自由講場

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

mandy952 發表於 24-4-27 22:30
已經去間門面幾高級下,叫碟菜又話咁少,叫半隻雞又話貴,問佢要唔要飯,答你食又得唔食又得,咁即係食定唔 ...

有冇想一想, 佢經濟條件 冇你富裕呀。大姐
碟菜又話咁少,
叫半隻雞又話貴,
問佢要唔要飯,答你食又得唔食又得。 比你細食?。

同 朋友食飯 先了解, 佢想唔想食? 你請佢? 唔係AA?

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

琥珀宮

333s 發表於 24-4-29 06:52
有冇想一想, 佢經濟條件 冇你富裕呀。大姐
叫碟菜又話咁少,
叫半隻雞又話貴,

唔使佢比錢,我比晒架

水晶宮

mandy952 發表於 24-4-27 22:30
已經去間門面幾高級下,叫碟菜又話咁少,叫半隻雞又話貴,問佢要唔要飯,答你食又得唔食又得,咁即係食定唔 ...

冇癮

子爵府

回覆樓主:

其實食飯好就一餐,唔好咪下次唔食咪算囉。最憎啲人樣樣餸都彈,樣樣都話垃圾,完全掃晒同檯食飯嘅人嘅慶。我真係試過食完餐飯鬧嗰位百彈齋主(嗰餐唔係難食,正常味),自始之後佢就無再係咁彈。

伯爵府

HiPP勳章(2)

回覆樓主:

我家99,超級麻煩

問佢食乜又叫我顧三個仔,問佢食唔食又話無所謂,乜都食
到埋單,又話佢今晚無嘢落肚,夾俾佢樣樣都話唔啱食

最煩呢啲人,所以而家我通常唔問唔理,交返俾其他人做,我真係顧三個仔算,真係有時忍唔住對佢反白眼,反到老公都驚我發脾氣

男爵府

imlcc 發表於 24-4-28 18:50
你講出咗重點。其實有時一班人出嚟都係志在聚聚,唔係真係想試菜,唔係太差其實都無所謂啦,唔使下下食家 ...
你講得好中point

水晶宮

cccpo 發表於 24-4-27 22:37
我母親大人就係咁嘅樣,好怕同佢食飯

My mom too !大大聲:我最冇所謂嘅!!
事實~門面唔靚唔入,太貴唔抵,嘢食唔好食更加要鬧⋯⋯
自由太多會令世人失去平衡

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊