自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

複式洋房

小弟35歲,星期二自我檢測中咗covid,醫生開咗4日病假,今日星期四早上再測仲係有2條線,有咳有痰有鼻水但冇發燒。但夜晚要返大專夜校,我女朋友就想我照返,佢覺得我借啲意懶唔返,但我驚累咗人,而且出席率未去到話今晩唔返就唔夠,坐我隔離嗰個同學佢個仔呢個月考緊DSE,個課室又冇位可以調喇,咁我同我女朋友為咗呢樣嘈到唔開心,請問各位我今晩應該返唔返好?

子爵府

歡迎新會員
女友叫你返就一定返啦

複式洋房

回覆 KINGMAX 的帖子

但返咗又真係唔好彩傳染咗俾佢,我點過意得去?

伯爵府

回覆樓主:

有病徵就休息,冇就長戴口罩,保持個人衛生,早去早回。

複式洋房

回覆 Hanayori 的帖子

就係有病徵,所以先驚惹到人,尤其同學個仔考緊DSE,但我女朋友又覺得我應該兩條線都照返,反正佢有機會俾其他人惹到,就算我有冇返都冇分別。

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

戴N95, 唔好同隔離同學接觸, 唔好除口罩, 而家D病毒弱好多, 如果佢已經中過未必惹到佢, 上次我同家人食飯, 同枱有兩個人中左唔知都冇惹比其他人, 可能已經中過就有一定抵抗能力

伯爵府

keung922 發表於 24-4-18 14:43
回覆 Hanayori 的帖子

就係有病徵,所以先驚惹到人,尤其同學個仔考緊DSE,但我女朋友又覺得我應該兩條線都 ...

唔好返啦,怕惹到人。
隔離同學仔已經咁勤力返夜校同埋要考DSE好辛苦。一陣俾你傳染到,人哋辛辛苦苦讀書同埋準備咗好耐嘅嘢就俾你毁於一旦。好慘㗎。

複式洋房

回覆 廷廷媽 的帖子

咁搏…但我驚真係累到個同學,又咁啱惹埋俾佢個仔,自己會好內疚…

複式洋房

回覆 LoveCorgi2 的帖子

同意你嘅講法,但我女朋友覺得想佢個仔唔會中到covid唔應該係我嘅責仼。所以而家同我仲為咗呢樣爭拗緊。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

keung922 發表於 24-4-18 14:19
小弟35歲,星期二自我檢測中咗covid,醫生開咗4日病假,今日星期四早上再測仲係有2條線,有咳有痰有鼻水但冇 ...

我會唔返

複式洋房

回覆 AACheungCheung 的帖子

我今晩都應該唔會,但唔知點說服我女朋友接受我嘅觀點。

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

keung922 發表於 24-4-18 14:53

我今晩都應該唔會,但唔知點說服我女朋友接受我嘅觀點。 ...
咁大個人咪自己決定囉, 使咩說唔說服人

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

keung922 發表於 24-4-18 14:53

我今晩都應該唔會,但唔知點說服我女朋友接受我嘅觀點。 ...

人與人之間嘅行為思想唔會百分百 1樣 , 當唔共識時我會自行決定

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

其實你返唔返學,係你自己嘅事,女朋友連你返唔返學都要管,會唔會霸道左啲
唔想害人,我會唔返。

子爵府

keung922 發表於 24-4-18 14:37

但返咗又真係唔好彩傳染咗俾佢,我點過意得去?
新會員
你彈遠啲坐

唔妥就点名後走人

若女友重要
大前題不要和女友嘈

複式洋房

回覆 廷廷媽 的帖子

哎…有時做人都梗係想面面俱圓,以和為貴,但我一句唔返又搞到佢梨花帶雨,我梗係想睇下大家有咩睇法,可能我唔返真係我有問題呢…

複式洋房

多謝意見,我再俾心機溝通下先,始終都係自己溝通問題,不過想睇下出面大眾嘅意見係咪多數都覺得唔返係正路少少,我驚我嘅諗法原來係唔啱啫

伯爵府

keung922 發表於 24-4-18 14:51
回覆 LoveCorgi2 的帖子

同意你嘅講法,但我女朋友覺得想佢個仔唔會中到covid唔應該係我嘅責仼。所以而家 ...

即係佢另外佢有個仔怕你傳染到個細路哥?
佢都係人母親,唔好咁自私。而且你中COVID都唔舒服要休息,其實都要喺家居休息最好自我隔離。

複式洋房

間房唔係好大,多個位都冇,點完名走都係一個好辦法,但阿sir未必肯

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

你係咪應該考慮下換個女朋友呢? 咁小事你都決定唔到, 佢又會喊... 煩..

首頁
12345...10

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊