夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

我係2寶媽,2個寶貝都係同日出世,但唔同年,大寶同細寶相差4年,佢地今年生日約左一家四口去酒樓食飯,我幫細仔(7歲)抹手時,老公夾件肉放係細仔碗時,俾我不小心碰掉左,佢立刻大發脾氣,講粗口罵我,我咁大個女都未試過食飯俾人x老母,當時真係想哭,我問佢,食少舊肉係未會死,洗唔洗甘罵我,佢仲係咁罵。
點解幾年前既今日,我痛到要生要死,痛左幾日幾夜,生左對仔女,但換來就喺食餐傷心飯,.
到今日已經冷戰左10日(繼續黑佢面),無講過野.無一齊食過飯,分房訓,但佢無意欲要哄下我!!
十七年情係未真係綠盡.……

洋房

mandy8502001 發表於 24-4-24 23:40
我係2寶媽,2個寶貝都係同日出世,但唔同年,大寶同細寶相差4年,佢地今年生日約左一家四口去酒樓食飯,我幫細仔 ...

無拉拉咁燥?定間中會咁?會唔會有情緒病,因我先生之前都係咁,會突然控制唔到情緒,當住好多人面餐廳發脾氣,好大聲鬧我或鬧職員之類,後尾每年反覆發作,情緒時高時低,至知原來佢有燥鬱症,你再留意下,如果好嚴重都要睇醫生食藥,如果唔係家人好辛苦

子爵府

畀面勳章

mandy8502001 發表於 24-4-24 23:40
我係2寶媽,2個寶貝都係同日出世,但唔同年,大寶同細寶相差4年,佢地今年生日約左一家四口去酒樓食飯,我幫細仔 ...

咁少事都發晒爛渣(emoji)?!

你對咗佢10幾年 平時點相處?!

珍珠宮

照計, 生第一個已經知, 糸咪意外有左, 所以生第二個.
你有冇返工?有有經濟能力?忍到D仔女大, 就同佢離婚啦!
以後吾好同佢出街

男爵府

回覆樓主:

男人更年期

伯爵府

平時係咪都咁易嬲先?
如果平時性格都係咁,咁你都無辦法 。

大宅

回覆 陳小b 的帖子

係今年開始成日向家人發大脾氣,新年到而家,全部家人俾佢罵過,包括奶奶,姑姐……罵親都大大鍋,我上一次同佢大吵就係新年時,冷戰左一星期,最後我低聲下氣道歉,(但心不舒服,不是我錯,),想保住個家庭,應一次衰仔!~
但今次我唔會應衰仔,我知如果繼續每次都係我應錯,我會好快痴線~~。
之前同佢相處既10幾年,未試過吵大鍋,嬲一,二日就無事,今年唔知咩事,新年到而家無好過,

男爵府

如果佢今年先突然係咁係咪應該同佢傾下關心下佢發生咩事?

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

新年發生乜事令佢性情大變?

認真傾傾
老婆唔係出氣袋
有情緒病就陪佢去求醫食藥

子爵府

必定有原因
細心考究下,健康?情緒病?工作?財政壓力?
治本才是上策

大宅

回覆 cupid0627 的帖子

對朋友笑哂口,對我黑口黑面,一齊左咁耐,原來朋友都不如,衹要你同我講野先或Whatsapp個"早晨"俾我,我就唔嬲,但你10幾日都無,,,我自問做亞四,做媽咪既角色都盡心盡力,我真係咁唔重要,可有可無,一點都唔值得哄…………
為左屋企,無朋友無人可以傾,我黎排真係好唔開心,,原來黎10幾年真係白過,,正死蠢,一D都唔值得,正死蠢,死蠢
《《純粹發洩下》》

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

mandy8502001 發表於 24-4-25 14:20
回覆 cupid0627 的帖子

對朋友笑哂口,對我黑口黑面,一齊左咁耐,原來朋友都不如,衹要你同我講野先或Whatsap ...

會唔會出面有女人,所以睇妳唔順眼?

大宅

都唔知有乜好忍,咪剷佢剷到上天花板,仲
要講句早晨無事....what?你有份縱容

男爵府

17年感情,唔好因為咁呢件事將以往甜蜜時光全部抹走。
我知你難受,但只要佢send 一句早晨俾你,你已經會原諒佢既話,其實你仲係好緊張呢個老公,好愛呢個家。如果佢以前唔係咁,由新年先開始既話,先正視了解吓你老公究竟發生咗咩事,情緒上定精神上有病患,兩個人好好傾吓或者尋求吓專業協助先。

祝你地雨過天晴
btw,你兩寶同月日唔同年出世好少有。 好利害

珍珠宮

你標題係咪想問"係咪緣盡"? 你寫"係未緣盡"好似想話俾大家知你地未緣盡, 好正面

別墅

唔係導人迷信
係唔係今年既運程對你老公有影響呀

男爵府

佢蝦你冇還擊啦!我以前都係咁比死佬蝦响街閙我唔出聲,粗口唔使講,幾難聽都有,最後扮冇野,好委屈!最後因啲事我冇再怕佢,佢大聲惡我我就更大聲惡佢,在街!原來係work嘅!等佢知在街比人閙有幾魚皮!

男爵府

ella0628 發表於 24-4-26 02:16
17年感情,唔好因為咁呢件事將以往甜蜜時光全部抹走。
我知你難受,但只要佢send 一句早晨俾你,你已經會 ...

我兩個家姐都係同日生一年一個

男爵府

maggie789 發表於 24-4-26 18:32
我兩個家姐都係同日生一年一個

大宅

多謝各位聽我發洩,俾意見我,冷戰左十四日,我頂唔順,要有個結論,
琴晚凌晨3點,平心靜氣,問佢想點??黎排發生咩事?佢都一五一十講左D野俾我聽,我諒體佢,我亦坦白同佢講我既感受,期望佢以後點對我,
希望以後開開心心地生活!!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊