跳至

首頁

尾頁

別墅

我只係自己驗倒有, 上一次經期第一日係五月七日, 預產期我想會是二月中, 對嗎? 不過我個醫生要下星期至book倒睇, 宜家心情好忐忑呀, 一日未照倒一日都唔實在. 你地預產期二月中既媽咪係咪多數都睇左醫生?

希望大家一切順利!!!!

男爵府

唔洗驚啦﹗我都係星期二先睇第一次醫生咋﹗你下星期睇,睇到心跳仲好啦﹗我識人一早走去睇 (5weeks),未有心跳住,再等覆診果兩個禮拜仲驚﹗

男爵府

唔洗驚啦﹗我都係星期二先睇第一次醫生咋﹗你下星期睇,睇到心跳仲好啦﹗我識人一早走去睇 (5weeks),未有心跳住,再等覆診果兩個禮拜仲驚﹗

別墅

雖然我第一胎好順利, 但係身邊有好幾個朋友初期懷孕都有問題, 所以好似担心過上一次呀....

你LMP 幾時?

原帖由 丘師奶 於 09-6-19 17:33 發表

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

我都未睇呀...我同你一樣last period都係5同7號...but我都諗住下個月先去照...等個b大d....可以照埋心跳!!
原帖由 bbbttt 於 09-6-19 17:11 發表
我只係自己驗倒有, 上一次經期第一日係五月七日, 預產期我想會是二月中, 對嗎? 不過我個醫生要下星期至book倒睇, 宜家心情好忐忑呀, 一日未照倒一日都唔實在. 你地預產期二月中既媽咪係咪多數都睇左醫生?

希望大 ...

男爵府

唔好擔心啦﹗擔心都無用的,hee.... 我都係人地教我先識咁諗﹗
我預產期係2月5日呀﹗^^

原帖由 bbbttt 於 09-6-19 17:40 發表
雖然我第一胎好順利, 但係身邊有好幾個朋友初期懷孕都有問題, 所以好似担心過上一次呀....

你LMP 幾時?

複式洋房

No worries! My first visit to doctor is next Thursday too! Expected date is Feb 7!!
:)
耶和華是我的牧者,我必

大宅

好媽媽勳章

吾使擔心,其實都吾使甘早照,
我前幾日啱啱5週去照,個胎得個1CM,
咩都睇吾到,E生話2個星期後再去,
甘就徙左$600..
不如等8週先去照仲實際呀..

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 BBYOUNG 於 09-6-20 11:24 發表
No worries! My first visit to doctor is next Thursday too! Expected date is Feb 7!!
:)

我edd都係二月七喎!
我上星期五去照咗
得圓圈加一點
嗰一點係個心,喺到跳跳下咁
e生話而家太細唔可以用超聲波去估個edd
我去照嗰日應該係6w5d
但係個scan到就寫5w5d
足足少咗成個星期
e生叫我三個星期後再照
不過我諗我都唔會去lu
我會等到約3個半月先去多次scan-因為可以check到bb性別

別墅

我都未睇醫生....我上次黎M係5月19, 諗住過多兩個week先睇, 不過而家有D緊張, 因為都唔知可以做D乜, 又擔心食錯野會影響呀B, 又唔敢做D大動作...

大宅

hello
我都係weekend自己check左又中啦! 經過上次經驗, 不用太早照, 沒有野看到, 浪費一次呢.
知道有左 paln 去book 看開個醫生約個好時間都要幾個禮拜, 甘就應該剛剛好7-8weeks啦, 上次我7w就聽到心跳了, 期待呢. 我自己check左due date係2/26日呀 ^^

大宅

回覆 1# mrsfull 的文章

mrsfull

我都係sat check到, but我要排到10/7 (week 7)先見到dr, 我仲煩緊好唔好去睇住第2個dr confirm o左先. 因為我只係用曼仔+clearblue check到ja.

大宅

carcarb
你係咖啦, 等多2個week去看, 一定看到咖
除非你要張confirm letter去book野啦, 如果唔係等w7先去看會好d
放心啦, 整個過程會看好多次, 有排看呢, 加油~

大宅

原帖由 mrsfull 於 09-6-22 09:14 發表
hello
我都係weekend自己check左又中啦! 經過上次經驗, 不用太早照, 沒有野看到, 浪費一次呢.
知道有左 paln 去book 看開個醫生約個好時間都要幾個禮拜, 甘就應該剛剛好7-8weeks啦, 上次我7w就聽到心跳了, 期待呢. ...

mrsfull,你last m 係咪5月22日???因為我計到如果我bingo的話,應該個due day都係2月26日,不過我昨日朝用曼仔check都係冇料到....唔知係咪食詐糊呢?
大B仔0605 細B女1006

大宅

janice_lau
我last m 係5/21, check過幾個website 大概都係 2/26, 27 ... 都差一日甘多. 不過最close ge due date 都係u/s量size, 第一次見左醫生就有日子lu

如果你last m 和我差不多, 昨日應該check到啊, 星期日我check不用等, 已經出了條線. 希望你都成功啦.

大宅

原帖由 mrsfull 於 09-6-23 08:52 發表
janice_lau
我last m 係5/21, check過幾個website 大概都係 2/26, 27 ... 都差一日甘多. 不過最close ge due date 都係u/s量size, 第一次見左醫生就有日子lu

如果你last m 和我差不多, 昨日應該check到啊, 星期日 ...

mrsfull,
到了今天仍然未有來m既跡象,我平時好準around28days一次,但今次仲未有,sunday 用曼仔CHECK係一D野都冇...所以我都唔知會唔會係排EGG遲左定真係今次只係來M遲...
我都想有BB....但唔得唯有下次

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

有無好消息呀?
原帖由 janice_lau 於 09-6-23 11:29 發表

mrsfull,
到了今天仍然未有來m既跡象,我平時好準around28days一次,但今次仲未有,sunday 用曼仔CHECK係一D野都冇...所以我都唔知會唔會係排EGG遲左定真係今次只係來M遲...
我都想有BB....但唔得唯有下次 ...

別墅

almost same as you, my m came on 18/5 last time. i called doctors today and they said no need to check so fast. check in july is ok. and now we cannot eat 綠色木瓜 及 苦瓜... 酒都唔飲得..... hope this helps you ease your tense a bit.

原帖由 小Ann子 於 09-6-20 23:51 發表
我都未睇醫生....我上次黎M係5月19, 諗住過多兩個week先睇, 不過而家有D緊張, 因為都唔知可以做D乜, 又擔心食錯野會影響呀B, 又唔敢做D大動作...

大宅

原帖由 PUI1011 於 09-6-25 14:29 發表
有無好消息呀?

衰左了,已CHECK左2次,今日MISS M來搵我...有少少失望!再等一下啦!加油各位1002媽媽

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

唔緊要la.......繼續努力..加油!!
原帖由 janice_lau 於 09-6-26 15:39 發表

衰左了,已CHECK左2次,今日MISS M來搵我...有少少失望!再等一下啦!加油各位1002媽媽

首頁

尾頁

跳至