懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

民房

唔好咁易放棄呀,
我老公初頭都有少少晦氣,因為佢都估唔到咁快就有
後來因為我太興奮,不停同佢講我地家庭有咩開心的未來,老公都變得好期待呀仔的來臨態度而家完全唔同哂

而且唔好亂落仔呀,好影響運氣架,同老公講啦,話個仔一定會帶旺屋企,以後只會愈來愈好

別墅

勉強無幸福

子爵府

Huanna 發表於 24-4-17 19:07
新手開帖,如果有咩唔岩請見諒
我同老公都33歲,結左婚2年,我無返工
Last m 3月9,前幾日發現有左

33歲仲未想要,佢想等到生唔到再ivf?

子爵府

d54dcc501197ac 發表於 24-4-19 11:24
唔好咁易放棄呀,
我老公初頭都有少少晦氣,因為佢都估唔到咁快就有
後來因為我太興奮,不停同佢講我地家庭 ...

咁多人想要都難有,點解有左唔可以好好珍惜,落仔影響深遠,三思

子爵府

J_2008 發表於 24-4-19 04:00
藉口,本身佢唔想要BB,關乜經濟事,佢講嘢都好不負責,我諗你預咗離婚先 ...

咁又唔洗離婚嘅,企硬睇下點先喇

男爵府

你呢個年紀有,生出都34歲,真係唔係話年輕了,遲下到你老公想要,又未必如願!
我覺得你要搞清楚,你老公究竟係咪成世都唔做老豆定點?照顧⼀個初生小朋友,其實唔使話好多錢,除非你咩都要用名牌子,如果唔係真係豐儉由人。你咁大個人,自己好好考慮啦

珊瑚宮

你老公好自私下 即係話你堅持要的話 生左出黎佢都唔會養 唔會理?

洋房

我同老公都係今年33歲,結婚2年幾,自然懷孕。我們經濟都唔算好ready, 但諗過等到好好嘅時候,又未必生到。而家懷孕16w 我們都好感動的。睇住佢啲超聲波相,我們都更有動力搵錢比好啲生活佢。

你老公如果真係唔想有bb, 應該要做好避孕。就算有做但意外有咗,都應該要負責任啦。如果你真係好想要bb,支持你堅持,即使要走到離婚,佢都有責任要比贍養費,分擔下啦。落b傷身,佢都係一個生命了,考慮清楚,加油!

複式洋房

其實有BB真係好難得,我同你同年,依家同你一樣有左5個week, 上年3月先做完手術(切左一邊卵巢同輸卵管),所以依家有左係好珍惜!

伯爵府

想生BB熱投

同奶奶呻下
佢一定超級反對

洋房

好多人想生都生唔到
做IVF經歷過好多失敗嘅有
不幸流產嘅又有
既然同BB有緣份就要諗清楚自己想點,唔好令自己後悔
理性溝通最重要

男爵府

渣男
有冇諗過落仔對媽媽身體既影響
男人要有腰骨
攪出人命要承擔

大宅

1.諗下兩個嘅感情基礎,平時一直關係好的話,感情穩固,好可能老公一時接受唔到BB咁快到先咁講。我好順利有左,當時老公內心都有接受唔到,但冇講出聲。
2.身體係你自己,生唔生自己話事
3.要生做好心理準備搵盡人力財力幫忙,預老公唔幫手
4.落左都不見得婚姻生活會愉快,因為心有刺
5.如果佢可同你傾,可以講多d其他人難以懷孕嘅故事佢聽,將來要有都不容易,而家落仔都對你身體有傷害。表達你幾想要小朋友,真誠表示希望同老公及小朋友過生活
6.其實BB來得合時,捱左幾年生活好轉才來,好過生活艱難先來
7.早生早享受,係後生有精力時早點捱埋頭幾年最辛苦初生
8.湊BB是有痛苦地方,但都有唔少快樂及得著,未必係老公諗得咁地獄
9.初生頭數年奶粉尿片錢有限,最貴係間唔中睇下醫生。到返學學野先洗費大,未必老公諗得咁大壓力
10.一切都是緣分,福氣,珍惜!

複式洋房

其實每對夫婦都有自己的處境同想法,溝通係最重要嘅。你可以同老公再傾下,了解佢嘅擔憂同顧慮。互相尊重同包容,一齊搵出解決方法先至最好。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊