自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

hellomiki 發表於 24-4-24 09:51
之前上映很受歡迎,現實女主被訪問,她說有個恩公很想感謝,就是系崖底發現佢嘅人,一個咁啱遇上迷路又在崖 ...

我早排在fb 都睇到佢故事,個位救命恩人真係好玄,個女人話個個位置好僻,正常冇人去。
Childhood is journey, not a race.

大宅

my005 發表於 24-4-24 12:44
係,又係一個臭罌出臭草﹗

https://baike.baidu.com/tashuo/browse/content?id=efb5598d9235849a800a722 ...

兩母子都唔係人

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

是是但但 發表於 24-4-24 19:36
我早排在fb 都睇到佢故事,個位救命恩人真係好玄,個女人話個個位置好僻,正常冇人去。
...

我睇過係話嗰位救命恩人同係遊人,但行左錯路。 咁亦都可以話個女人命不該絶。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

水晶宮

my005 發表於 24-4-24 09:16
案件於2020年3月在泰國烏汶府法院一審宣判,丈夫俞某冬犯蓄意謀殺罪,被判處終身監禁。但到2021年,泰國 ...

判得唔錯

有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

水晶宮

my005 發表於 24-4-24 12:50
呢單令人髮指﹗

但另一單"重慶姐弟墮亡案"更令人痛心疾首﹗虎毒不吃兒呀﹗ ...

我都有留意重慶呢單,一對男女都無人性
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

珍珠宮

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章 畀面勳章

會返泰國重返帕登國家公園答謝恩人
呢位女仕性格好好
佢老公簡直係人渣,

珍珠宮

是是但但 發表於 24-4-24 19:36
...

咪系!正常人點會去到呢個崖底,仲要時間上同佢配合到又咁啱見到,通知左其他人救佢就離開左,暖暖想搵佢又無出返嚟,監控又見唔到此人,真系好玄!從12樓咁高跌落去好彩有樹卸左力無死,但重傷,真系大難不死

子爵府

虎到金來勳章

elbar 發表於 24-4-24 09:02
▲ 5年前孕妻王暖暖與丈夫遊泰時,遭狠夫推落懸崖大難不死癱瘓,雖胎兒不保,但她捱過多次手術及努力復康 ...

侯爵府

my005 發表於 24-4-24 12:44
係,又係一個臭罌出臭草﹗

https://baike.baidu.com/tashuo/browse/content?id=efb5598d9235849a800a722 ...

佢哋嘅思維同價值觀,我哋正常人係猜唔透!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

kcpak 發表於 24-4-24 20:18
我都有留意重慶呢單,一對男女都無人性

係呀﹗好彩兩個已伏法﹗

同台灣嗰單差唔多,又係聽情婦主意而殺人。
賤男殺死左老婆同兩個女﹗因係密室殺人案,初被裁定為意外?自殺?幸好,其後有探員重睇案件再查,至呃賤男從內地返黎攞保險,而將佢繩之以法。

賤男案發時,全程現場同情婦通話直播,情婦亦有响網上搜尋過相關犯罪用品,但最終情婦 好似只判10年。(我唔記得左喇,總之好唔公平。)

這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

水晶宮

my005 發表於 24-4-24 20:38
係呀﹗好彩兩個已伏法﹗

同台灣嗰單差唔多,又係聽情婦主意而殺人。

台灣真係好落後,好得人驚既法律

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

Apple011 發表於 24-4-24 09:45
這是“消失的她“的 原型故事嗎?

公爵府

牛年勳章

回覆樓主:

睇左段片,暖暖真係一個好堅強,善良同懂得感恩的好女人。父母為佢取名暖暖,相信佢都係一個溫暖有愛的家庭長大。祝福佢以後的人生都平安幸福

珍珠宮

rebeccalin 發表於 24-4-24 23:20
睇左段片,暖暖真係一個好堅強,善良同懂得感恩的好女人。父母為佢取名暖暖,相信佢都係一個溫暖有愛的家庭 ...

請問邊度有片睇?

珍珠宮

hellomiki 發表於 24-4-24 20:24
咪系!正常人點會去到呢個崖底,仲要時間上同佢配合到又咁啱見到,通知左其他人救佢就離開左,暖暖想搵佢 ...

可能世界上真係有神仙

公爵府

牛年勳章

redhot 發表於 24-4-25 10:48
請問邊度有片睇?

我都係係微信的影音號睇到,你係影音號搜下暖暖兩個字,睇下會唔會有推薦

公爵府

牛年勳章

redhot 發表於 24-4-25 10:49
可能世界上真係有神仙

好多人話個發現佢個男人係佢肚入面的BB,BB係救左媽咪之後就離開左

大宅

個男嘅真係賤到痺,有無判死刑?

大宅

回覆樓主:

太恐怖既經歷,俾我真係無法勇敢面對。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

rebeccalin 發表於 24-4-25 11:21
好多人話個發現佢個男人係佢肚入面的BB,BB係救左媽咪之後就離開左
...

係都唔定,命不該絕
放下自在

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊