自由講場

跳至

首頁
23456...7

尾頁

男爵府

回覆樓主:

記得,一個覺得靚仔一個覺得醜樣

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

記得,感覺好得意。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

水晶宮

2024年龍年勳章

堡仙子 發表於 24-5-3 22:47
原來賴慰玲係全身麻醉冇得bb一出世就見到,比著我我會覺得好唔真實好似自己仲未生咁岩岩出黎即刻 ...

我順產,記得
從天空到大地, 心臟在持續著令人眩暈的擺動, 那是初戀

大宅

小傻b 發表於 24-5-3 22:58
我係順產生架~~~生完雖然好累~~~但第一眼望到個女同我好似樣~~~餅印咁~~~連姑娘都話似樣~~~
...

我都係,第一眼就覺得好似自己,雖然之後人人都話阿b似姑仔,我依然覺得佢似我。
第2日下午流大血要急救輪血bb常走了,之後去到bb房也是1眼認出自己b,根本同我一樣。

侯爵府

牛年勳章

一定記得,喊到傻咗,好感動好激動陀住9個月嘅bb終於見面,真係好深刻難忘

子爵府

回覆樓主:

有,面圓圓又紅卜卜,似粒蕃茄

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原來賴慰玲係全身麻醉冇得bb一出世就見到,比著我我會覺得好唔真實好似自己仲未生咁岩岩出黎即刻 ...

一出世唔會俾你攬㗎
都有好多嘢要test同處理
我順產,望咗一眼bb佢哋就抱走咗
直到第二日可以落地,我至可以去bb 房見佢

水晶宮

記得
乜咁醜樣嘅?
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投

回覆樓主:

2胎都順產,不過1個私家生1個政府生,天堂同地獄分別,1定記得
大女4.5歲啦,努力成果胎兒5個月啦,10月可以見

大宅

Charlotte_mom 發表於 24-5-4 11:38
一出世唔會俾你攬㗎
都有好多嘢要test同處理
我順產,望咗一眼bb佢哋就抱走咗

我政府生。
望完仔定女,可能抹個面,包條毛巾就俾b埋身。阿b擺啱位姑娘叫我扶穩(話易上奶喎),佢地先開始幫我聯針,我幾驚跌佢,上面又痛下面又痛。

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

manyan2014 發表於 24-5-4 11:48
我政府生。
望完仔定女,可能抹個面,包條毛巾就俾b埋身。阿b擺啱位姑娘叫我扶穩(話易上奶喎),佢地先開始 ...

我私院生
生完個b就俾人「的」走
我同佢第一句講嘅嘢係「原來就係你成日踢我」

子爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

記得!好奇妙
半麻冇痛感覺
心唸終於卸貨了
見到個人仔平安出來
感恩但累到呆左

大宅

我都分享下先
我唔係後生生,生完好輕鬆,好好彩,第一胎穿水後只係痛幾個鐘,但嗰幾個鐘真係痛到唔想生想放棄,一出嚟嗰下個感覺係終於搞掂,隨即緊張佢有無喊,佢一出嚟好快喊仲好大聲,即刻放鬆晒,姑娘攞去磅重,跟住就擺我心口,呢下嗰感覺好sweet,好神奇,我哋終於見面喇,好快就感覺到一股暖流,原來個臭B係我身上小便,個臭B一出嚟就咁百厭整蠱我

大宅

Charlotte_mom 發表於 24-5-4 11:55
我私院生
生完個b就俾人「的」走
我同佢第一句講嘅嘢係「原來就係你成日踢我」

我第一句係hello welcome 歡迎你呀

伯爵府

記得,一屙佐出黎姑娘接住就即刻問我仔定女,但又唔係好感動喎,只想快d生完可以食飯

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我半身麻醉清醒,亞囡圓碌碌但鬼渣咁嘈! 又大聲又凶狠 但好神奇,一聽到爸爸把聲,即刻唔喊 ! 跟住影全家幅後比護士攞走左

珍珠宮

記得,當時有啲迷迷糊糊,但BB出世冇耐就喊得好大聲,當時就同老公講咩事咁嘈

公爵府

回覆樓主:

大仔催生,我果時又中左果個生前驗果個咩鬼野要落住藥生,不過嬲老公嬲到咩都唔記得,抱佢影張相好快就俾姑娘帶走,我仲要止唔到血,等左勁耐先止到後上房都唔係身邊,原來去左訓箱;細仔就唔同,咩都冇,淨係聞笑氣生,生完係全程跟住我上房

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

我是半身麻醉剖腹, 睇住醫生拎佢嚟, 佢喊得好大聲, 喊都口都震埋
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

珍珠宮

ocarebear 發表於 24-5-3 22:55
仍然歷歷在目
穿咗羊水、痛咗三十幾個鐘、最終都係要半身麻醉剖腹
姑娘抱住bb喺自己面前

我都係穿羊水,痛咗30幾個鐘,但冇開刀,仲要當年沙士,冇得聞氣,全程戴口罩,想死咁滯

不過,阿女出世好得意,9磅肥妹,塊面紅粉緋緋 ,一出世已眼仔碌碌望住我。呢一刻,覺得幾辛苦都值得

首頁
23456...7

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊