自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

牛年勳章

樂隊Beyond已故主音黃家駒的墳墓被人用鐵錘刑毀及淋潑汽水,2名分別15歲及23歲少年被控一項刑事毀壞罪,案件今於觀塘裁判法院首次提堂,實行派籌予旁聽人士及記者進入內庭。辯方庭上指需時向被告提供法律意見,署理主任裁判官劉綺雲押後案件至6月25日再訊,15歲被告擔保申請被拒,還押屯門兒童及青少年院:另一被告准以現金5,000元、不得離港、一星期2天到警署報到等條件保釋。

別墅

15歲被告擔保申請被拒,還押屯門兒童及青少年院,抵死

男爵府

waiwaiii 發表於 24-5-21 12:43
樂隊Beyond已故主音黃家駒的墳墓被人用鐵錘刑毀及淋潑汽水,2名分別15歲及23歲少年被控一項刑事毀壞罪,案 ...

其實15歲都唔細

男爵府

樂隊Beyond已故主音黃家駒的墳墓被人用鐵錘刑毀及淋潑汽水,2名分別15歲及23歲少年被控一項刑事毀壞罪,案 ...

佢屋企人,冇理佢?白卡還白卡。
我昨晚係FB見到啲影片,佢跳落垃圾桶,食垃圾,係街撩人打架!做咪啲白痴嘢!損害社會!佢用緊納稅人錢!

珍珠宮

回覆樓主:

咁活躍,咪坐下,對佢有幫助

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

FFchan 發表於 24-5-21 13:53
我昨晚係FB見到啲影片,佢跳落垃圾桶,食垃圾,係街撩人打架!做咪啲白痴 ...
可能又係果D生黎為湊人頭上公屋果類人既下一代
生完由佢唔理
呢D 送去成年人監獄好D
監倉內外都大把前fans招呼佢

水晶宮

myfamily_yung 發表於 24-5-21 13:20
15歲被告擔保申請被拒,還押屯門兒童及青少年院,抵死

嬲到唔知講咩
自由太多會令世人失去平衡

水晶宮

2024年龍年勳章

我昨晚係FB見到啲影片,佢跳落垃圾桶,食垃圾,係街撩人打架!做咪啲白痴 ...

呢類真係理唔到,話佢正常又唔係,唔正常又唔完全係。你睇李國永,一個模。。。而家還柙係因為佢真係刑毀同埋有前科。
從天空到大地, 心臟在持續著令人眩暈的擺動, 那是初戀

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

抵呀 最好判耐啲

翡翠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 陪月勳章

littlefunpig 發表於 24-5-21 14:33
可能又係果D生黎為湊人頭上公屋果類人既下一代
生完由佢唔理
呢D 送去成年人監獄好D

咁睇嚟佢都有少少慘(當然我唔係話佢呢啲破壞行為無錯),背後可能有種種原因... 可能佢都係某啲情況下既一啲犧牲品,希望有人可以教到佢行返正路啦。

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

另一個有得保釋!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

poonsun 發表於 24-5-21 14:44
咁睇嚟佢都有少少慘(當然我唔係話佢呢啲破壞行為無錯),背後可能有種種原因... 可能佢都係某啲情況下既 ...

只係我估 通常啲有問題既人出自問題家庭
可憐的人自有可恨之處,可恨的人或者本身有可憐之處
但出身可憐不等如可以做呢啲行為
一手爛牌再打出一手好牌多的是
佢要爛牌再打爛 無人會同情佢
父母唔教,自己唔聽老師講,唯有等社會教

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

其實我覺得佢屋企人最大責任!明知佢有病都唔帶佢睇醫生搞到越嚟越嚴重

伯爵府

拎白卡大晒呀?家駒一定唔會同呢條友有任何結怨架啦!唔明點解D 可以咁對死者,一次又一次作出破壞,超賤!

男爵府

點理....用鎖鏈鎖住佢咩

伯爵府

牛年勳章

回覆樓主:

我相信15歲果個好難教,父母可能已放棄,放佢係院舍可能係無辦法中的辦法。

男爵府

光頭果個15歲?
其實佢言論好令我心寒,原來佢仲要同劉馬車係識,依兩個都係隱形炸彈

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

子爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

如果15歲嗰個真係白卡人士
我覺得幫佢拍攝那人更大罪
不斷鼓勵冇智商人士犯法,做嘔心行為
非常賤格

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Png 發表於 24-5-21 17:58
如果15歲嗰個真係白卡人士
我覺得幫佢拍攝那人更大罪
不斷鼓勵冇智商人士犯法,做嘔心行為

最弊同佢一齊果個人,都係有問題呢

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊