自由講場

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

原來何太仲獲贈三個名牌袋,佢今次真係自己攞嚟衰
https://hk.finance.yahoo.com/news/%E4%BD%95%E4%BC%AF%E5%AF%84%E5%B1%85%E5%85%AC%E5%B1%8B-%E5%8B%A2%E6%88%90%E6%88%BF%E7%BD%B2%E6%B3%A8%E8%A6%96%E7%9B%AE%E6%A8%99%EF%BC%9F-230729330.html

333s    發表於 24-5-8 12:30
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

咁有錢, 真係要查核下, 退番間公屋出嚟俾有需要人仕

BTW, 自己報東張既結果, 真愛係要付出既

Kimmykim    發表於 24-5-8 12:34

男爵府

回覆樓主:

到時講話係豬二盛得唔得

水晶宮

回覆樓主:

好呀,make多點noise, 等房署去查,分分鐘唔少咁少野,條肥婆可能大陸仲有樓。好快被收公屋。

大宅

2024年龍年勳章 2024勳章

我估個女人會教唆何老伯打官司攞番啲錢,反正對佢無成本。

子爵府

回覆樓主:

[[smi

珍珠宮

esmehouse 發表於 24-5-8 10:48
原來何太仲獲贈三個名牌袋,佢今次真係自己攞嚟衰
https://hk.finance.yahoo.com/news/%E4%BD% ...

要人報上,房屋署先會做嘢
若是成功告入
係咪有獎金

侯爵府

回覆樓主:

合法註冊咗,加返名就可以處理。
反而資產嗰度就麻煩啲,公開晒俾全香港人睇

伯爵府

MLFF 發表於 24-5-8 11:14
我估個女人會教唆何老伯打官司攞番啲錢,反正對佢無成本。

如果失公屋,更加摧捉要叫何伯攞返錢買私樓/居屋。

男爵府

如果有人send信去既話,房署冇得唔開file查, 分分鐘查埋佢大陸資產

yeung_ma    發表於 24-5-8 15:41
333s    發表於 24-5-8 12:39

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

貪心搞到自己一身螞
算唔算大女口中既攬炒

伯爵府

回覆樓主:

我錯重點,佢三個手袋都係真唔係A貨

公爵府

求房署正視!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

syne403 發表於 24-5-8 12:08
我錯重點,佢三個手袋都係真唔係A貨
想知係咩手袋 H 個個就一定係假
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

公爵府

其實房署係咪應該審查佢嘅資產啊?

寶石宮

littlehoneymum 發表於 24-5-8 12:24
其實房署係咪應該審查佢嘅資產啊?
攪到咁大件事冇理由唔查呀

男爵府

回覆樓主:

如果細女又係住公屋,咁會點呢?
估計唔係,先夠膽聯名戶口持有吧?

象牙宮

貪心就好易出事
財不入急門 貪字得個貧

閃婚。

急結婚,

急開飲食。
何太嫁來香港離婚後,與18歲兒子相依為命,估計現居公屋是離婚後獲分配。
參考公屋資產上限,二人家庭資產上限為387,000元,而網民計算,
何太獲何伯豪送的珠寶名錶價值已達368,200元,既然是饋贈,便算是何太的身家之一,埋單計數,何太與公屋戶資產上限距離僅餘1.88萬元。

yeung_ma    發表於 24-5-8 15:43
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

別墅

袋事小
查吓大陸有無物業先

大宅

扮慘都仲要曬命真係自己攞嚟
知道要上電視拎哂啲行頭出嚟就知係咩人啦

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊