自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

不過最好都係自己用器皿裝住去回收啦!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

真係好消息喎。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

有埋除菌除臭功能就更好喇。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

子爵府

得間小型工廠!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

liy7239 發表於 24-4-27 19:50

唔係住公屋,屋苑唔夠大裝唔到廚餘機,附近亦都無呢部機,佢會飛都唔關我事,一諗起遲d要處理d廚餘就煩

珊瑚宮

2024年龍年勳章

竇漪房 發表於 24-4-27 20:15
唔係住公屋,屋苑唔夠大裝唔到廚餘機,附近亦都無呢部機,佢會飛都唔關我事,一諗起遲d要處理d廚餘就煩 ...

我都係諗住照掉,冇需要煩惱呀

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

liy7239 發表於 24-4-27 19:50

其實除咗平時可以環保回收嘅垃圾,我已經分類咗好耐,我剛剛今個星期先至開始將廚餘在另外分開回收,因為屋企附近有回收桶,但我唔係好理解點解可以收埋膠袋?
綠在區區而家每晚10點至12點喺街口有回收站,希望嚟緊我社區入邊嘅居民會習慣回收廚餘
因為我將廚餘分開回收,廚房個大垃圾桶基本上三日都唔使掉,因為係一般不可回收嘅垃圾,又未知道有衛生問題,自己都慢慢適應中

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊