美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

88irislo 發表於 24-5-2 16:46
咁真係問番自己做開間醫美最好=)

啱啱做了微針射頻,問佢地話可以一個月就做返laser
我都唔知會唔會太多?

伯爵府

回覆 Babyt_ 的帖子

Exosome呢個少見d , 請問係d 咩,功效可以有咩改善到,會唔會痛架?謝謝你jm
有你每一天在我身邊,活著是多好和幸福,多謝你!我愛你

大宅

liverpool2023 發表於 24-4-21 11:59
大家會唔會同時做幾種機?
我自己有做laser改善膚色膚質
同時又有做Elixis ultra 360改善輪廓

我有一排有做MRF同laser,間斷一個月交替!嗰排啲皮膚係靚好多

男爵府

myboyboyboy 發表於 24-5-3 18:14
我有一排有做MRF同laser,間斷一個月交替!嗰排啲皮膚係靚好多

個個月都做?唔會好傷嗎?你做邊隻MRF?邊隻laser?
做咗幾多次先停呢?

大宅

liverpool2023 發表於 24-5-3 20:28
個個月都做?唔會好傷嗎?你做邊隻MRF?邊隻laser?
做咗幾多次先停呢?

隔咗整整一個月點會傷啊?微細嘅傷口一個禮拜乜都好返晒了!加上平時我做完都係紅幾個鐘,夜晚都消晒!
MRF係做Scarlet RF,同medical laser

我total做咗10次MRF,laser依家兩三個月一次,當保養

男爵府

myboyboyboy 發表於 24-5-4 11:46
隔咗整整一個月點會傷啊?微細嘅傷口一個禮拜乜都好返晒了!加上平時我做完都係紅幾個鐘,夜晚都消晒!
MR ...

嘩,原來咁多次架
我都是Scarlet和medical laser
你原本係咪有凹凸不平嗰啲呢?

大宅

liverpool2023 發表於 24-5-4 16:40
嘩,原來咁多次架
我都是Scarlet和medical laser
你原本係咪有凹凸不平嗰啲呢?

面額有少少凹凸不平,最主要係想改善膚質同收細毛孔,但Scarlet RF都firm到面部肌膚!效果都好顯著吓!不過我嫌做親MRF時間真係好長,計埋敷麻膏時間,最少兩個半鐘瞓喺度!瞓到背脊都痛

MRF做幾多次其實係因人而異。我做咗五次之後效果好滿意,所以keep住做多五次!

男爵府

myboyboyboy 發表於 24-5-4 17:42
面額有少少凹凸不平,最主要係想改善膚質同收細毛孔,但Scarlet RF都firm到面部肌膚!效果都好顯著吓!不 ...

謝謝你
咁我諗我都可以將scarlet納入每年三次做維護
其餘時間就laser/rf間住做來keep
你仲有做thermage嗎?
我都想做眼thermage,唔知對於眼紋、提升,thermage/MRF較有效果呢?

大宅

liverpool2023 發表於 24-5-6 11:27
謝謝你
咁我諗我都可以將scarlet納入每年三次做維護
其餘時間就laser/rf間住做來keep

我冇做過thermage,一直聽到話會痛,所以唔敢!我就做開indiba去眼紋療程,其實效果都唔錯,不過唔last, keep住每個月做!
MRF對整體面部同頸firming真係幾有效果,眼袋我覺得細咗嘅!不過我成日唔夠瞓,黑眼圈比較深,所以我定期做Indiba treatment!

男爵府

myboyboyboy 發表於 24-5-6 11:37
我冇做過thermage,一直聽到話會痛,所以唔敢!我就做開indiba去眼紋療程,其實效果都唔錯,不過唔last, ke ...

聽你咁講,scarlet都幾啱我
我係想firm,我都是怕thermage痛,所以擺最後一步
同埋我都想個個月做療程,又唔需要一次做thermage,咁中間好像就無乜需要做其他firming treatments

大宅

liverpool2023 發表於 24-5-6 11:45
聽你咁講,scarlet都幾啱我
我係想firm,我都是怕thermage痛,所以擺最後一步
同埋我都想個個月做療程,又 ...

我都係想擺thermage係最後一步
你做scarlet 嗰度有冇幫你做下巴底?如果有,好快會見到jawline位會Firm好多

男爵府

myboyboyboy 發表於 24-5-6 12:27
我都係想擺thermage係最後一步
你做scarlet 嗰度有冇幫你做下巴底?如果有,好快會見到jawline位會F ...

有呀!打咗45分鐘,成14xx發
我下次會做埋頸,好驚

珍珠宮

liverpool2023 發表於 24-5-6 13:10
有呀!打咗45分鐘,成14xx發
我下次會做埋頸,好驚

即你這次和下次的Scarlet都沒有打眼周嗎?

男爵府

asweetmom 發表於 24-5-9 06:10
即你這次和下次的Scarlet都沒有打眼周嗎?

有打,打面就包埋的

珍珠宮

liverpool2023 發表於 24-5-9 06:42
有打,打面就包埋的

你沒有提及Scarlet眼紋效果,還打算要去做眼部Thermage,就是說Scarlet對你的眼紋無改善,也不提升?

男爵府

asweetmom 發表於 24-5-10 01:21
你沒有提及Scarlet眼紋效果,還打算要去做眼部Thermage,就是說Scarlet對你的眼紋無改善,也不提升?
...

誤會了
首先,我一向無什麼眼紋,我的眼沒有皺紋乾紋,只有表情紋,所以我自己很少看到,亦沒有在意要去眼紋,而且眼紋要減也不會一做完就看到吧?我覺得這種問題很要很長時間的

另外,我一直想做眼thermage是想提升,因為我對自己最不滿、覺得最顯老的,就是眼袋淚溝,而我做scarlet時,並不知道可以做到眼周,我只是為緊緻面部而去做,我之前一直是想面ulthera+眼thermage,所以面在試rf,scarlet,是解決面的問題而已。
但現在做了rf,眼已經提升了(我覺得滿足到我要求),所以我再做scarlet,亦覺得肯定更有效果,又令我更想做thermage eye
更期待它的效果

別墅

發表於 3 天前 |只看該作者
回覆 liverpool2023 的帖子

睇情況~有時會mix埋做 慳時間

別墅

回覆 green1apple 的帖子

細胞外囊泡,調節免疫系統,抑制發炎反應~

主要修復受損細胞、增強肌膚屏障、激增膠原蛋白~

男爵府