自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

公爵府

Jane1983 發表於 24-4-21 15:52
前一排去太古城間北京樓食晚飯,洗手間的裝修係倒胃。4個人千幾元一餐,唔好食,完全係求其一餐。

不過, ...

太古城北京樓由一入去已唔開胃,地下感覺好dirty!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

前一排去太古城間北京樓食晚飯,洗手間的裝修係倒胃。4個人千幾元一餐,唔好食,完全係求其一餐。

不過, ...
北京樓只有歷山大廈係最好食
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我都超鍾意太古城、康怡廣場,起碼人口唔複雜,附近全部都係私樓,除咗康山花園
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

子爵府

太古城係幾好架

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

回覆樓主:

佢有我常買嘅品牌,所以我經常去! 我嘅生活圈黎

珍珠宮

大陸好行,主要因為性價比高。
我今日食一人份酸菜魚先35蚊,珍珠奶茶唔洗10蚊,仲買左好多小食,超抵!
搭地鐵又平!按摩師父又平又按得好!

子爵府

Yeung456 發表於 24-4-21 15:35
我家姐住太古城 , 所以我每年都會入太古城中心大約 3 次 , 我每次行都覺得感覺好好 , 個場都大 , 好多餐廳 ...

我最近成日有“失禮”呢個字喺腦海,何為失禮呢,我覺得呢句說話好晦氣
我最近同一個人學瑜珈,我話唔想同公司嘅同事講有學瑜珈啫,點知果個人就對號入座,問我係咪覺得話識佢好失禮,我只係唔想俾人覺得我高攀佢

子爵府

2024年龍年勳章

我覺得好暗同舊

水晶宮

回覆 Angelice-BeBe 的帖子

正常情況,餐廳內的洗手間係exclusive d,好似佢差成咁,真係始料不及。

水晶宮

回覆 ychan^ 的帖子

西苑係好食,可惜難搵位。

水晶宮

回覆 millennia 的帖子

係唔掂。

珍珠宮

BK Milk勳章

esmehouse 發表於 24-4-21 16:50
我都超鍾意太古城、康怡廣場,起碼人口唔複雜,附近全部都係私樓,除咗康山花園 ...

我都好鍾意呢2個商場有時工作要去太古,一定會去 &btR 食早餐先

另外康怡Aeon有本地有機菜買,又係一個吸引我去嘅原因

寶石宮

sfccwy 發表於 24-4-21 17:27
我都好鍾意呢2個商場有時工作要去太古,一定會去 &btR 食早餐先

另外康怡Aeon有本地有機菜 ...
&btR 我都好鍾意,仲有 Pokka

大宅

今日都去左太古睇戲

伯爵府

Yeung456 發表於 24-4-21 15:35
我家姐住太古城 , 所以我每年都會入太古城中心大約 3 次 , 我每次行都覺得感覺好好 , 個場都大 , 好多餐廳 ...

本地無論室内還是户外都有好地方好嘢食。但本地時不時周圍去各區,北上就係當一個可以即日來回嘅小trip,有新鮮感又有唔同嘅美食。雖然行得多商塲都會悶,但可以再發掘新地方新食肆又有另一個滋味。

男爵府

polliebb 發表於 24-4-21 15:57
我反而覺得太古城唔岩我行
我覺得康怡廣場 d 舖頭啱我行 d,有 Aeon,食肆亦平民 d 廉價 d。

子爵府

不過, ...

餐廳多但多數唔好食。北京樓幾年前已經唔再幫襯。西苑飲茶,點心又差過銅鑼灣好多。新加入天天海南雞又麻麻。我淨係幫襯剪頭髮,超市,飲杯咖啡咁。

珍珠宮

虎到金來勳章

我要passion 發表於 24-4-21 18:14
我覺得康怡廣場 d 舖頭啱我行 d,有 Aeon,食肆亦平民 d 廉價 d。

係,太古城啲店唔岩我行

大宅

回覆樓主:

鐘意太古商場呀,反而好怕新式果d商場好似迷官咁又壓迫

子爵府

ychan^ 發表於 24-4-21 16:32
西宛好食過佢

西苑枱貼枱,迫到不得了⋯⋯唔知現在仲有冇限時要交枱?!

首頁
12345...6

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊