自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆樓主:

點解唔做下善事好過呢,搭車免左幾蚊又幫補唔到,只係比電車公司賺錢。
捐錢比浪浪,或窮老人家食幾餐飯都好

伯爵府

bella啤拿 發表於 24-4-29 23:36
點解唔做下善事好過呢,搭車免左幾蚊又幫補唔到,只係比電車公司賺錢。
捐錢比浪浪,或窮老人家食幾餐飯都 ...

浪浪之家
attach1/tmp/phpJwpe2W

子爵府

又到姜濤誕, 等我裝柱香比姜先生先

公爵府

2024年龍年勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

bmuimami 發表於 24-4-29 17:52
係包哂全日,全線電車,唔止有貼相嗰幾部

咁就好啦,雖然我無法享受,但都希望佢哋做多啲

大宅

大家積d口德啦,人哋生日你話裝香。你咁系積口業

子爵府

angiehouse 發表於 24-4-29 21:01
佢地姜公誕果日吾好又迫爆姜濤灣就得啦,黑度假日已經多人,成班姜嬸停留不動,好阻街
...

若太影響交通,太阻街可以報警

子爵府

ming1120 發表於 24-4-29 17:28
而家啲唱片公司真係慳返唔少錢, 全部宣傳 都係啲fans自己夾錢, 唔止講緊呢12個, 而家所有歌手都係啲fans ...

咁on居嘅事,我真係唔會做,入場睇演唱會我會,但唔會夾錢又見唔到個星,只係宣傳呢d野,好無聊,我諗最少都要夾幾皮

子爵府

廷廷媽 發表於 24-4-29 21:23
剩係港島區咋喎,新界區九龍區呢?

係咪下次要搞個免費坐輕鐵,可以惠及新界人,或者免費搭天星小輪

子爵府

crystal媽咪 發表於 24-4-29 20:37
早兩日我都見到有一架

又好多人會追住d電車影相,真係名符其實嘅追車 追嘅只係一張相,我唔能夠理解,我要見就要見真人,仲要係傾到計嘅真人,唔要hi & bye果種所謂見

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

noodle_noodle 發表於 24-4-30 01:56
又好多人會追住d電車影相,真係名符其實嘅追車 追嘅只係一張相,我唔能夠理解,我要見就要見真 ...

我見到都無影,出黎做嘢冇鐘意偶像了
但對常搭電車或老人家黎講都好
慳少少,出多d街
不要從別人的嘴裡去認識我

子爵府

bmuimami 發表於 24-4-29 23:35
都唔係第一日喇!
總之事無大小,涉及鏡,無論團定係個人,佢哋定係粉絲,乜都踩咗先唔踩就蝕底!!:joyou ...

都唔明鏡仔同鏡粉得罪佢地D乜,係都要踩。咁唔鍾意咪出錢出力去支持自己個偶像囉,搞到聲勢浩大過鏡仔們囉

男爵府

白糖糕 發表於 24-4-29 21:34
乜呢度d人咁搞笑嘅,人哋請市民坐電車明明係一件好事,又話人小家又話唔係地鐵火車

...

係啦,唔知佢哋係咪都咁教自己仔女呢?

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

bella啤拿 發表於 24-4-29 23:36
捐錢比浪浪,或窮老人家食幾餐飯都 ...

包一日電車請市民坐車都係善事,或者幾蚊於你係閒錢,未必人人似你生活咁寬心。

呀!原來已經捐咗錢俾浪浪。仲有另外幾個機構
attach1/tmp/phptx1Bba

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

noodle_noodle 發表於 24-4-30 01:54
係咪下次要搞個免費坐輕鐵,可以惠及新界人,或者免費搭天星小輪

Anson Lo生日有搞過免費搭天星小輪

大宅

karenlyk 發表於 24-4-30 07:38
包一日電車請市民坐車都係善事,或者幾蚊於你係閒錢,未必人人似你生活咁寬心。

呀!原來已經捐咗錢俾浪 ...

呢度有班人係咁架,一有mirror d野就有理冇理踩左先,咁晤like咪唔好睇唔好留意lor, 又要睇又要踩,唔知乜心態

mirror 其他成員d fans做好多善事,不過井底d人唔知啫

水晶宮

maymay516 發表於 24-4-30 07:25
都唔明鏡仔同鏡粉得罪佢地D乜,係都要踩。咁唔鍾意咪出錢出力去支持自己個偶像囉,搞到聲勢浩大過鏡仔們囉 ...

口爽荷包(emoji)(立)

翡翠宮

白糖糕 發表於 24-4-29 23:31
買旗只比散銀會唔會比人話小家架

勿以善小而不為

attach1_sign/tmp/phpJyPoFd

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 熱血勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

乜呢度d人咁搞笑嘅,人哋請市民坐電車明明係一件好事,又話人小家又話唔係地鐵火車

...

咪係囉,又唔見佢地請
我要記低 這些 那些 全部心事
從筆尖話你知
每兩天一次 你要揭開 信箱
接收 甜蜜故事
郵差會配合地 投入 我隔空的愛意

男爵府

減齡達人勳章 MommyPanel勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

...

無錯,為反而反,講嘢勁刻薄,唔鍾意可以唔搭,又要話人孤寒,就算人哋有錢都唔一定要請你搭車,本身係好事,希望大家可以學吓欣賞

大宅

白糖糕 發表於 24-4-30 00:01
浪浪之家

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊