想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

請問大家做IVF時,有冇做埋PGS?如有做,請問大家一次成功率高嗎?
有冇啲sis係做左PGS都失敗 自然流走….?

複式洋房

有做PGS , 咩叫"請問大家一次成功率高嗎?" 唔明
做又有可能會流走, 唔做又可能唔流走, 全部睇個胎的生命力
PGS 樣野無guarantee , 只係幫你filter D 存活率低或者有問題走
經濟許可咪做囉

子爵府

回覆 Mmmoniee 的帖子

我唔係一開始就做pgs。我好多年前抽卵放胚胎,一開始無做pgs,但第一次放胎感恩放胎成功生咗個女,到幾年後再放胎,第一次唔成功,第二次就染色體有問題,嗰陣就拎啲雪胚去做pgs,最後得一粒正常,之後舊年放埋,成功咗,今年生咗細仔
以上係我經歷,唔知pgs係咪幫到,俾你參考下

別墅

HOPEFORBB 發表於 24-5-6 16:07

我唔係一開始就做pgs。我好多年前抽卵放胚胎,一開始無做pgs,但第一次放胎感恩放胎 ...

好成功嘅例子 恭喜你啊

大宅

如果係我,都會揀做埋PGS先放胎,雖然唔係100%正常既放胎就會中,但係唔做既話冇中,都唔知係咪染色體問題

複式洋房

高0,子彈夠,卵夠 都會建議做,做到至少有2~3粒係正常胚既話,中獎機會會大d

有d jm會選擇唔做pgs植入d3胚, 唔中係難d決定到下一次點改善受孕,因為唔知係胚問題定係其他問題引致。

朋友係台灣做,醫生話佢都高0,抽到既卵數算係多,建議做埋pgs。
抽卵後養到d5,pgs 5粒得3粒正常,植2中1。依家有左差唔多4個月啦。

別墅

siuyingkk 發表於 24-5-9 09:38
高0,子彈夠,卵夠 都會建議做,做到至少有2~3粒係正常胚既話,中獎機會會大d

有d jm會選擇唔做pgs植入d3胚, ...
你朋友成績同幾好啊 咁樣就畢業

子爵府

多謝,祝你早日成功

別墅

發表於 前天 12:20 |只看該作者
我今次抽卵都係一粒養到day 5 可以做pgs, 希望可以pass .我都知道一粒好難 希望有奇蹟.

別墅

發表於 前天 16:43 |只看該作者
ccrach 發表於 24-5-18 12:20
我今次抽卵都係一粒養到day 5 可以做pgs, 希望可以pass .我都知道一粒好難 希望有奇蹟. ...

萬中唯一,仲吾係佢!
Pass到放吾放? 定再抽下先?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊