自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

公爵府

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1)

好耐之前,我出個post 話某個親戚(獨生子女)為子女着想,留下父母在港移民英國。而家聽講會回流香港, 話要照顧父母喎

好搞笑,突然間佢的父母好似石頭爆出黎咁,以前唔駛照顧,而家要照顧(佢父母呢段期間冇咩大病)

突然間,佢唔再為子女着想

PS, 佢地係黑暴期間思想極黃人士

SiuBBee    發表於 24-4-29 16:51

男爵府

認識瑞士牛牛第二回

唔習慣蠅國嘅慢煮豉由,還是當地白警維持得治安太好,定係怕好快被發配去盧旺達呀?

珊瑚宮

sunnymama2 發表於 24-4-29 08:39
好耐之前,我出個post 話某個親戚(獨生子女)為子女着想,留下父母在港移民英國。而家聽講會回流香港, 話 ...

搵個籍口俾自己落台啫
唔通講明撈唔掂敗走咩

beebee67890    發表於 24-4-30 11:07

別墅

咁佢仔女幾大?返來搵好學校都輪唔到佢

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

好耐之前,我出個post 話某個親戚(獨生子女)為子女着想,留下父母在港移民英國。而家聽講會回流香港, 話 ...

樹旦喇,照顧佢父母又唔係壞事啫
放下自在

伯爵府

cbeyond 發表於 24-4-29 08:50
搵個籍口俾自己落台啫
唔通講明撈唔掂敗走咩

無錯,佢哋班人歪理當正確,面皮厚過地球嘅地殼,真係曲都畀佢哋扭返直。

侯爵府

cattz288 發表於 24-4-29 08:55
樹旦喇,照顧佢父母又唔係壞事啫

x2,可能諗通咗呢 ,不過唔好又响度嫌3嫌4打咀炮。

侯爵府

你朋友一個回流揾真銀, 定全家回流呀?

我識人回流, 不過係自己一個回, 繼續香港搵錢, 老婆仔女繼續移, 英國及加拿大都有。

公爵府

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1)

Bbpig2014 發表於 24-4-29 08:58

我識人回流, 不過係自己一個回, 繼續香港搵錢, 老婆仔女繼續移, 英 ...

全家呀

侯爵府

sunnymama2 發表於 24-4-29 09:01
全家呀
咁真係揾呢攪!

珍珠宮

回覆樓主:

比人好落台啦。 踢爆人叫人 情何以堪

珍珠宮

要死返嚟咪返囉,唔駛攞父母做擋箭牌

男爵府

尼啲咁好嘅料支持推上報!Calling 各大傳媒。

珍珠宮

我識人回流, 不過係自己一個回, 繼續香港搵錢, 老婆仔女繼續移, 英 ...

呢種人最無恥!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

係咪有錢分?所以突然間孝順咗。
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

要移民真係唔係咁易適應,尤其本身喺香港係中產好食好住嗰啲,希望佢返嚟可以好好珍惜香港嘅好

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我都識人係咁,小朋友係咁嘅環境成長有好得去邊啊?分鐘可能父母都好快離婚。
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

琥珀宮

esmehouse 發表於 24-4-29 09:07
係咪有錢分?所以突然間孝順咗。

無論係為子女還是為父母都只係籍口罷

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

sogreen 發表於 24-4-29 09:05
尼啲咁好嘅料支持推上報!Calling 各大傳媒。

有 details 咩?朋友個朋友… 呢類 cases 傳媒都有興趣?

琥珀宮

redhot 發表於 24-4-29 09:04
要死返嚟咪返囉,唔駛攞父母做擋箭牌

正如要移就移,唔需要用仔女做借口

首頁
12345...9

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊