美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

別墅

本身屬於乾性皮膚,用咩護膚品都依然好乾唔吸收。最近俾細佬話我唔識化妝話好卡粉。已經好常做保濕,等我平時仲要專登化妝前花十分鐘fu mask,但仍然好乾…

之後就一直耿耿於懷,留意住身邊人嘅皮膚,平時真係甚少留意。打聽先知原來公司好多女同事都有打水光針,皮膚真係光澤,光線底下仲顯得更加bling bling、飽滿。自己年齡同佢地都差唔多,搞到自己有衝動想打…

你地平時有冇打開水光針?邊間打比較好呢?

複式洋房

水光針我見有人話用機打或者用手打

別墅

打針係直接注入肌膚底層;日常保濕單單係塗上面,當然差天共地吧

別墅

Jenniferlawb 發表於 24-4-18 12:20
打針係直接注入肌膚底層;日常保濕單單係塗上面,當然差天共地吧

講得冇錯
一年打3次
其實都lasting到一年

複式洋房

虎到金來勳章

我自己有打開,平時都會瘋狂敷mask
效果顯著過淨係敷mask

別墅

肥肥小貓 發表於 24-4-19 11:28

你打咗幾耐?其實我宜家都幾怕打針,始終塊面唔同其他部位,冇咩肉。會唔會好痛、或者會唔會好唔自然…?

大宅

我連續打左3個月, 一d效果都睇唔到

別墅

maggie.tang 發表於 24-4-22 13:37
我連續打左3個月, 一d效果都睇唔到

正常真係唔會
你打左邊款?

大宅

GeioLi 發表於 24-4-22 16:37
正常真係唔會
你打左邊款?

第一個月 : 菲洛嘉+532+冰冰針
第二個月 : 菲洛嘉+532+三文魚精華
第三個月 : 菲洛嘉+532+胎盤素

象牙宮

maggie.tang 發表於 24-4-22 17:26
第一個月 : 菲洛嘉+532+冰冰針
第二個月 : 菲洛嘉+532+三文魚精華
第三個月 : 菲洛嘉+532+胎盤素

全部都是好東西。
沒效果?

自己在家都要養肤。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

象牙宮

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

別墅

肥肥小貓 發表於 24-4-19 11:28

我都覺fu mask吾太夠,剩系fu完果下好似剝殼雞蛋咁,照鏡時內心會沾沾自喜囉。不過真系得果一下,但第朝又反回現實。 我都考慮中,見身邊jm吾化妝直接搽唇膏、畫兩下眉都OK,好心動。。。

複式洋房

milkmmchan 發表於 24-4-23 11:51
我都覺fu mask吾太夠,剩系fu完果下好似剝殼雞蛋咁,照鏡時內心會沾沾自喜囉。不過真系得果一下,但第朝又 ...

我啲皮膚唔係剝殼雞蛋咁已經好耐 不過打左exion膠原槍又好d,效果比想像中好

複式洋房

虎到金來勳章

馮琪 發表於 24-4-22 12:05
你打咗幾耐?其實我宜家都幾怕打針,始終塊面唔同其他部位,冇咩肉。會唔會好痛、或者會唔會好唔自然…?
...

我以前有去其他打過,不過好似一星期就無分別
之後去平時做facial果間叫miio,覺得幾有效
同啲美容姐姐閒聊得知最近仲開咗間醫美專for打針
上個月打到宜家仲keep到。有醫生主理,手勢真係好好多
係小小痺但係可接受

別墅

我都係唔吸收 所以都開始打水光針
有打保濕針 外泌體 菲洛嘉
大概每個月打1-2款 + 做Facial 自已覺得有效

而且水光針價錢係醫美項目黎講算比較affordable
驚再吾keep會太遲

複式洋房

yiqi 發表於 24-4-23 14:51
我啲皮膚唔係剝殼雞蛋咁已經好耐 不過打左exion膠原槍又好d,效果比想像中好
...

你做全面? 係邊做多少錢?

大宅

發表於 7 天前 |只看該作者
我兩個月第一次,ha+ and 胎盤
真係好work

Babyt_    發表於 6 天前

複式洋房

肥肥小貓 發表於 24-4-24 11:48
我以前有去其他打過,不過好似一星期就無分別
之後去平時做facial果間叫miio,覺得幾有效
同啲美容姐姐閒 ...

請問可PM示意圖睇睇嗎?

象牙宮

Babyt_ 發表於 24-4-24 12:13
我都係唔吸收 所以都開始打水光針
有打保濕針 外泌體 菲洛嘉
大概每個月打1-2款 + 做Facial 自已覺得有效

水光針價錢係醫美項目黎講算比較affordable : yes + work = worth
醫美項目 affordable; 消費者/ 美容院/醫美診所 win win situation 三方都 win
美容醫美: 別用欺騙手段, 唔該。害人= 害自己。
飲食: 北上消費。
美容: 北上消費。
你的競爭友 深圳醫美。不是消費者。

我只打最基本水光。
上麻膏。皮有損傷, 有血點。導入營養。修复才強大。

理性討論交流者。

別墅

水光針打左好多年啦,我係醫生人手打, 多數都係打番vital light 打左就算做激光都唔覺得乾

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊