美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我以前個蘋果肌幾豐滿
自己都覺得漲卜卜幾靚
但係呢幾年年紀大左,
加上無好似以前做女個陣咁注重保養
睇返相真係差好遠
以前覺得最靚既地方, 而家最顯老..

我用過好多唔同既方法,
做過提拉treatment, 但係效果麻麻

我想試下打童顏針, 係第一次打
search過好多都好似好相似咁

想知到底邊隻好呢?
我唔貪小便宜, 最緊要係安全!

複式洋房

我有問過西醫,因為我之前想打少女針令塊面平均啲,佢話打返玻尿酸針比較安全同發展已好成熟,而且佢話同少女針童顏針效果差不多,我最後都打咗玻尿酸針,so far 半年都keep得好

333s    發表於 24-4-23 09:20

複式洋房

mcjenny 發表於 24-4-18 14:08
我以前個蘋果肌幾豐滿
自己都覺得漲卜卜幾靚
但係呢幾年年紀大左,

我試過精靈針,童顏針都幾好效果

別墅

視乎邊一雒岩你自己想改善既需要, 打之前最好睇清楚先

大宅

打前都需要見醫生做評估先既
所以最好搵返有醫生打既地方

男爵府

減齡達人勳章

honghei127 發表於 24-4-18 15:19
我有問過西醫,因為我之前想打少女針令塊面平均啲,佢話打返玻尿酸針比較安全同發展已好成熟,而且佢話同少 ...

我都係。
因為塊面好多地方需要填,所以想打精靈針。
但醫生話少女針,精靈針呢d 都布好多失敗個案+不可逆轉= 打衰左/唔鐘意無得返轉頭,要等吸收。
佢建議我打透明質酸。但其中打得好我就唔會想返轉頭啦,而且成日見大陸人打到人造人果d ,係咪就係打透明質酸,吸左水發脹?定膠原自生不受控狂增生?

333s    發表於 24-4-23 09:13

複式洋房

kekawai 發表於 24-4-19 15:26
我都係。
但醫生話少女針,精靈針呢d 都布好多失敗個案+不可逆 ...

其實我自己觀察,大陸人打到變人造人,好多本身已經塊面落咗好多刀,同埋唔知你覺唔覺得,佢哋文化好追求嗰種網紅樣 or 擺到明想話比人知佢哋係整過,佢哋好鍾意打到兩邊蘋果肌勁大勁明顯,同埋佢哋就算打水光槍,佢哋要打到塊面「令」到發光先會收手,所以比人感覺好plastic

我估你個醫生都係比較保守,打衰咗仲有得救,同埋睇你打邊,如果大範圍,好似我打大細面,少女針,精靈針呢啲就容易啲,但眼肚,虎紋呢啲細微位,我自己覺得透明質酸安全啲

複式洋房

honghei127 發表於 24-4-19 16:15
其實我自己觀察,大陸人打到變人造人,好多本身已經塊面落咗好多刀,同埋唔知你覺唔覺得,佢哋文化好追求 ...

我醫生都有講過,有啲位其實打透明質酸係會好少少,特別係對岩岩開始接觸針劑既人~
可能我個醫生較保守,但我寧願唔博,唔係打完衰左又冇得溶仲煩

333s    發表於 24-4-23 09:14

複式洋房

sweetbb12321 發表於 24-4-19 15:19
打前都需要見醫生做評估先既
所以最好搵返有醫生打既地方

認同
最好搵啲有埋儀器機分析3D 面部既診所,又會詳盡d

複式洋房

Eddddeb 發表於 24-4-19 16:39
我醫生都有講過,有啲位其實打透明質酸係會好少少,特別係對岩岩開始接觸針劑既人~
可能我個醫生較保守,但 ...

係,同意,第一次接觸唔好咁快打大佬,萬一唔啱心水真係喊都無人救到,同埋細微位,我都唔敢搏,寧願比錢每隔1,2年去補,唔會貴得去邊。

大宅

2024年龍年勳章

我就未試過打童顏針,
但做得醫美就一定唔建議係小店打
唔好只係聽美容師講完就決定
最好去大Brand, 有註冊既醫生
打之前都要有佢咨詢先

呢幾年, 斷斷續續不時都有人係小店打針之後出事,
一定要搵有醫生既大美容院呀

象牙宮

honghei127 發表於 24-4-18 15:19
我有問過西醫,因為我之前想打少女針令塊面平均啲,佢話打返玻尿酸針比較安全同發展已好成熟,而且佢話同少 ...

打返玻尿酸針比較安全同發展已好成熟,認同
打什么玻尿酸 提升/拉提。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

象牙宮

mcjenny 發表於 24-4-18 14:08
我以前個蘋果肌幾豐滿
自己都覺得漲卜卜幾靚
但係呢幾年年紀大左,

想打而不敢行動。
原因唔識醫生。
醫生為$,劑量打多。賺錢嘛。萬一意外真係喊都無人救到我。痛苦。
我都唔敢搏,寧願比錢每年/隔年去修補。微微。
雖然年長, 年紀大左, 下垂。要調的好多。 但我只想 "輕輕微調"
有醫德醫生, pm 我。
"微整控"注意!玻尿酸填淚溝 黑眼圈卻更嚴重? 盤點微整形填充容易「凹凸不平」的5雷區 科普醫美新知 346-20240419 (youtube.com)
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

別墅

sindymomo 發表於 24-4-18 15:36
我試過精靈針,童顏針都幾好效果

我完成3樽精靈計約半年左右,效果好好,好自然靚左,輪廓飽滿番精神左,皮膚彈性好左。我自己覺得精靈針好值得打。

333s    發表於 24-4-19 21:56

大宅

我上個月岩岩打完Derma Veil
係新一代既童顏針, 效果都幾明顯
我覺得幾好

Jm可以自己睇睇, 參考下先
https://www.allgirlshk.com/derma ... eversing-technology

男爵府

回覆樓主:

我都係第一次打針,打精靈針,打左2次,效果係自然既,佢唔會嘭一聲冇晒紋,緊膠膠咁,但D紋淺左,塊面冇咁凹,尤其影相會明顯D,雖然過程好驚,但效果係值的

大宅

sman 發表於 24-4-19 21:39
我都係第一次打針,打精靈針,打左2次,效果係自然既,佢唔會嘭一聲冇晒紋,緊膠膠咁,但D紋淺左,塊面冇咁 ...

可以pm邊間嗎?(emoji)

複式洋房

玻尿酸針冇咁驚

複式洋房

kekawai 發表於 24-4-19 15:26
我都係。
但醫生話少女針,精靈針呢d 都布好多失敗個案+不可逆 ...

我唔得大陸個d, 真係太膠了...
我想望上去自然
同埋大陸打, 唔知d醫生係點, 好似唔多安全
仲有好多大陸博主其實都係黎香港打
所以我打既話, 都會係香港, 驚驚

複式洋房

wtwwwg 發表於 24-4-19 19:15
我上個月岩岩打完Derma Veil
係新一代既童顏針, 效果都幾明顯
我覺得幾好

呢支新既童顏針好似唔錯
我就係想打返起個蘋果肌
比上一代好好多, 好想試!!

jm你而家過左一個月之後情況係點
同埋你覺得你打果間醫生手勢點?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊