鐵專搵學生妹非禮
呢類case和非禮案強姦案都比其他地方判得太輕

男爵府

易服唔係問題,問題係入學校偷拍

珍珠宮

tet123 發表於 24-4-17 12:52
德望學校去年10月發生易服男潛入校園女廁偷拍事件,31歲城巴高級營運主任早前承認3項窺淫罪。裁判官高偉雄 ...

6個月後, 咪又再犯

根本心理有問題, 無醫好, 一樣再犯. 點控制自己?

珊瑚宮

回覆樓主:

呢個擺明變態佬

伯爵府

回覆樓主:

6年就差唔多

男爵府

琛媽 發表於 24-4-17 17:04
咁都係判得6個月咁輕

我都覺得太輕,一年啦至少!

首頁

尾頁