夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

民房

The topic is ended

男爵府

TonyDuan_FB 發表於 24-4-24 10:32
我鄉下北京,老婆香港人。BB就來兩歲,之前因為COVID等原因,阿爺阿嫲就冇點見過BB,唔好彩阿嫲又開始洗腎 ...
佢好憎你父母喎

民房

回覆 netbb 的帖子

冇理由wor,都冇見過幾次

別墅

擺明唔喜歡返北京及或內地
仲有人覺得內地老人家思想及行為唔啱香港人心水

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

佢好自私無顧你感受,請多一日唔係一星期,咁都唔肯,你唔開心係正常。

大宅

其實你哋飛北京,可以探訪老人兼遊玩休息下 得2日太少。拎多一日假好正常。你老婆唔夠體諒,比較自私。你有不滿就再同佢講

男爵府

TonyDuan_FB 發表於 24-4-24 10:32
我鄉下北京,老婆香港人。BB就來兩歲,之前因為COVID等原因,阿爺阿嫲就冇點見過BB,唔好彩阿嫲又開始洗腎 ...

你有唔開心, 係正常, 只可以話2個家庭背景唔一樣, 可能佢家庭無哩個文化, 你要諗方法同佢傾, 唔好壓落去, 因為你哋的唔同在教導仔女方法下, 只會更多問題, 今次你唔開心, 下次佢唔開心, 揾時間同佢好好傾下

複式洋房

我覺得你要向佢講出你嘅感受!就算鬧交都要講出嚟。
B B而家先至2歲,以後大把呢啲事件發生

水晶宮

回覆樓主:

去北京先得2日,一日上機去北京,一日回程返港,咁探得邊個?至少也4天至5天吧!問候下父母閒話家常。

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

HLDMaMa 發表於 24-4-24 12:53
去北京先得2日,一日上機去北京,一日回程返港,咁探得邊個?至少也4天至5天吧!問候下父母閒話家常。
...

我估樓主連埋Weekend個兩日,無理由只去兩日,返深圳廣州就得

複式洋房

你太太唔鐘意你的屋企人,講完。
逝去感情如何留得住?

複式洋房

回覆 TonyDuan_FB 的帖子

兩夫婦必須要溝通的

大宅

.一

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

佢都好唔尊重你父母

咁少見都推塘

真心唔想見你父母既話
都扮下野話公司開會請唔到假丫

戲都唔做

不知所謂

珍珠宮

如果太太未見過你父母,咁太太自私
如果太太已見過你父母,可以了解吓原因,
我覺得未了解清楚前,切忌指責太太自私唔孝順,咁佢會對你屋企更反感

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

發表於 6 天前 |只看該作者
其實你自己帶BB返北京探親唔得咩?老婆唔想去唔會勉強,講真,我系香港人,老公大連人,我地起外國留學認識,BB外國出世後我地返左香港,開頭2年都有過年一齊返大連,不過老公阿媽擺款唔多鐘意我,下下揾叔仔老婆同我比,我全職返工其實過年返去一次一星期都好忙,既然對方想見既系我個仔同佢個仔,甘之後過年我就由我老公自己帶阿仔返去,暑假都系老公自己帶阿仔返去,我10幾年無再上過去,放假我陪自己阿娘好過,我老公又無咩野。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊