美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

big day越黎越近,試妝個陣化妝師叫我就算唔係成日做facial,都一定要勤力敷mask,最好日日敷,你地有冇敷過邊隻好?

洋房

你係想要改善邊樣膚質問題先?

大宅

我之前去txxxmoly買面霜嗰陣有個set送mask, 叫膠原蛋白胜肽提拉水晶面膜, 最近試敷左好掂!佢個質地唔同一般paper mask, 好似啫喱咁, 好貼服塊面, 敷完係會覺得自己皮膚有變好

大宅

Zayipapa 發表於 24-4-18 15:55
我之前去txxxmoly買面霜嗰陣有個set送mask, 叫膠原蛋白胜肽提拉水晶面膜, 最近試敷左好掂!佢個質地唔同一般 ...
我知依隻喎 買刮痧cream送埋塊刮痧板架嘛
我見平都買左嚟試 敷完果mask趁d精華仲響度再刮下塊面
膚質變超好!好有彈力!
Big day前敷應該幾適合 滿滿膠原蛋白 影相都上鏡啲

大宅

Zayipapa 發表於 24-4-18 15:55
我之前去txxxmoly買面霜嗰陣有個set送mask, 叫膠原蛋白胜肽提拉水晶面膜, 最近試敷左好掂!佢個質地唔同一般 ...
膠原蛋白mask幾新奇喎!有啲想入手,可唔可以分享多啲?

大宅

KiriMiya 發表於 24-4-19 16:21
膠原蛋白mask幾新奇喎!有啲想入手,可唔可以分享多啲?
可以啊,個面膜質地好特別,滲透力唔錯,敷咁上下時間面膜仲會變色,我估係因為皮膚吸收曬d精華~敷完之後肌底水潤彈嫩左,你有興趣可以試下

公爵府

Zayipapa 發表於 24-4-19 17:10
可以啊,個面膜質地好特別,滲透力唔錯,敷咁上下時間面膜仲會變色,我估係因為皮膚吸收曬d精華~敷完之後 ...

這款嗎?

https://tonymoly.com.hk/collagen-peptide-v-fit-gua-sha-cream?lang=tc
attach1/tmp/php9EufDC

大宅

發表於 7 天前 |只看該作者
mypineapple 發表於 24-4-19 19:40
這款嗎?

https://tonymoly.com.hk/collagen-peptide-v-fit-gua-sha-cream?lang=tc

呢個係隻cream,佢個mask係咁樣的
不過個cream都好好用 兩款一齊用會更有效!
https://tonymoly.com.hk/collagen-peptide-boosting-shot-hydro-gel-mask-10pcs?lang=tc

大宅

KiriMiya 發表於 24-4-17 18:14
big day越黎越近,試妝個陣化妝師叫我就算唔係成日做facial,都一定要勤力敷mask,最好日日敷,你地有冇敷 ...

我本人覺得淨mask係冇用的(emoji)除非有做開facial 就另計

大宅

回覆 Zayipapa 的帖子

CREAM 立吾立?

別墅

mask我多數都係用d鎮定補補濕既,mannings已經有好多選擇

民房

發表於 6 天前 |只看該作者
超滲透3Dmask幾好用

洋房

發表於 6 天前 |只看該作者
回覆 KiriMiya 的帖子

有冇推介邊隻mask好用?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊