自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

現在是windows 10, 它問了我成2年啦,究竟我應唔應該回答它批准升windows 11呢, 部notebook是i7

請IT人指教吓我,我不懂。

別墅

回覆樓主:

冇所謂, 最緊要自己有冇需要, 如冇需要, 唔升好d, 因為升完/升級中, 可能有d問題, 你自己唔識解決

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

我都係10
間中叫我升11
我拒絕
我唔會比佢揚升

珍珠宮

sn0629 發表於 24-5-10 21:49
現在是windows 10, 它問了我成2年啦,究竟我應唔應該回答它批准升windows 11呢, 部notebook是i7

請IT人指 ...

公爵府

2024年龍年勳章

睇自己鍾意啦 我部13、4年砌機,本身唔升得(唔記得要有啲乜)
自己跟網上啲方法跳過某啲步驟都升到
都用咗好耐,冇乜問題

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

我今年最後悔的事情之一係nb up 左11,冇得down回10。
總冇人話11好用,但我由頭開始適應個介面爆哂粗。
我得花時間幾個介面tune 番似10。
單係tool bar 變左中間我已經好不滿。
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

我今年最後悔的事情之一係nb up 左11,冇得down回10。
我得花時間幾個介面tune 番似10。
單係tool bar 變左中間我已經好不滿。
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

珍珠宮

我仲用緊win 7

男爵府

kwhkwh 發表於 24-5-10 22:44
我 ...

要down win10總有辦法既,洗機重裝win10咪可以

大宅

bobosweet 發表於 24-5-10 22:53
我仲用緊win 7

win7 報到

bobosweet    發表於 24-5-11 01:10

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

請IT人指 ...

我升咗之後冇咗個office, 因為舊office 要cd drive install, 但部notebook 冇,唔知點算

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

請IT人指 ...

我升咗之後冇咗個office, 因為舊office 要cd drive install, 但部notebook 冇,唔知點算

別墅

唔好升啊。屋企有幾架機,自組零號仲行緊XP,打吓字、蓄片、蓄歌、蓄file,駁hifi聽歌,唔上網offline用。自組1號用linux mint用嚟上網,睇yt,同高登仔吵嘴用。laptop行window 10後備offline用,有啲software要行win。上epc睇到好多電腦宅講升咗11,無driver,撞driver咁,鬧msg,炒software咁。平常人萬一升咗出問題就煩死啦,揾人攪又要洗錢啦。除非你係電腦宅啦,日常都係裝裝砌砌作樂,咪升吓玩吓咁囉。

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

升左佢,Windows 10 好快無支援。
你可以更新記錄, 讓好友們知道你在做什麼...

珍珠宮

2024年龍年勳章

唔敢升,怕電郵會死晒。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

問咗好多次,好煩,我忍唔住升咗,升咗好耐喇,升完部機順晒 ~ 我無適應問題,因為公司一早用 11。

珍珠宮

請IT人指 ...

夠升,亦應該upgrade

珍珠宮

2024年龍年勳章 睛靈勳章

請IT人指 ...

一部notebook 22年11月升咗
一部notebook 22年6月買已經係windows 11
一部desktop硬件未符合要求升

唔見有問題

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

Wimdow 11硬件要求好高,而軟件亦要好新。如果部電腦本身已用了很久,又不打算買新軟件,不建議升級。相反,如果電腦是中高階及會做新d既野,升級會令部機更暢順更好用。wimdow 11既介面覺得勁似apple,可未必容易適應,task bar是可以置左。不太難更改。

大宅

開心吸收勳章 15週年勳章

peaceaa1122 發表於 24-5-11 04:47
...

係淘寶買

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊